Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да премахна дъвка от дрехи или други повърхности?
Как мога да премахна петно от банан от дреха?
Как да залепя таймер с магнит, след като магнитът се разхлаби?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да премахна дъвка от дрехи или други повърхности?
За да почистите дъвка от дрехи или други повърхности, можете да опитате първо да я натъркате с кубче лед, което ще я втвърди и улесни отделянето й без остатъци. Като алтернатива можете да нанесете талк или бебешка пудра върху дъвката и да я оставите за една нощ, което също може да помогне за по-лесно отстраняване.
-
Как мога да премахна петно от банан от дреха?
-
Как да залепя таймер с магнит, след като магнитът се разхлаби?
-
Какви са методите за премахване на петна от чай и кафе?
-
Как се използва фолиото в пералнята и какви са ползите?
) и по-малки от свещи за всякакви други неща като захар. Купуваме 5кг брашно и 5кг ориз. Брашното за сега никога не ми е правило драми, държим го на тъмно и относително хладно, ориза се държи в голям зиплок, докато му стане време за буркана. Като цяло преминахме на буркани за почти всичко - чайове, подправки, готварски пудри... Наложи се след едно нашествие на молци, заради което трябваше да изхвърлим почти цял шкаф с нападнати продукти и заразени опаковки (уви, включително бая шоколад). Има още за купуване и пресипване но в основни линии сме махнали оригиналните опаковки. Оставили сме само зиплокчета и някоя-друга стара пластмасова с подправки, от преди да започнем да си купуваме насипни.

(не го казвам с лошо!) Металното фолио, с което се покрива храната във фурната, се слага с лъскавото надолу. Винаги съм знаела, че най-вероятно има правилен начин, но не съм отдавала голямо значение