Истанбул [тема 55]

• 64 035
  • 826
  •   1
Отговори
# 720
ПафПаф, 😍 ти милост нямаш ли? 😉
Обаче ще издържим, ти продължавай... 😀

....отпуЦка съм и милост никаква ..

.
и хапнете прясна риба под мостовете на босфора! Kissing Face

.... принципно хапването на Галатамост, както и пазаруването на локуми от Египетският е  част от туристическата индустрия, като съответно и цените /а донякъде и качеството/ са като за туристи. Но пък и гледката към залива си заслужава парите ....понякога. За другите места, трябва вече да си прехвърлил епизода с балъксеиртурист и да обикаляш сам. А пък места с не по-лоши ресторанти за риба и гледки има както в поста на съфорумката няколко страници назад в Sarıyer, така и още по назад.

А доста недооценен от към посещенията, не знам дори защо, е района на Флория. Освен интересният като дизайн МОЛ с чудесна сеир тераса и един от аквариумите / с пингвините/.

пешеходната крайбрежна улица към Кючукчекмедже е приятна за разходка лятото и има прекрасни ресторантчета с прясна риба, нормални цени и хубави гледки ..... отделно, че от центъра се стига изключително лесно с Мармарай, както и с автобус БН1 от Еминьоню. ..... А и за децата, там се намира едно от задължителните за посещения места, но това друг път, в поредицата с децата в Истанбул.

А сега, един спомен от лятото 2021, флория.

пп. и да е по-Коледно, в МадамКоко до края на декември всичко е на -50% от цената. От там .....

Последна редакция: нд, 26 дек 2021, 18:41 от PafPaf

# 721
Привет и честита Коледа,

Днес ме измъчва един въпрос...за посещение по музеите трябва ли ни PCR, или можем да влезем само с HES-кодовете? Аз съм ваксинирана, но останалите от компанията не са...

# 722
Само с HES- кодовете се влиза и в музеи, и в молове.
Но така или иначе срещу 110-130 лири Ви дават сертификат за отрицателен PSR, който важи за 72 часа и за преминаване на границата.

# 723
Само с HES- кодовете се влиза и в музеи, и в молове.
Но така или иначе срещу 110-130 лири Ви дават сертификат за отрицателен PSR, който важи за 72 часа и за преминаване на границата.

Как така “ви дават сертификат за отрицателен”…

# 724
Дадох си данните (имена и номер на паспорта) и ми дадоха отрицателен PSR, с който минах границата.

# 725
Дадох си данните (имена и номер на паспорта) и ми дадоха отрицателен PSR, с който минах границата.
Къде?

# 726
На няколко места ми предложиха. Най-лесно откриваемото е - на спирка "Аксарай" има сладкарница "Мадо". В дясно от сладкарницата има магазин за чанти и аптека. Е, пред аптеката. Човекът ми пъхна визитка в ръцете, въпреки, че му отказах. Цената там беше 110 лири.
Аз вече се бях договорила за същото на цена от 130 лири. Тъй като предлагането беше голямо, реших че е нещо обичайно.

# 727
  • Варна

.... принципно хапването на Галатамост, както и пазаруването на локуми от Египетският е  част от туристическата индустрия, като съответно и цените /а донякъде и качеството/ са като за туристи. Но пък и гледката към залива си заслужава парите ....понякога. За другите места, трябва вече да си прехвърлил епизода с балъксеиртурист

Нали се сещате , че и турците си имат предостатъчно измамници и комбинатори Simple Smile

Много пъти е разказвано , че прочутия балъкекмек в туристическите зони е най - често е филе от размразена океанска скумрия или хек с нищо не по различни от тези на бгпазар и за да хапнете автентична , прясна, вкусна и не на баснословни цени морска храна трябва да се навъртите около рибните пазари и по възможност да се отдалечите от моста Галата.За какви да е турски сладки се огледайте къде ги правят на място - там със сигурност ще са пресни и в повечето случай хубави.

# 728
Здравейте, може ли да ми препоръчате хубав ресторант около Таксим? Нещо подходящо за вечеря?
Благодаря предварително.

Имате ли представа дали Madame Tussauds работи? Опитвам се да купя билети от сайта, но не ми позволява.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 13:25 от Sonya_Dimitrova

# 729
  • Sofia
Щастлива нова година на всички!
Да сме здрави и да пътуваме повече!

# 730
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
йени иль котл(ь)осу!

Simple Smile

# 731
  • Варна и...духом на Босфора
Mutlu yillar!
За много здрави,мирни и щастливи години!🎉

# 732
Живи и здрави! ❤️
Истанбул ни чака.
😍

https://www.instagram.com/reel/CYKdJ9AKkls/?utm_medium=copy_link

# 733
  • Wonderland
Привет, дами! Най-накрая (дай Боже) и аз ще стигна до Истанбул и много се вълнувам Grinning

Запазила съм хотел съвсем близо до Света София, беше на много добра цена в букинг, а има и паркинг, което ни е важно. Планираме да оставим колата там и да не я вадим, докато не стане време да се връщаме, затова и се включвам тук: локацията ОК ли е за пешеходни обиколки на топ забележителностите в града? Ясно е, че в толкова голям град няма идеално място, за да обиколиш пеша всичко, но поне масата от тях... Иска ми се минимално да ползваме градски транспорт - не за друго, ами аз и в София го избягвам напоследък. Не се съмнявам в удобството му, иначе.

Гледах първия пост и последните 2-3 странички, но много пишете и ми е трудно да наваксам - можете ли да ми препоръчате и места за хапване, които са must have, предвид че ми е първото посещение в града?

Опитвам се да направя максимално стегнат план, защото имаме три дни там, които няма да ни стигнат за всичко, но със сигурност ще се върнем отново през лятото.

# 734
Здравейте момичета отново,

вчера ми попадна оферта за април месец и фестивала на лалетата.
Заслужава ли си организирана екскурзия по това време?
Като цяло предложението на агенцията не ми допадна кой знае колко много по отношение на обектите, които ще се посетят (някак ми се струват малко), а не пише и в какъв хотел ще е настаняването.
Но като цяло цената ми се струва ок (286лв за 3нощувки).

Общи условия

Активация на акаунт