Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 10

• 80 951
  • 768
  •   1
Отговори
# 300
Аз просто си ги навивам на ролце и "връзвам", изваждайки отгоре му вътрешният край.

# 301
Всеки мъж вкъщи има свой цвят чорапи и всичките му са абсолютно еднакви. Така всеки си знае цвета, еднаквите чорапи много ме улесняват при сдвояването, а и са взаимнозаменяеми. Много съм доволна от тази си реорганизация, иначе все се търсеше на някой чорап другарчето и трябваше да помня кой чифт на кого е.

# 302
иначе все се търсеше на някой чорап другарчето и трябваше да помня кой чифт на кого е.
E нищо, то сега е модерно да се носят два различни Satisfied

# 303
Най-практичните и любимите ми чорапи на малката са едни черни от Лидъл, 7 чифта в опаковка бяха и всеки чифт отдолу си е с различни символи, един вид маркировка...😁

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 03:31 от dolce miele

# 304
Най-практичните и любимите ми чорапи на малката са едни черни от Лидъл, 7 чифта в опаковка бяха и всеки чифт отдолу си е с различни символи, един вид маркировка...😁
Да, не знам защо не ги правят така всички.Луднах да се чудя кой на кого.Моите деца са големи и вече
носят мъжки чорапи.Всеки иска да има различни цветове.Като изпадна в шах просто им ги оставям в наредени и да си ги познават Simple Smile На мъжа ми
чорапите имат разни надписи, но не всички.

# 305
И на моя имат различни шаренийки отгоре, които наобратно(от вътрешната страна) са съвсем еднакви и това ме побърква тотално. На ръба съм да му хвърля всички и да купя една чанта с абсолютно еднакви чорапи.

# 306
Еднаквите чорапи ме влудяват. Не знам кой е левия и от кой чифт. Крайно ми е неудобно да ги съешвам след пране.

# 307
Последно раздадох малки торби за пране и има нареждане всеки да си слага мръсните чорапи в такива.После да ги пера направо с торбите.Ама сега ги мързи да ги пъхат там.Няма оправия.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 13:26 от ДХ3

# 308
Тета, мен не ме притеснява, ако не разпозная кой чорап е ляв, кой десен...стига да са си все моите чорапи. Но ще стане весело, когато малката започне да носи като моя номер...😄
На ръкавиците ми съм сложила отвътре "маркировка" с конец, че имаме еднакви отскоро. 🙂

# 309
За прането както и аз предпочитам да ги мятам в една мрежа за пране че да не ги събирам из пералнята после. Предполагам че не би било проблем да са няколко такива мрежи в пералнята - по една за всеки. Ако са склонни да си ги поставят там, разбира се.
А това с торба еднакви чорапи го видях за пръв път преди много години у приятел, ерген. Излиза се за по цигара на терасата и на другия край съзирам огромен брой еднакви черни чорапи простряни да съхнат. Много бях впечатлена как си е опростил живота Grinning
Няма кой с кой е в чифт, няма пет различни чифта от които всеки има един здрав и един с дупка, няма излишни глупости. Грабва кои да е два здрави чорапа от камарата и е готов за подвизи Grinning

# 310
  • Mediterraneo
Ляв и десен чорап?! Чувствам се тъпа.

# 311
Обяснявам : синът ми има 2 комплекта чорапи. Един комплект от 7 чорапа. Двата комплекта са купувани през 4-5 месеца. Седемте чорапа са с надписи на дните от седмицата.
Пера ги общо, после чифтосвам два по два. Синът ми ги обува и ме пита Мамо, защо единия чорап е по-избелял от другия. Поглеждам...уж и двата са с ден неделя, но единия е по-изсветлял. От по-стария комплект е явно. Разликата е очебийна.
Това имах предвид. Че комплектовката ми е трудна, трябва да се взирам кой от кой комплект е. Иначе е грозно като ги обуеш..все едно си с различни чорапи - стар и нов.
Сега аз се чувствам тъпа че го обяснявам Rolling Eyes

# 312
Ох бе, Тарти. Joy

Единствено чорапите ми за бягане имат обозначение за ляв и десен, тъй като имат съпорт на определени места. Случвало се е след като съм ги обула да забележа, че съм ги разменила и всеки път ми става смешно. На едно състезание дори бях обула два леви, а мъжът ми ме скъса от шеги как съм бягала с два леви крака. Simple Smile

# 313
Мъжът ми има чорапи, на които има означение за ляв и десен.😄 Според мен е точно с цел да не се бъркат стари и нови чифтове.

# 314
ДХЗ, не  исляма, че целта е да не се бъркат стари и нови чифтове. А просто, за да се разбира кой е ляв и кой е десен. 🙂
Аз разбрах какво иска да каже Тета (чак сега след обясненията). Аз си накупих много чорапи от Пепко, в комплект по 3 чифта бяха, различни цветове. Обаче си купих по няколко еднакви комплекта. Горе-долу еднакво изглеждат, но примерно има лека разлика в нюанса на сивите- забелязах го, чак когато видях, че отвътре ластикът е обточен с по-различен нюанс сиво. Ако едните чорапи са носени по-дълго от другите е възможно да има разлики, особено при тъмните цветове. Дъщеря ми (не знам как го прави😆) черните ги е избелила леко по петите и пръстите. Стават за носене, но до нови черни чорапи определено ще се забелязва разликата...

Общи условия

Активация на акаунт