Хитринки за всякакъв случай - 28

• 43 474
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Вграден под шкаф е. Май за нов плаче

# 451
  • София
Как и с  какво лесно да изчистя вътрешността на абсорбатор? Иначе често почиствам металните филтри, но зад тях е ужас по вентилатора.
Обезмаслител?

# 452
  • София, Дружба 2
И аз съм със същия проблемен абсорбатор като на Мама Меца. Външно си го чистя без проблем, но пластмасовата част, която е в шкафа е ад под небето. Едни малки, тесни дупчици, облепени с мазно и мъхчета и навътре след тях перка. Спирам перката и започвам с обезмаслител върху клечки за уши да бъркам вътре в дупчиците, а те са поне 50 на брой ....... кошмар е всеки път. Страх ме е да пръсна обезмаслител навътре в дупките, защото няма да мога да го изплакна после....... страшна работа. Първо с обезмаслител и после с вода върху клечките за уши. Това правя всеки път аз, но не си е работа.

# 453
Когато налепите са студени могат да се махнат с дървено шишче и после, ако остане нещо, да се доизчисти с обезмаслител (който не изплаквам след това).

# 454
  • София, Дружба 2
Сега ми хрумна дали с четка от спирала за мигли няма да стане. Ще пробвам следващия път, като се надявам да не е скоро. Simple Smile

# 455
За свещта няма оправия. Това как гори зависи от фитила - има различни фитили за различен размер свещ. Явно имаш фитил за свещ с по-малък диаметър.
Можеш да събираш страничните парчета и да си направиш нова свещ след това. Имам познати, които ми събират парафин и восък и им топя като стане за една свещ Simple Smile

# 456
Благодаря за съветите. Ще наклоня малко тази вечер да видим до къде ще я докарам.
И аз съм си мислела да правя нова свещ от остатъка, защото така много се хвърля.... Ама с две леви ръце, какво ще направя, незнам Grinning
Ще я връча на мъж ми задачката.

# 457
С остатъците от свещите си хубаво натърквам текстилните кецове и после със сешоара се разтапя и изсушава. Имам и импрегниращ спрей, но ми е приятно да се позанимавам малко. Има ефект, тествано е.

# 458
А ако са цветни свещи и бели кецове?

# 459
Хм, интересен въпрос, но нямам отговор. Все са ми бели или светли свещите, а и бели кецове нямам. Май не бих рискувала в тоя случай, да не станат от червена свещ розови.

# 460
Как и с  какво лесно да изчистя вътрешността на абсорбатор? Иначе често почиствам металните филтри, но зад тях е ужас по вентилатора.
Моят го чистя с магическа гъба. На местата, където има упорити наслагвания, пръскам малко обезмаслител и продължавам с магическата гъба.
Примерно тази, но и други вършат работа.

# 461
За свещите мисля, че може да се купи и допълнителен фитил. 🙂

# 462
Здравейте, следя Ви от известно време и много се радвам, че я има тази тема. Аз имам проблем с петно от ръжда върху перваза на прозореца, който е от пластмаса. Там държах метална кутия, в която имаше "Чичко тревичко", но детето, като е поливало тръгнала ръжда от кутията. Пробвах с обикновен препарат за съдове и с обезмаслител, но не става нищо.

# 463
Оксалова киселина чисти успешно ръжда от пласмаса и порцелан
https://pcheliipchelarstvo.com/produkt/%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B0% … -35-%D0%B3%D1%80/

# 464
Моля ви за идеи в какво да изхвърлям тоалетната хартия и мокрите кърпи! След като запуших тоалетната с хартии, които уж се разлагат, трябва да измисля нещо.
Колкото и да не ми се иска, пак пластмаса/ кош/ и найлон /пликчета/ май ще трябва да ползвам, затова ако някой ползва по-еко вариант, ще съм благодарна да сподели!

Общи условия

Активация на акаунт