Хитринки за всякакъв случай - 28

• 43 457
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Моята програма за вълна е страшна ..
Интензивно въртене , 800 оборота центрофуга ..

# 526
Хм, с какво прането в пералнята е чак толкова смаляващо за кашмирените пуловери? 😃🤔 Говорим за програма за вълна/деликатни и на макс 30 градуса...просто ми е любопитно 🙂 Или е от центрофугата?

От самата нишка на преждата е. Никога, ама абсолютно никога кашмир не бива да се пере в пералня. Пера на ръка и го пускам на минимална центрофуга и суша хоризонтално. Ако нищо не му стане от машинно пране, значи не е кашмир.

# 527
Да, и моята не върти, само ги поклаща леко по 5 см наляво-надясно. Слагам от праха, с който си пера. Суша на простор. Години наред няма проблем.
Но и моята дъщеря носи смалени от едни приятели - Ески като за големи станали като за 5 годишни.

# 528
  • Велико Търново
Имам си два перфектни мъжки ххл половера от ММ! Невероятни са, точно като за мен (нося с/хс) след като "без да искам" пуснах на програма деликатно пране на вълнени дрехи Simple Smile само да си купи нов и да ми хареса, и пак ще му го изпера с кеф Simple Smile

# 529
Аз също смалих така един пуловер, на програма вълна, 400 оборота центрофуга и стана за щерката

# 530
Аз също пера кашмира в пералня, програма за вълна. Т 30 градуса, 200 оборота  центрофуга, излиза пълна с вода, мятам в легенче и да се изтича просната върху сушилника за пране.  Нищо му няма.

# 531
Да бе, ще хвърля толкова пари и ще треперя, дали крайният резултат ще бъде чист пуловер или кучешко пуловерче за зимата. Няма да ми капнат пръстите.

# 532
  • София
Имам си два перфектни мъжки ххл половера от ММ! Невероятни са, точно като за мен (нося с/хс) след като "без да искам" пуснах на програма деликатно пране на вълнени дрехи Simple Smile само да си купи нов и да ми хареса, и пак ще му го изпера с кеф Simple Smile
Хахаха, у нас бях заподозряна, че нарочно го правя (а си трябват 2 опита преди да знае човек със сигурност дали е от материята или от програмата за вълна). И аз имам два кашмирени, единият ми е още малко голям и ММ все ми предлага да го изпера пак в пералнята Grinning  Онзи ден вадихме зимни дрехи и го карах да заделя което няма да носи (свали от 90+ на 75 кг). И ми размахва някакъв негов пуловер и ми вика "ей това що не си го свиеш и да си го носиш"? Grinning

# 533
  • волно калдъръмче
И как да нося степано? Кашмирът е хубав като е галещ и пухкав.

# 534
Здравейте.Малко тъп въпрос.С какво и с какъв препарат перете бели маратонки,кецове и как,къде(в пералня,на ръка)? Моят син си е купил чисто бели маратонки(кожени) ,но той не е по чистенето малко мурдар си пада Simple Smile Та  затова задавам въпроса.Благодаря.

# 535
Аз ги пера в пералнята с обикновен препарат за пране. 30 градуса с центофуга. Дори и естествена кожа.

# 536
Кожата не се ли драска, напуква? В плик за пране поне не се ли слагат?

# 537
До сега не съм имала проблеми. Понякога ги слагам в плик, но в общия случай - не

# 538
А самостоятелно ли ги переш или по няколко чифта заедно? 🙂

# 539
Аз ги пера в пералнята с обикновен препарат за пране. 30 градуса с центофуга. Дори и естествена кожа.
И аз.
Нищо им няма .

Общи условия

Активация на акаунт