Хитринки за всякакъв случай - 28

• 43 496
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
С Фейри най-бързо ги мия май.

# 391
За съжаление и аз само направо с ръка успявам да ги измия добре, никаква идея защо така но с гъбата просто не е същото. Нося си обяд на работа почти всеки ден и съответно съм си накупила всякакви кутии, ами с всичките е така, не е от точно определен материал. Ако ще и вряла вода да сипя, същата работа. Често сипвам малко препарат и малко гореща вода, затварям и тръскам, но после пак си иска да я доизмия, иначе и на мен ми стои мазна като я прибирма после.
Псувам и мия с ръка, какво да правя... миялна не се очертава да имам скоро, а еднократни кутии не ми харесват като опция.

# 392
На Tupperware кутиите не задържат мазно изобщо, но трябва да се дебне за промоция, че цените са ненормални. И за някоя от по-скъпите на ИКЕА са ми казвали, че не задържа. Евтините нямат измиване, както и тези на Tefal, те пък се и надират страшно бързо

# 393
Тефалски имам две стъклени с пластмасов капак. Стъклото вече е забравило, че е носено, мито и изсъхнало, а капака го мия вече трети път след изсъхване, че силиконът тоя път лепне.
Тези скъпите - гледах ги, също и едни Лънчбокс, Мапед имат също, но по-детски - няма да дам толкова пари за пластмаса, колкото и да са хубави.
Накратко, казвате, да продължавам да мия с ръце и да пестя за миялна Grinning

# 394
Маped май ги пускат на половин цена в ebag редовно, но не знам дали са хубави

# 395
  • София
Чудя се дали минаване с някаква мокра кърпа би помогнало, не съм пробвала ...разсъждавам си само....после веро...

# 396
Първо обирам мазното с домакинска хартия и после мия, но пак си е зор да се постигне
перфектно измиване.

# 397
Пластмасовите кутии не съм успяла досега да ги измия качествено. Ако ги ползвам за мазни неща тези мазни неща ги увивам в хартия. Иначе ползвам стъклени.

# 398
Опитай да миеш не с грубата страна на гъбата, а с дунапренената. И не да търкаш, а да забърсваш с натиск и с едно движение.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 22:28 от Черна станция

# 399
  • Велико Търново
ММ обожава пълнени Чушки, а аз не близвам такива. Затова, когато майка ми готви, винаги праща за "зет си" Simple Smile аз по-мазни кутии от тези на пълнените Чушки на мама, не съм докосвала! Вече знае, че ме е гнус от тях да ги бутам и мия и ми праща само в кутии от сладолед. После хвърлям кутията и край! Еколозите ще ме разпънат на кръст, но наистина ми е адски неприятно да мия и докосвам мазна пластмаса, а камо ли, да ползвам кутия, която веднъж вече се е вмирисала на омразна храна.

# 400
Skk,да ви срещна с мъжът ми .Много ще си допаднете 😁😁😁.

# 401
Уви, действително само в стъклото е истината.  Няма да се захаби, да си смени цвета или да се вмирише.

Което ме подсеща, че не съм питала тук, а само в еко-темата. Някой има ли предложение за торбичка/плик за многократна употреба, по възможност да става за миялна? Искам да си слагам сандвича сутрин Simple Smile кутия не е опция, в салфетка се лепи кашкавалчето Grinning обикновен зиплок се мие трудно от мазничко... Алуминиево фолио ми е много разхищаващо. За сега позлвам хартиени пликчета, но не са ми най-ултиматното на света.

# 402
Skk,да ви срещна с мъжът ми .Много ще си допаднете 😁😁😁.
И с мен ще си допадне много, тъкмо да не ми ги яде.
В миялната съм бухвала от Икейските пликове за храна по случайност, нищо му нямаше, но не знам на колко пранета би издържал.

# 403
Уви, действително само в стъклото е истината.  Няма да се захаби, да си смени цвета или да се вмирише.

Което ме подсеща, че не съм питала тук, а само в еко-темата. Някой има ли предложение за торбичка/плик за многократна употреба, по възможност да става за миялна? Искам да си слагам сандвича сутрин Simple Smile кутия не е опция, в салфетка се лепи кашкавалчето Grinning обикновен зиплок се мие трудно от мазничко... Алуминиево фолио ми е много разхищаващо. За сега позлвам хартиени пликчета, но не са ми най-ултиматното на света.

И аз ползвам тези кутии от стъкло и със силиконов капак, нямам проблеми да ги нося на работа и без притеснения ги слагам в микровълновата там.
Иначе за сандвичи пробвай тези beeswax wraps (не знам как се нарича на бг), но са много добри. Има уроци как да си направиш в ютуб, много е лесно. Може да ги използваш и като прибираш нещо в хладилника вместо фолио.

# 404
За сандвичи ползвам икейските кутии с жълт капак или едни малки розови, които взех от Лидл. Има по-плоски кутии.
И да, восъчният плат е най, но ме мързи да си правя.

Общи условия

Активация на акаунт