Хитринки за всякакъв случай - 28

• 43 447
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
С оцет не се изчисти, но с лимонената киселина стана като нова. Благодаря ви Simple Smile

# 511
Дали да си пусна новия пуловер 65 процента кашмир 35 процента коприна в пералнята? И на каква програма?

# 512
Дали да си пусна новия пуловер 65 процента кашмир 35 процента коприна в пералнята? И на каква програма?
Не пускайте никакъв кашмир в пералнята. Перете на ръка и сушете хоризонтално.

# 513
Цитат

НЕЕЕЕЕ!!! Смалих един кашмирен пуловер така, уж на програма за вълна, беше станал на 1/3 от размера си!

# 514
Благодаря, момичета!

# 515
Интересно , а дали сте се сетили да купите отделен препарат , или сте прали с нормален гел/прах ?

# 516
Аз прах с препарата за вълна, с който пера всички вълнени и пухени неща. Мисля, че не беше заради него, защото досега нищо друго не се е свило. Купувам всеки път различен препарат за вълна, не съм усетила да има разлика между различните марки.

# 517
С оцет не се изчисти, но с лимонената киселина стана като нова. Благодаря ви Simple Smile

И аз пробвах, също успешно Smiley Първо киснах в топла вода без ефект. Друсках и клатих - пак без ефект. Пък накрая като кипнах водата и се оправи. И за по-сигурно повторих Grinning
Не знам какво беше, на мен на ръжда ми мязаше, ама нали е неръждавейка??? Иначе варовик нямам във водата. Но няма значение, важното е, че сега е чисто дъното.

# 518
  • Mediterraneo
И аз имам кашмирен пуловер смален от XL до кукленски буквално. Пран по правилата в пералня и с подходящ препарат. Добре, че не ми се налага вече да нося вълна и кашмир, та да не им слугувам.

# 519
Хм, с какво прането в пералнята е чак толкова смаляващо за кашмирените пуловери? 😃🤔 Говорим за програма за вълна/деликатни и на макс 30 градуса...просто ми е любопитно 🙂 Или е от центрофугата?
Ел. каната чистя с много по-малко от няколко пакетчета лимонена киселина 😃 Даже използвам едно пакетче за няколко почиствания (поне 2-3)...Кипвам водата в каната заедно с лимонената киселина, ако не се е почистило всичко след известно време пак кипвам същата вода. Старая се да почиствам каната по-често, че иначе се отделят парченца варовик. Понякога си помагам и с четка (особено ако има останало съвсем малко на дъното като "точки"), ако не ми се чака или ако ще ми трябва каната скоро.

# 520
Хм, с какво прането в пералнята е чак толкова смаляващо за кашмирените пуловери? 😃🤔 Говорим за програма за вълна/деликатни и на макс 30 градуса...просто ми е любопитно 🙂 Или е от центрофугата?
Нищо ..

# 521
Аз пък все се надявам да смаля някоя мъжка кашмирска или мерино Л-ка в мой размер, ама уви не става. Пера в пералнята на програмата за вълна без специален препарат.

# 522
Прането не е страшно. Моята изобщо не върти, а само плацика насам натам барабана. И не центрофугира. Но сушенето е проблем.

# 523
Как да не е страшно! Дъщеря ми като беше в детска градина носеше пуловерите на една приятелка, която имаше неблагоразумието да ги пусне в пералня
Ако нямате препарат за плетиво, перете с шампоан за коса

# 524
Зависи каква пералня и каква програма. От това плацикане с хладка водица обаче нищо няма да се свие.

Общи условия

Активация на акаунт