Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 10

• 79 595
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
  • Сливен
Аз съм Дева,с асцедент Близнаци и май той ме спасява да не лудна.Особено с едно 5 годишно раче,което обича да разхвърля.
И по темата ,благодаря на всички за добрите идеи които споделяте.

# 691
ДХЗ и аз съм Дева с класьорите, папките, джобчетата, лудост отвсякъде. Но откакто открих в магазините за левче и в пепко  и разни разграфени панерчета за лекарства, подправки, козметика съм кротка и добра. С нежни цветове са  и Ви ги препоръчвам от все сърце.
Имаш ли някаква примерна снимка, че не се сещам какви са?

Иначе и в нас има един отделен рафт с документация. Един голям класьор с документите първо на дома, колата, банки, договори.
В другия са дипломи, сертификати на мен и мм.
В трети са здравните досиета на мен, мм и детето.
Четвърти за гаранции.

# 692
Точно от пепко накупих едни панери, за да подредя вечно разхвърляните дреболии, толкова много ми облекчиха живота, не мога да изразя с 2 думи. От идея от онези пластмасовите органайзери, които се водят за торбички, също ми облекчиха живота. Какво ли не натиках в тях, та поне ми е подредено сега.

# 693
BonniBonn съжалявам, но не мога да прикачвам снимки. По-подробно да обясня. Това е пластмасова ниска щайгичка с разделители.  Получава се нещо като пчелна пита.

# 694
  • Русе
Отдавна не съм се записвала в тази тема, но периодично я търся и чета.
И аз съм Дева! И класьори с джобове за гаранции, документи и дори кухненски рецепти имам. От Пепко съм си накупила кутии разни, картонени с капак и като панери, но ще погледна и за тази щайгичка.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 13:28 от *sve*

# 695
Нямаше как да не се включа към темата и да не остана по назад и аз съм от представителите на зодия Дева и вкъщи съм просто .... пощуряла на тема чистота, подредба, дрехи по цветове и какво ли още не.
Много съм доволна от органайзерите, които си купувам от Jysk, Jumbo и разни панерчета също от там. Sweat Smile

# 696
  • София
Нямаше как да не се включа към темата и да не остана по назад и аз съм от представителите на зодия Дева и вкъщи съм просто .... пощуряла на тема чистота, подредба, дрехи по цветове и какво ли още не.
Много съм доволна от органайзерите, които си купувам от Jysk, Jumbo и разни панерчета също от там. Sweat Smile
Редно е да споделиш снимки за да си откраднем идеи.
Аз не съм дева, но много обичам да подреждам. И постоянно крада идеи от умните глави 😁😁 .

# 697
  • Пловдив
хахахаха, доста представители на зодията сме се събрали Stuck Out Tongue Winking Eye

Да не е само спам, да питам някой има ли вкъщи от тези пластмасовите огранайзери за листове, които ги има по офисите? Трябва ми за едно чекмедже на бюрото, че всичките хартии са си в пакетите и за да извадя определен цвят, трябва да вадя всичко... Дали ако имате такива, може да ми кажете размерите, да си направя сметка, ще се съберат ли

# 698
  • София
Някой от тези видове органайзери ли имаш предвид?

В нашия офис имаме и от двата вида. Водят се вертикална тава за документи и хоризонтална тава за документи. Потърси си в интернет каквито ти харесват ( различни "модели" са)  и виж дали има размери в описанието. При нас когато ги поръчвахме се оказа, че има различни размери. Няколко см. разлика имаше между отделните модели и трудно си намерихме такива, които да ни пасват точно на шкафовете.

Аз вкъщи си имам 8-годишна Дева и много бих искала да е като девите в тази тема. Тя обаче е коренна противоположност. Не обича да подрежда. Личният пример, който получава вкъщи за подреждане не действа. Обясненията не действат. Понякога ми се струва, че дори не вижда смисъл в подреждането. Харесва си своя творчески хаос. А когато обясня, че ще си намира вещите по-лесно, ако знае кое къде е подредено, се стига винаги до ситуация, в която след като най-сетне е подредила, се оказва, че не помни кое къде е подредила.
Аз не съм Дева. Родена съм в последните часове на зодия Водолей. Не съм много подредена, но определено , сравнено с щерката, направо съм топ.

# 699
Не съм Дева, а съм Близнаци, но обичам да ми е подредено, нищо че за нула време мога да направя невъобразима бъркотия. Забелязах, че подреденото се задържа по-дълго време, ако всичко ми е сортирано и наредено в панери, органайзери и т.н.
В темата за кухни станаха на въпрос органайзери от икея, от онези пластмасови за торбичките, та качих малко сними, как ми влязоха в употреба. Реших да дублирам поста тук, може би на някой ще му е полезно.

