Любители на кучета - 121

• 32 693
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
Духче знам, че искаш да направиш за всички най-доброто, но физически няма как да огрееш навсякъде. Не знам какъв съвет да ти дам, но се щади и бъди спокойна. Бъстър наистина е още малък, породата е хипер енергична и разрушителна.. е има и кротки екземпляри, ама не знам на вас дали ви се е паднал такъв. В някакъв момент всичко ще се подреди, ама до тогава здрави нерви и спокойствие си трябват. Мисля, че клетка/ограждение би свършила чудесна работа в момента, за да има къде да го оставяте и да си отпочивате всички за някой и друг час.

# 76
  • Sofia
Аз съм си сама с тримата. Баща им от тъмно до тъмно работи. Гледах си ги,когато малката спи се опитвах да се занимавам с кучето,когато е будна почти нямах време. Стари кучкари около блока ми бяха казали,че е хубаво да разделям игрите на кучето и малкото дете. Докато си играя с детето да не играя с кучето и обратно. Логиката е да знаят кога е време за игра и да не се борят да внимание. Пробвах,но кучето упорито се бута при децата. Дори и днес,ако почна да играя с децата и не обръщам внимание на кучето,то се върти в кръг около нас и скимти,лае,иска си внимание.
Кучето се падна кротко-спи си,лежи си,не е правила много бели (като всяко бебе),бързо се научи за нужда вън (изпускаше се понякога в нас до около 7-8м,но рядко).
Аз си отделях време за мен и кучето: сутрин преди лудницата,докато всички спят; на обяд докато малката спи и любимото ми вечер-час или два вън на разходка само с кучето. Тогава моя се прибираше и аз излитах от нас с 200 Grinning
До към годинка Бела знаеше само ела,седни,стой,чакай,не яж, плюй и любимото "ти какво си взела" (тук следва свиване на уши,жален поглед и прибутване на чехъла по добре под нея). Последното още го прави,краде ни обувки и чехли и спи на тях.

Ей ги маймуните от вчера:
https://drive.google.com/file/d/1jAV6ak6jO95jq_wa9l5F40-u_2wRrTV … view?usp=drivesdk

А тези са от миналата година:
https://drive.google.com/file/d/1jGY0hFaIeSzZw6hEPU79gtSqAtEJZfK … view?usp=drivesdk

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 15:19 от Margaritka_2014

# 77
Дух, сега се сетих още един съвет за малко дете и куче - връзвай/закачай повода на кучето за теб, така че да е винаги около теб, когато нямаш възможност да контролираш дете и куче едновременно (за веце, докато приготвяш храна и такива разни).

Не се обвинявай, че детето си е разбило устата. С куче или без куче, няма да можеш да предотвратиш винаги такива случки, дори и вниманието ти да е само върху детето. Това с устата е само началото. Моите щерки и двете са панти големи. Вече не си спомням колко пъти съм ходила с двете до Пирогов.

Изпуснала съм ви с новата тема. Да оздравяват всички болни и тревогите да останат лош спомен.

Ето го и Вълчан. В гората му е най-добре.
Скрит текст:

# 78
  • о`майна лунна нощ е
Дух, ограничи, доколкото е възможно, периметъра на движение на кучето. Така ще имаш зона, в която като го оставиш, то няма да може да излиза и да се меси в ежедневието ти или да наранява неволно бебето. Оградено място, отделна стая, двор .... Трябва по някакъв начин да свикне, че ще е самичко на това място, но в същото време може да му създадеш чудесни условия да се забавлява и играе в него. Въпреки че съм кучкар, няма по-важно от детето ти в момента и то е на първо място откъм обгрижване и опазване. Много ще ви е трудно три, четири месеца, половин година дори, но с времето положението ще става все по-контролирано, а ти самата - все по-уверена, че можеш да строяваш зоопарка. Толкова си изтърпяла до сега, толкова дини си носила наведнъж под мишница и си се справяла. Сега също ще успееш. Само не се предавай. Можеш го!

# 79
  • тук-там
Вълчан на колко стана? Страхотен е!
Дух, и аз пак да се повторя - ограничи кучето бебе. Започни да го награждаваш като стои кротко в заграждението или клетката. Бързо свикват. Така ще можеш да разделиш грижата за него от тази за бебето. Дали са ти страхотни съвети съфорумките!

# 80
Mtz, благодаря, на 6м. стана.

# 81
  • Пловдив

Клюкар на гости на баба

# 82
  • София
Той Балу започна с хапването на лютите чушлета от една саксия. Обра ги всичките!
Ей ги с Лили на разходка вчера вечерта.

# 83
Коте, аз си ги поръчах твоите хубавци в предната тема Hug имаш ли някоя скрита бишкота в ръкава? Как се справят в жегата с тея кожуси?

# 84
  • София
По принцип за джак ръселите се знае, че не са съвместими с много малки деца. Моята най-малката е почти на 7 и пак на моменти има ситуации. Не бих оставила 9 месечно бебе да се оправя само с 4 месечно куче. Дух, добре се справяш, не се предавай. Малко е кучето за сериозно обучение. Сега е моментът за изграждане на връзка, ритуали за хранене и разходка. Да свикне да го пипаш навсякъде - по ушите, за опашката и корема. Нашата ветеринарка беше приятно изненадана, че при прегледите нямаше никакъв проблем да му бръкне в устата, или да му прегледа ушите.

# 85
  • Bарна, морето, сините вълни

Това е Харалампи. Grinning Страхотен и добричък пуФчо. Heart
Бил е вързан на кола в града с бележка "Моля, погрижи се за мен". Комшиите на село са го прибрали и си го гледат. Личи си, че е било гледано куче, жалко че по този начин са го изоставили. Дори името не му е било написано и сега трябва да свиква на ново име, ама е умно момчето, ще свикне.

# 86
  • София
Ту-тууу, ей ме на, ида да плащам данък. Попътувах тия дни (с влака!) и сега с Буба си наваксваме невиждането. Тя вече е спокойна и успява да си отспи, че без мен спала, ама на всеки шум ме посрещала на вратата.

Дух, разбирам, че е малко детенце и аз едва ли мога да давам съвети. Но само да кажа, че съм си пукала главата 4 пъти като малка (в съзнателна възраст) и никога не ми е минало през ум, че може да е защото майка ми е била лоша майка Simple Smile
Не се навивай от първия ден, изчакай още 2-3, според мен. Ще си свикнете, но няма как да стане за един ден или една вечер Heart Много сила ти пожелавам и стискам палци! И наистина, според мен е добър съветът на mtz, че може да си отпуснеш сърчицето да приемеш Бъстър като ваше куче. Ясно, че е отговорност, но все пак не е взискателен като човешко бебе и все пак ужасно много иска да заслужи любовта ти Simple Smile

# 87
  • София
Ама нали не си представяте, че казвам да ги затвори в клетката и да ги остави да се борят за кокал 😄.
В крайна сметка, ако не се справя, търсят дом на кученцето. Трудно решение е, но може би е по-удачното.

# 88
.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 07:01 от Дух (:

# 89
  • София
Дух, и ти, и Бъстър заслужавате щастлив дом. Просто направи нужното, за да се случи. Не вярвам, че има как някой да те задължи да гледаш куче. И не е редно.

Общи условия

Активация на акаунт