Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 463
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
Предполагам, че дори родители ще изместят децата си в дадено училище, което отговаря на желанията им!
А в някои неелитни гимназии балът рязко ще скочи поради възможност за ПО. Sweat Smile
Ще редим желания в зависимост какво предлага училището: ПО или ДО.
Леле, само се шегувам. Да не ми се върже някой.

# 391
Предполагам, че дори родители ще изместят децата си в дадено училище, което отговаря на желанията им!
А в някои неелитни гимназии балът рязко ще скочи поради възможност за ПО. Sweat Smile
Ще редим желания в зависимост какво предлага училището: ПО или ДО.
Леле, само се шегувам. Да не ми се върже някой.
Днес шега, утре реалност. Relaxed

# 392
  • София
Фран, напълно е възможно утрешния критерий за "елитност", да е точно възможността за организиране на ПО. Никаква шега не е.

# 393
Напълно съм сериозна, защото ПО е признак за мен на отговорност, ангажимент на учителите и т. н.
Така да видите и колко бързо ще се реши проблемът къде да учели, желаещите за ДО. Любезният доброзорен тон за преместване от сега звучи в ушите ми Simple Smile

# 394
Според конспирациите/иновациите за плановете за образованието 2020-2030, след време бедните ще учат и ще бъдат оценявани като възможности/ класифицирани и определяни да работят в определени сфери от изкуствен интелект (аз си го представям като компютърно генерирани и оценявани тестове), като ще получават само толкова знания, колкото им трябват според ранната преценка за тях, а богатите ще имат живи учители и повече избор на всеки етап от живота си какво да учат.

# 395
Това е твърде напред в бъдещето. Аз пък съм чела, че образованието ще падне на много ниско ниво и реално само богатите ще учат качествено, защото само те ще имат възможност да плащат за частни учители.

# 396
А не мога да си представя защо биха били против хората, просто не разбирам. Безплатен тест е голямо облекчение вместо да даваш пари, или да ходиш за направление, така ще имаш сигурност, че детето е добре и всички други, с които е в клас. Ако тестът е щадящ и не изисква време, какво лошо има, това е облекчение. Както свикнахме да си ни се мери температурата всеки ден, ще свикнем и с наплюването на една близалка, чудо голямо.
Конкретно аз мисля точно като теб, но на мен ми е широко около врата. Дъщеря ми е на 15, следователно, ако я карантинират, може сама да се гледа у дома. Освен това, аз повече от 10 години работя хоум офис и съм виден темерут и по принцип не се събрам с хора. Уишмастъров също може да работи хоумофис. Синът ми живее отделно, така че може да ни пазарува. В съседния вход пък живее един от най-близките ми приятели. Така че ми е все тая дали ще ни карантинират. Но на повечето семейства, особено с деца в началното училище, изобщо не им е така широко около врата. Като карантинират 2-3 пъти детето им и ще се видят в приключение.

# 397
Значи си дойдохме на думата. Няма тестове, няма карантинирани положителни и контактни. Ами заслужаваме си ДО.

# 398
Не. Не си дойдохме на думата. Ще си дойдем на думата, когато някой даде реалистично предложение какво да правят родителите на първокласника, карантиниран за 3-път през 1-ви срок.

# 399
Кой ще го гледа при ДО в тъмночервения сценарий, който при никакви мерки и безконтролно заразяване, няма как да се избегне? При тестване редовно вероятността за карантина и ръст на заболеваемостта  пада. Кой гледа малките ученици при положителен тест в държавите с тестване? Нека споделят опит майките в тях.

# 400
  • София
Просто не мога за повярвам с каква скорост върви тема, която всички си пожелавахме да остане празна... Dizzy Face
Само на мен ли ми се струва, че всички искаме нещо, ама всеки със своите критерии.
Твърдо съм за спазване на правилата и на разработения план за действие в различните ситуации. Добър, лош, не искам да го обсъждам. Ако вървим по него, вероятно ще има положителен ефект.
И, не знам, сигурно съм стара, но преди малко повече от 30 години такива дискусии нямаше да имат място. Изготвени са правила от специалисти, преценили са обективни обстоятелства, носят отговорност и трябва да се спазват. Прехвърлянето на отговорността върху хора, емоционално ангажирани в една или друга посока, ще доведе до хаос и безизходица.
И друго си мисля. Когато се появиха първо свинския,  после и птичия грип почти цяла Европа беше в ступор от заразността и последиците от тях. Очакваше се да отминат до 2-3 години. Но все още си се появяват. Това значи ли, че ако К19 съществува и мутира още 15-20 години, ще сме все блокирани по къщите и децата ще са пред компютъра?
Прехвърляне в училище с ПО не вярвам да се случи, но за мен е реално при избора на университет това да ми е сред критериите.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 22:53 от Fair Lady

# 401
Аз работя в къщи, не ме притеснява излишна карантина, а това че детето ми може да се зарази от замърсен тест, ако трябва да го кажа в прав текст. Т.е. ако някой иска да тества безсимптомното ми дете, не искам тестът да е инвазивен. Да не говорим за това, че често му тече кръв от носа и не желая сестрата или самият той да си навира разни тампони там.

# 402
  • София
Държа да не ме задължават с ваксина (какъвто проект имам на работа и силно се надявам да остане само опипване на почвата), държа тестовете да са неинвазивни, а пък ако ще и всеки ден да са. Мой колега през април си прави някакъв с "плюене", излиза "+" и плаща пср - пак положителен и така, при братовчедка ми също от слюнчен тест го хванаха, препотвърдиха с пср.  Явно и тук има такива тестове.

# 403
  • София
През зимата малкото дете беше под карантина, защото учителка в градината беше болна и ми се полагаше болничен. Хубаво е да се уточни дали същото важи за родители на деца под карантина от 1 до 4 клас. Ако да - значи тестовете няма да са толкова страшни. Но дали държавата ще осигури наистина ресурс за безплатно тестване и болнични...

# 404
вземат си болничен за гледане на дете, елементарно! какво правят родителите на първокласника или детето от ДГ, което за трети път през първи срок е лепнало вирус и има сополи и кашлица? същото. що правите протите неща зорлем сложни?
Явно работите на държавно, та сте толкова наивна. Никой частник няма да държи служител, който стои здрав и прав у дома, за да си гледа здравото и право дете.

Общи условия

Активация на акаунт