Истанбул [тема 55]

• 64 035
  • 826
  •   1
Отговори
# 675
# 676
Здравейте, да дам моите 5 ст'инки  по темата.
Истанбул ни посрещна с дъжд.
След като се настанихме в хотела, реших все пак да не следвам съветите на един съфорумец в темата,  на когото благодаря и извика такси (цената Лалели - Мол оф Истанбул по приложението показваше 73 лири, шофьорът поиска 100 предварително, което ме устройваше идеално).
Там минахме през Алтънбаш, купихме бижутата, след това роклята и накрая, съвсем случайно попаднахме в бутика на един местен дизайнер, от където щерката си взе и тоалет за изпращането.
Молът беше празен.

Аз, лично, съм изключително доволна от Гратис - взехме си около 100-на шийт- маски на цени между 10 и 26 лири, както и от козметиката на Хада Лабо, като хванахме някаква промоция и серумът ми струваше 75 лири 😁. В България струва между 40 и 50 лв.
Взех и лекарства  на цени 4-6 пъти по-ниски.
Като приключихме с обикалянето, 6 часа по-късно, излезнахме и взехме друго такси, човекът също поиска 100 лири. След около 30 секунди, включвайки се в детелината ми вика:
- Вааайй, лейди, много трафик,  50 лири отгоре за бакшиш ще даваш.
- Вайй, мистър, ако мъжа ми разбере, че съм дала 50 лири бакшиш, ще ме изгони. И после какво ще правя?
Погледна ме уплашено, набра някакъв телефон и 15 мин не млъкна,
Разтоварихме се в хотела и после хапнахме.
Ден 2:
Сутрин с такси до Таксим. 50 лири и 15 мин по-късна бяхме на площада, където разказах на дъщерята за събитията от преди няколко години. С пуснахме се по Истилял. Доволно изръшкахме магазините, а за почивка - тазгледахме музея Пера, където и хапнахме или както се изрази дъщеря ми - най-добрите музейни бургери и лимонов чийзкейк. Аз бях впечатлена от турското кафе - сервираха го с бонбон, ликьор и вода.

Лежерно се спуснахме към Галата, прекосихме моста, разбрахме защо в България няма риба - тук ги ловяха по 4 наведнъж

Ранна вечеря и...

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 22:33 от milalena

# 677
  • Варна
Milalena, от къде взехте официалната рокля, от някой бутик в мола ли ? Предварително ли я бяхте харесали от  някой сайт?

# 678
Не, даже и не погледна това, което й предложих (съфорумка имаше отлични предложения). Беше си избрала само бижутата предварително.
Така се случиха нещата, че трябваше да ходим до Милано януари, обаче с новите изисквания за влизане в страната, се прецакаха плановете, ама всяко зло за добро. В началото бяха тръшканици, че не ще пера, пайети и дантели и нищо няма да мери.
Роклята я видя на един манекен на витрината, влезе и я премери.
По същия начин си взе и тоалет за изпращането.

# 679
Не, даже и не погледна това, което й предложих (съфорумка имаше отлични предложения). Беше си избрала само бижутата предварително.
Така се случиха нещата, че трябваше да ходим до Милано януари, обаче с новите изисквания за влизане в страната, се прецакаха плановете, ама всяко зло за добро. В началото бяха тръшканици, че не ще пера, пайети и дантели и нищо няма да мери.
Роклята я видя на един манекен на витрината, влезе и я премери.
По същия начин си взе и тоалет за изпращането.

Може ли да видим бижутата? В Алтънбаш има страхотни неща и търся нещо за подарък.

# 680
Само набързо и ще ги трия
П. С. Оставям линковете. Имсще много обявени намаления.

https://www.altinbasjewellery.co.uk/product/ruby-diamond-earrings-ins237y-8k
https://www.altinbasjewellery.co.uk/product/ruby-diamond-necklace-ins285y-8k
Пръстенът е само с брилянт.

https://www.altinbasjewellery.co.uk/product/solitaire-diamond-ring-akm003-14k

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 23:36 от milalena

# 681
Искаме да отидем в Истанбул детето е на 3 г и 9 м на границата ще искат ли тест за коронавирус и за нея? Иначе всички сме ваксинирани.

# 682
Мила Лена, 😍 благодаря за разказа!
Излишно е да казвам, какво удоволствие ми доставят такива постове, а бижутата бяха чудесен бонус. ❤️
И като голям фен на обици, загубих си ума и съня. 😂

https://www.instagram.com/reel/CXokzPRoNL9/?utm_medium=copy_link

# 683
  • София
Искаме да отидем в Истанбул детето е на 3 г и 9 м на границата ще искат ли тест за коронавирус и за нея? Иначе всички сме ваксинирани.
За дете на тази възраст няма да искат нищо.

# 684
Здравейте! Бих искала да посетя Църквата на първото число в месеца. Извинявам се, ако е писано в темите.. Някой може ли да каже къде се намира?

# 685
Опитай да я намериш в гугъл мапс като Meryem Ana Kilisesi или Ayın biri kilisesi.

# 686
  • Варна
всичко е различно при този курс на лирата , едно е да дадеш 12 лв. за такси , друго е да дадеш 100 и същото се отнася за всичко от геврека до  тоалети , мебели и бижута Simple Smile

# 687
  • Варна и...духом на Босфора
От утре22 до 25- ти
Istanbul International Gastronomy Festival!
Heart Eyes
Може някой да намине.Joy
Да можех да се телепортирам от 3000 км..
Моя близка приятелка от Истанбул,българка, е член на журито за поредна година!
И сравнително така на лесно мястУ,на Кенеди джаадеси,близо до Йеникапъ!
Ади бакалъм!💜❤️❤️🎄🎄🎄🎄🎄💜

# 688
Привет,

Някой, който е използвал https://istanbultouristpass.com , може ли да сподели дали си заслужава?

# 689
  • София
Привет,

Някой, който е използвал https://istanbultouristpass.com , може ли да сподели дали си заслужава?

На база първоначалната програма препоръчвам да си заприходите от картите които упоменах по рано .
Струват 360 лири и се избиват само от посещението на Топ капъ , около 280лири и Кулата 100лири , последствие другите 11 обекта излизат фрии а само в захода към Топ капъ има два музея които си заслужава да се посетят и са включени в картите .
Водохранилището в момента е затворено за посетители а Синята джамия макар и отворена е в ремонт и в нея могат да се разгледат основно различни скелета разпънати вътре и вън по нея .
Мисля, че Павел говори за същата карта.

При първо посещение винаги е била изгодна. Единствено в момента с постоянните промени на цените, не може предварително да се направи сметка. Дори скорошните цени, които е писал Павел, вече може да не са актуални.

Общи условия

Активация на акаунт