Хитринки за всякакъв случай - 28

• 43 367
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Inferiya, бурканите плътно ли се затварят, не пропускат влага? Тези с дървената капачка.
Също се присъединявам към питането за издърпващата се етажерка, нещо не си представям движението ѝ.
Защо с лъскавото от долната страна, какви са причините?

# 76
Понятие нямам защо с лъскавото надолу, казаха го в някакво кулинарно предаване, което вървеше по телевизията.

Бурканчетата са трепач, имат си уплътнение. Ще добавя по-късно линк към рака, от Амазон, както и размерите на нашия шкаф, защото си има значение. Адски много време търсихме решение и това за сега ни е най-комфортно. Рака си стои спокойно като се издърпа без да има нужда да се държи, но аз съм параноична и гледам да не го оставям дълго да виси Simple Smile бурканите са си тежички, със сигурност с по-малки щеше да е по-добре, ноооо ММ е готвачът и щом иска такива, значи такива Simple Smile
Скрит текст:

# 77
И аз бях чувала за "правилна" страна на алуминиевото фолио, но гугъл каза друго:

https://blog.liebherr.com/domakinski-uredi/bg/aluminievo-folio/

# 78
Много отдавна разбрах, че както и да го поставиш, все ще е от правилната страна.
И аз от гуглето го научих, та кой как му харесва.

# 79
Докато сме още на фолиото да вметна една хитринка, ако случайно не я знаете. Сега се сетих, както и за кърпите по-назад. Топка фолио в пералнята ... чуден е ефекта, аз я ползвам за няколко пранета. Кърпите стават по-меки. Казват, че се усилва действието на праха след като се намалява статичното електричество. За спортните/изкуствените дрехи е супер също.

# 80
  • Велико Търново
Какво правите с Фолио в пералнята? Извинявам се, но не разбрах.

# 81
В Мастършеф Австралия казаха лъскавата надолу Simple Smile нямам идея каква е тяхната идея, не обясниха Simple Smile

Това е рака https://www.amazon.co.uk/dp/B08178444Q/ref=cm_sw_r_fm_apa_glt_fa … ng=UTF8&psc=1

# 82
От фолиото правите топка колкото от пинг-понг до тенис като размер и я слагате при мръсните дрехи вътре в барабана. Пускате пералнята и перете както обикновено.

# 83
Фолиото ползвам за почистване на бижута. В стъклена или порцеланова купичка сипвам вода, разтварям чаена лъжица сол и накъсвам на парчета ~ 1х1см лента фолио. Пускам бижутата, разбърквам леко с пръсти и оставям да подейства десетина минути, след което ги плакна с чиста вода и подсушавам. Блесват!
За в пералнята не съм пробвала.

За бурканите... Отказах се от тях. Мястото за съхранение ми е ограничено в горния ред шкафове, тежки и обемни са, цапат се (от ММ Simple Smile, пробвах с пресипване на ориз и изрязана част от опаковката вътре - е, не ми е удобно. Ползвам 3 вида брашно, три вида ориз, различни боб, леща и тн. Ако за всеки пакет ми трябва буркан ще ми се наложи да сменя апартамента Simple Smile Реших си проблема като всеки пакет слагам в подходящ за обема плик с цип - не ми се разпиляват по шкафа, затварям лесно, виждам кое какво е и до кога е годно. Спагетите също са различен номер, време за варене. Ако са в кутия, ок. Тези в пакет - режа едно ъгълче, вадя колкото ми трябва, а останалите "щипвам" с лентичка от хляб или ластиче, за да не се разсипят.

# 84
За всичко в пакет си купих многобройни удобни щипки (макаронени, ориз, захар, леща и др. подобни), даже за фризера ще си купя още щипки. Проблем са ми многобройните подправки, предимно тези в мелнички (които не искам да изхвърлям). Имам поставка с бурканчета- въртяща, на 4 нива. Но мелничките засега са наредени отвън и за съжаление, нямам подходящо чекмедже за тях...
Това топче от алумининиево фолио няма ли как да се разпадне в пералнята и да създаде проблеми? Или да навреди на някои дрехи?
Което ме води към основния ми въпрос... 😆 От известно време има нещо заседнало в барабана на пералнята ни. Ама не така че да мога да го взема! Като завъртя барабана надясно, чува се драскащ/пукащ звук- някъде в нещо опира...Обратно на часовниковата стрелка звукът не се чува така силно. Пробвах с магнит, не става...идея си нямам какво е заседнадо и дали може да се оправи (помислих, че е малка игла или безопасна игла, плъзгат от цип, но не постигам успех с магнит)...А заподнещох, че има нещо, откакто веднъж бикини на детето излезнаха съдрани от пералнята- с големи дупки и бримки, все едно с нож са рязани, после се повтори и потрети...засега слагам дребните неща в мрежички за пране, старая се и по-едрите които мога да са в мрежи. Но няма как всичко...И все треперя дали някоя дреха няма да излезе в събрани състояние и с дупки...🙂 Има ли решение?

# 85
Банел на сутиен да липсва? Не зная друга хитринка, освен техник да я разглоби по-скоро, за да не се увредят казана и барабана.

# 86
В Мастършеф Австралия казаха лъскавата надолу Simple Smile нямам идея каква е тяхната идея, не обясниха Simple Smile

това, което аз знам за фолиото е, че лъскавата част задържа топлината, а матовата я пропуска, затова се слага с лъскавата към яденето. Идеята е, топлината да може да влезе под фолиото при готвене и да не може да излезе.

# 87
Благодаря за идеите за фолиото, чудех се какво да правя с една ролка, изостанала ми от древни времена. Няма начин да изпляскам това нещо върху храната.

Пералнята си е за ремонт, Долче. Ако не успяваш да измъкнеш заседналото. Не знам как изобщо смееш да я пускаш да пере.

# 88
В чисто новата ни сушилна от работни дрехи на мм беше изпаднал винт 5 см и някъде се заврял. Такова зловещо стържене започна, че директно я спрях. Още същия ден я закарахме в сервиза, разглобиха я и след 2 часа си я взехме заедно с винта! Беше на 2 седмици сушилня.

# 89
това, което аз знам за фолиото е, че лъскавата част задържа топлината, а матовата я пропуска, затова се слага с лъскавата към яденето. Идеята е, топлината да може да влезе под фолиото при готвене и да не може да излезе.

И аз имам подобна теория. Лъскавата повърхност има по-силно отразяващо свойство, а част от топлината на яденето се губи като излъчване. Затова зад радиаторите се слага стиропор с лъскаво покритие, а и термосите са огледални. И ако сложим фолиото с лъскавата част към храната може би ще спечелим 1-2% термична ефективност Grinning

Общи условия

Активация на акаунт