Хитринки за всякакъв случай - 28

• 43 477
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Хляб само в хладилник, в торбичка. Ако е нарязан - във фризер. После пека в тостерчето.
Домашен хляб от хлебопекарна издържа 2 седмици в хладилник в найлонов плик, вчера изядох последната филийка.

# 436
Хлябът от хладилник/фризер може да се врътне в микровълнова - става мек и пухкав, но слагам салфетка под него да обере влагата (ако не искате да го запичате на тостер).

# 437
В хладилник имам спомен че не ми харесваше да го държа, променя се някакси нишестето, не знам как да го обясня но става с друга консистенция самият хляб. Предполагам че си е въпрос на вкус, на мен лично не ми допадаше резултатът.
Виж за замразяване подкрепям, особено ако се нареже и се вадят там по колкото филийки са нужни в момента. Преди да спра изобщо да имам хляб вкъщи, си правех домашен и така постъпвах по времето когато още ядях, но бях го намалила толкова че един ми стигаше за дълго.

# 438
И аз замразявам хляб. Ако вкъщи ще го ядат по-бързо става и в хладилник /основно във фрайъра го запичат, не са се оплаквали от вкуса/. Моите "хлябове" (нисковъглехидратни) отиват също в хладилника, ако ще се ядат бързо и са малко количество или във фризера- ако количеството е по-голямо или не ми се яде често такова нещо.
Да ви попитам, с какво мога да махна залепено мастило от найлонов джоб с плик? Една грамота от училище на ученичката съм я сложила под тези джобове /те са гланцирани/, беше се залепило мастилото за найлона и ме мързи да търкам внимателно с нокът, че да падне всичко...Трябва да има и по-лесен начин 😃🤔 Спирт, лакочистител, ацетон? Джобът с цип ми е чисто нов и ми се иска да не го съсипя 🙂

# 439
Маркер от стандартен джоб с перфорация съм махала със спирт, доста играчка е обаче.

# 440
И аз замразявам хляб. Ако вкъщи ще го ядат по-бързо става и в хладилник /основно във фрайъра го запичат, не са се оплаквали от вкуса/. Моите "хлябове" (нисковъглехидратни) отиват също в хладилника, ако ще се ядат бързо и са малко количество или във фризера- ако количеството е по-голямо или не ми се яде често такова нещо.
Да ви попитам, с какво мога да махна залепено мастило от найлонов джоб с плик? Една грамота от училище на ученичката съм я сложила под тези джобове /те са гланцирани/, беше се залепило мастилото за найлона и ме мързи да търкам внимателно с нокът, че да падне всичко...Трябва да има и по-лесен начин 😃🤔 Спирт, лакочистител, ацетон? Джобът с цип ми е чисто нов и ми се иска да не го съсипя 🙂
Ацетон по-вероятно да го повреди, пробвай с мокри кърпички, мицеларна вода, спирт... но ще трябва да подържиш върху мастилото да се разтвори и това пак не изключва да се наложи повече търкане де. То зависи и мастилото какво е било. Аз бих пробвала първо със спирт, най-вероятно ми се вижда да проработи.

# 441
  • В страната на мечтите
Аз бих опитала първо с мокра кърпичка, най-безопасно ми се струва, и ако не помогне, чак тогава спирт или друго

# 442
Не става с мокра кърпички, нито с кърпички за очила. Ще пробвам със спирт...Мастилото е от грамотата която са разпечатали от училище, листът и' е гланциран и беше залепнал за джоба с цип (и той гланциран). Та така...

# 443
Давай със спирт тогава, даже подръж тампон на място да видиш ще го свали ли. Ако не е реагирало самото мастило с материала, би трябвало да стане.

# 444
Спиртът може да матира фолиото.

# 445
  • Пловдив
Плодове и зеленчуци държа в хладилника, най-долното отделение, което е именно за това. Съхранявам ги в многократни торбички (от Лидл, но наскоро видях, че и в Кауфланд ги има).
Проблем са ми картофите - взимаме от едно село голямо количество, а аз съм алергична и съхранението им е ужас Rolling Eyes Гледах тези като кутии, които са, именно за съхранение на картофи/лук, но ми се струват малки като обем Rolling Eyes Някой виждал ли е големи такива (да се събират 20-30 кг).

За мастилото по джоба - със спирт или БЕЗацетонов лакочистител.

# 446
Купих си нова ароматна свещ, която много ми харесва как мирише, обаче.... Не гори цялата, което много ме дразни. Имате ли някоя хитринка как да си изгори цялата, без да човъркам и чопля накрая, за да махна това, което е излишно ( защото в един момент фитила е потънал и без да изсипя излишното не мога да запаля..)

# 447
Аз съм накланяла бавно и полека така, че пламъкът да стопи част от обрсзуваната купичка.

# 448
  • София
Как и с  какво лесно да изчистя вътрешността на абсорбатор? Иначе често почиствам металните филтри, но зад тях е ужас по вентилатора.

# 449
Има ли възможност да се разглабя?

Общи условия

Активация на акаунт