Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 816
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • София

Ние сме в Сливен в почти пълен комплект - само ММ, горкичкият, си стои в София, ама нали някой трябва и да работи Grinning. Кучето се размаза от кеф, то хем двор, хем баба да го глези - такова кучешко щастие... За пръв път тази година улучих узрели смокини, утре почвам да суша - първите 3 реколти ги изтървах... Sad но те пък не бяха и твърде добри за мой късмет. Ама сега като видях изпокапали на двора сърцето ме заболя - трябваше вчера да дойдем, какъвто беше планът... Сега съм взела казан за стерилизация на буркани и соковарка, имам амбициозни планове да правя компоти и сок, нито едното някога изобщо съм правила, та да видим докъде ще ме доведе амбицията. Е, разбира се, на първо място сушенето... И докато пиша това се сетих и какво забравих да взема  - машинката за мелене, та мармаладът отпада от графика.

# 301
  • София
Добри, да му върви по вода на Горинич! Да се весели, учейки и изграждайки приятелства за цял живот Kissing Heart

Аз бях на сватба, потанцувах си на воля и казах многократно "Наздраве!". Наборът не е прочел нищо, утре ще побързаме да се приберем в София, че малкият е на турнир и се завръща.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 08:16 от beb4o_fb

# 302
Добри, на добър час на детето ! Дано намери добри приятели.

# 303
  • София
Честит ви първи учебен ден, Добри!!! Много успешна и емоционална учебна година пожелавам на младежа!

# 304
  • Plovdiv, Bulgaria
На добър час на детето, Добри  ! Успешна година и добри приятели да има!  Hands Plus1

# 305
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Blush

# 306
  • В светлината на слънцето
Добри, на добър час и много успехи в новото училище! Heart

Ние ваканцуваме. Програма още няма. Чакам да видя ще има ли изобщо някакви хартиени учебници.

# 307
  • Варна
Добри, това със снимката в гръб ми се струва като добра идея за традиция в първия учебен ден Simple Smile и без това повечето тийнове не дават да ги снимаме вече, камо ли да ги постваме и тагваме. Може да си направим на 15ти една галерия на "запътилите се към гимназията" Simple Smile
С тия сладка, сокове и зимнини направо ми палите фитилчето да пробвам да направя лютеница. Давайте още кураж, че нещо много ме е страх за се захвана, като си знам кулинарните възможности, ама пусти мерак! Joy

# 308
  • София
Dive,
Предлагам ти рецептата, по която аз правя лютеница в къщи, не се изискват никакви умения освен желание. https://lubopitko-bg.com/marzelivalutenica.html
Успех със зимнините !!!
И аз довечера ще правя лютеница!

# 309
Успешен старт на Горинич, Добри! Да успеят да събудят интереса му и да ходи с мерак на училище!

Нашият тийн онзи ден се сдоби с учебниците си и вече са строени в трепетно очакване на 1ви, за разлика от него. Тук голяма част от учителите има странно (за мен) изискване учениците да ползват тетрадки от 12 л. и по този повод до края на годината имат поне по 20 изписани тетрадки на предмет, та сега ще ходим да позаредим.
Иначе, е някак есенно и сиво навън, макар и вчера да имаше проблясъци и успяхме да посетим едно от малкото места тук, където е приятно и сред природа.
Момъкът си прочете задължителната литература за тук (но тя беше малко и според мен така и трябва, за да имат шанс за успех) и сега си чете неговите книги. После е обещал, че ще чете "Дон Кихот", който тук също мернах в учебника в раздела "Чуждестранна литература".
Никога не съм правила зимнина - това, което отчетливо ми лиспва тук е лютеница, но не мисля, че имам шанс за успех.
Dive, следващият тийнейджърски гръб ще бъде наличен тук на 1ви...Wink

# 310
  • София
Ние се завърнахме вчера от морето, отпуската свърши и от утре пак на работа. Добре поне, че децата имат още две седмици почивка.
Още нищо не сме купували, с изключение на учебниците на девойката. Тази година ще се купува в движение, особено дрехите.
На протеста ще ходя. Там ще съм около 17:30, защото съм до 17 часа на работа. Докато започне ще съм от страната на Хепи, ако има и други, които ще ходят, може там да се срещнем.
Зимнини, никога не съм правила. Такива неща не ми се отдават, а и ние не консумираме много. През зимата наблягаме много на салатата от цвекло, ряпа и морков. Лютеницата си я купуваме, а сладко употребяваме само с палачинките.
Добри, честит първи учебен ден на младежа 🍀

# 311
  • София

Честит първи учебен ден, Добри!
Лютеница няма май да мога да направя тази година (или изобщо), не се сещам къде и как да я варя / изпарявам... Огнището на баба още съществува, но едната смокиня е много близо до него, а и много е тясно там вече... Иначе ядем лютеници в големи количества и никак не ми харесват купешките. Баба никога не е бутала в лютеницата картофи или царевица, изобщо не им е мястото там... на картофеното или царевичното нишесте.

# 312
  • София
На добър час на младежа на Добри! Да му е интересно и да трупа знания Simple Smile

Ние ходихме до Джъмбо и позаредихме материали и тетрадки, но основно за малката. За осмокласника купих само малко тетрадки, тъй като нямам никаква информация какви неща ще изискват. Ще ми се да знам и какви учебници, т.е. на кое издателство, ще искат, че ако мога да ги купя втора употреба, ама ще чакам. Още няма никакво инфо на сайта на училището, освен, че ще е първа смяна.

# 313
Dive,  чудесна идея за галерията. Големия миналата година вече го снимах в гръб. Този година - и набора, хем с нова раница - вчера купихме от Букурещ, че ми се сториха по-евтини 😆
Не съм знаела, или е нова мода раница-основа и върху нея с цип се закрепя "лице"? Замалко щяхме да вземем една основа и после като си помислих, че има смисъл само ако ще менкаш 2-3 лица отгоре, и се отказах веднага.

# 314
  • София
И аз ще ходя на протеста. Може би около 17:45, по-рано едва ли ще успея, защото ще е ден за боядисване у дома. Вероятно ще съм с малката или с двете момичета.

Общи условия

Активация на акаунт