Хитринки за всякакъв случай - 28

• 43 469
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Тоалетната хартия си се разгражда, но мокрите кърпи не. Някой при нас беше запушил един от щранговете с хвърляне на такива. За по-еко да не са найлонови пликчета, ми хартиени, само това се сещам.
Ръжда чистя с паста за зъби.

# 466
Честно казано за мен по-големия еко-проблем са мокрите кърпи, които се разграждат, колкото и пликчето.
https://eshop.galbo-bg.com/product/1449/biorazgradimi-plikcheta- … 50-sm-250-br.html тук има биоразградими пликчета (първото в гугъл, сигурно има и други)
Пак първо търсене - биоразградими мокри кърпи, не знам дали сте пробвали такива, на които пише биоразградимо или компостируемо или се пробвали такива, на които просто пише, че може да се пъхне я тоалетната.
https://visvitalisbg.com/product/eco-by-naty-bebeshki-razgradimi … e-unscented-42-br

# 467
Някой видове мокра тоалетна хартия също запушват, защото уж се разграждат, но не достатъчно бързо и образуват едни лигави налепи, които запушват канала.

# 468
Азалия и Evencee- Благодаря Ви, ще пробвам 🌼.

# 469
Мокра кърпа не бих пуснала в тоалетната никога, каквото и да пише на опаковката!
За целия ми живот, тоалетна хартия не е запушвала тоалетната. Как ги постигате тия неща, не разбирам! 😆

# 470
Пробвайте влажна тоалетна хартия, вместо мокри кърпи, в същите пакетчета е. За кош без найлон, освен да го изхвърляте директно в контейнера, както едно време се правеше и да дезинфекцирате кошчето всеки път.

# 471
Тоалетна хартия не виждам как ще запуши тоалетна, но домакинските хартии ( за бърсане в кухнята) се разграждат по-трудно и не са за тоалетни.

# 472
В Лидл има мокра ТХ на floralys (май така се пише), биоразградими е и подходяща за изхвърляне е ТЧ директно. Също и доста бюджетна - 80бр за около 2,50.
Е, вярно, че е трудна за вадене от опаковката, но като си внимателен, става.

# 473
Ползваме всичко препоръчано, но се запуши. А съседите под нас току-що си направиха ремонт и ме втресе да не им направя мизерия. Слава Богу беше малкия дявол, но не искам повече такъв стрес. Уж само Зева, която се разгражда, уж само влажна ТХ и нищо друго, но се запуши

# 474
Да не иде оттам проблема? От ремонта. Преди години бяхме на квартира. Казаха, че при ремонта на банята, майсторите изхвърляли материал в канала и го бетонирали, буквално. После разбивали и къртили тръби за подмяна. Плачевен случай, ама едва ли е единичен.

# 475
  • София
Мокри кърпи и тоалетна хартия не се разтварят. Търговски трик е. В някои държави са забранени. Ползвай обикновена ТХ и няма да имаш проблем.

# 476
С какво мога да изчистя миялна машина? Сода и оцет, или просто с таблетка? Попринцип ползвам течност от лидл, ама съм под карантина и не мога да отида 😒 Дойдохме в новата къща и искам да почистя миялната, че да я ползваме. Купена е от магазин за уреди втора употреба.

# 477
С какво мога да изчистя миялна машина? Сода и оцет, или просто с таблетка? Попринцип ползвам течност от лидл, ама съм под карантина и не мога да отида 😒 Дойдохме в новата къща и искам да почистя миялната, че да я ползваме. Купена е от магазин за уреди втора употреба.
Сода и оцет не са за почистване . Неутрализират се . Белина също не трябва да се ползва . Една таблетка не е достатъчна . Като ти свърши карантината , отиди до ДМ и си купи препарат за почистване на Финиш или Сомат . Най_ добрите са .

# 478
В Лидл има мокра ТХ на floralys (май така се пише), биоразградими е и подходяща за изхвърляне е ТЧ директно. Също и доста бюджетна - 80бр за около 2,50.
Е, вярно, че е трудна за вадене от опаковката, но като си внимателен, става.
Да, но до 2 броя всеки път...Аз не я хвърлям в тоалетната все пак, нещо не ми харесва как не потъва и предпочитам да си спестя главоболия...

# 479
Аз повече от два и не използвам. Не съм имала проблем изобщо.
Ще тествам сега за колко време се разтваря, слагам в буркан и ще сменям водата редовно.
Сигурно някъде из нета вече има такъв опит, но не пречи Sweat Smile

Едит: а на опаковката не виждам да пише до два броя. На тези от била съм забелязвала обаче.

Общи условия

Активация на акаунт