Хитринки за всякакъв случай - 28

• 43 495
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Восъчния плат ми е страшно безполезен, а купих цял комплект с много надежда. Не стават за нищо топло, а в общия случай сандвича е топъл. Не стават и за хладилник - като го стоплиш и прилепва добре, но щом изстине спира да стои толкова плътно. А за миенето да не говорим. Може просто аз да съм смотана, разбира се Simple Smile

За прибиране на купичка в хладилника ползвам едни джъмбовски еластични силиконови капачета, ще покажа като се прибера.

# 406
Аз пластмасови кутии мия само с Бинго емайл.
Без да слагам веро на гъбата.
Кутиите не са ми мазни нито лепнат.

# 407
  • При елфите ...
Някой успял ли е да махне етикета на такъв буркан... ако да, как точно?!?

# 408
Вар.1 - киснеш във вода и после отлепяш (съществуват и такива хубави етикети)
Вар.2 - като 1, но се налага търкане с тел.
Вар.3 - памуче с олио
Вар.4 - това, но е скъпичко.

# 409
  • При елфите ...
Вар.1 - киснеш във вода и после отлепяш (съществуват и такива хубави етикети)
Вар.2 - като 1, но се налага търкане с тел.
Вар.3 - памуче с олио
Вар.4 - това, но е скъпичко.
Благодаря... май с търкане ще стане... сигурно и олиото ще влезе в употреба... Simple Smile

# 410
Нагрей със сешоар и внимателно отлепи.

# 411
  • При елфите ...
Нагрей със сешоар и внимателно отлепи.
Благодаря... ще пробвам... Simple Smile

# 412
  • София
Аз ги пускам в миялната. Знам, че се твърди, че не е ок, но моята работи 15 години.

# 413
Някои етикети се отлепват, но остава лепилото и остатъци от хартия. Махала съм с лакочистител.

# 414
  • София
Ако е останало лепило, с мазнина е маха. Аз ползвам ориндж оил, но и с олио става.

# 415
  • При елфите ...
Да кажа каква я свърших... нагрях хубаво етикета със сешоара и започнах полека да го отлепям... върху стъклото остана от лепилото... него го махнах с памуче + олио... Процедурата беше сравнително бърза... Още веднъж, благодаря за идеите...

# 416
  • волно калдъръмче
Е бива ли сега аз да кажа, че си мия пластмасовите кутии с обезмаслител и гореща вода? Понякога се налага да пръсна два пъти и да разтъркам, ако мазното е вповече.

Въобще не съм доволна от тапъруеър. Нито бутилките за вода, нито купите носят на натоварване. За това качество, трябва да са далеч по-евтини. Много са кекави. Имах Юниор - супер гладка отвътре с капак, в която месех тесто. Веднъж в нея сложих картофена салата и не успях да измия мазното. Тогава открих, че с обезмаслител се получават нещата иначе и аз щях да наситна с гланца и да я надера. Само стъклото и металът нямат грешка.

# 417
На ЧС предложението за изтриване - правя го, няма задоволителен ефект. Ще пробвам с обезмаслител.

П.п. Инферия, сетих се, че бях гледала в Али кутии за сандвичи - тънки, квадратни. Ще потърся и ще сложа линк.
П.п. ето ги

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 22:17 от -Narcissa-

# 418
Обезмаслителя мирише много силно. Не ви ли миришат после кутиите? Отделно върху кожата стои някак лигав. Аз напоследък като чуя за пластмасови кутии и ....😐 Майка ми е страшен фен и като отида у тях и видя три шкафа с всевъзможни кутийки от какво ли не изпадам в ужас. Всичко пресипва в кутийки, тая пластмаса за нищо я няма.

# 419
Няма да ти показвам моя шкаф с кутии... Рядко купувам, но пък почти всичко РР пазя. Много е удобно да разпределиш продуктите в кутии и да наредиш кутиите по рафтове и в хладилника, спестява се място. Мен ме втриса от нахвърляни пакети , родителите ми са така - всичко в оригиналните пакетчета, забутва се по кьошетата, трябва да извадиш 20 пакетчета, за да стигнеш до него, уж полупразно, а няма къде да оставиш на гол рафт кашкавала... Вкъщи и у баба пък е организирано и по кутии. Не вадя двайсе пакета зелени подправки, за да стигна до пакетчето с канела.

Общи условия

Активация на акаунт