Това е шкаф с дълбочина 20на см в коридора, със закачалка за дрехи, проектирах го изцяло за моите нужди, от пода до тавана. Конкретно тази част е под закачалката, в единия органайзер държа домашни чехли, в другия - чадъри и торбички, които са на ролки (и бързовар, и щипки за вадене на буркани). В следващия органайзер сложих всичките парцали за чистене, а в следващите два всичките торбички (не се вманиачавам със сгъването на торбичките и парцали).

Същият шкаф, тук подредих всякакви пособия за чистене. В такъв пластмасов органайзер държа стирките. Мислех си, да сложа и органайзера със парцалите за чистене тук, но нямаше да е удобно заради височина на шкафа. Като цяло, в този шкаф са и обувалките, и кошничка със щипки (в момента не е тук). Кръглата лилава закачалка е закачена на кукичка, от онези залепващи се, иначе падаше непрекъснато.

Този органайзер сложен е върху шкаф в банята, който стои пред тоалетна чиния. Слагам тоалетна хартия тук, за да се избегнат "аварийни ситуации", когато свършва тоалетна хартия Joy а и удобно е. Сложен е известно разстояние над земята, за да може чистенето да е без проблем.

# 700
В Икеа има стойки за тоалерна хартия резервна, но стои на земята.Само за инфо го казвам. Simple Smile
Иначе аз като Близнаци също обичам разни неща в панери и органайзъри, защото безредието на много на брой вещи ме вкарва в някакъв режим и блокирам какво да ги правя. 😄

# 701
Да, аз мислех точно за тази стойка за тоалетна хартия, но не ми харесва, че стои на пода, исках чистенето ми да е максимално бързо и лесно, и да не се налага да вдигам/премествам/и т.н. различни неща. Затова и чаша с четка за почистване на тоалетна са ми от тия, дето се закрепят за стената, диспенсър за течен сапун и чаши за четки/пасти за зъби са закрепени към стената, и няма нищо по мивка. Само кошче ми е на земята, и то, щото не намерих подходящ кош, който може да се закрепи за стената (да е малък, с тясна форма, и да е лилав).

# 702
Asmegin, много полезни снимки, благодаря. А нелилаво кошче видя ли някъде за стена? Закачалките за дрехи от шкафа колко са?

# 703
Grimozo, моля Simple Smile Радвам се, че са полезни Simple Smile Аз много време прекарах в мисленето и проектирането на мебелите за апартамента, опитвах се да направя всичко възможно най-функционално и удобно, понеже апартамента ми е доста малък, а пък имам толкова много неща, че ... Мога да споделя още идеи, ако има интерес към нещо Simple Smile
Видях няколко кошчета за закачане за стената във физическите магазини, но това беше отдавна, че нито помня магазини, нито нищо. Омня, че едно май бях гледала в Практикер. Запомних, че не пасваха за мен по цвят/размер/форма. Останах с впечатлението, че не са от най- популярни модели.
Закачалките са 3 броя, исках да сложа повече, но, сякаш, нямаше смисъл, държа якета, които не се мачкат, в стълбичките-шкафове към легло в една стая, а палта/тренчове в гардероб (в ниша), който е точно срещу този шкаф, който показвам. На тези закачалки са оборотните, абстрахирайте се от тези, които са закачени Joy, просто не съм ги прибрала.

# 704
Не съм Дева, а съм Близнаци, но обичам да ми е подредено, нищо че за нула време мога да направя невъобразима бъркотия. Забелязах, че подреденото се задържа по-дълго време, ако всичко ми е сортирано и наредено в панери, органайзери и т.н.
В темата за кухни станаха на въпрос органайзери от икея, от онези пластмасови за торбичките, та качих малко сними, как ми влязоха в употреба. Реших да дублирам поста тук, може би на някой ще му е полезно.

Това е шкаф с дълбочина 20на см в коридора, със закачалка за дрехи, проектирах го изцяло за моите нужди, от пода до тавана. Конкретно тази част е под закачалката, в единия органайзер държа домашни чехли, в другия - чадъри и торбички, които са на ролки (и бързовар, и щипки за вадене на буркани). В следващия органайзер сложих всичките парцали за чистене, а в следващите два всичките торбички (не се вманиачавам със сгъването на торбичките и парцали).

Същият шкаф, тук подредих всякакви пособия за чистене. В такъв пластмасов органайзер държа стирките. Мислех си, да сложа и органайзера със парцалите за чистене тук, но нямаше да е удобно заради височина на шкафа. Като цяло, в този шкаф са и обувалките, и кошничка със щипки (в момента не е тук). Кръглата лилава закачалка е закачена на кукичка, от онези залепващи се, иначе падаше непрекъснато.

Този органайзер сложен е върху шкаф в банята, който стои пред тоалетна чиния. Слагам тоалетна хартия тук, за да се избегнат "аварийни ситуации", когато свършва тоалетна хартия Joy а и удобно е. Сложен е известно разстояние над земята, за да може чистенето да е без проблем.
А тези белите за торбичките от ИКЕА ли си?

Общи условия

Активация на акаунт