Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 468
  • 780
  •   1
Отговори
# 375
Мисля, че има малка разлика от групово и индивидуално посещение на море.

# 376
Групово или индивидуално, гъчканицата по заведенията и плажовете е все една и съща.

# 377
Не ми се спори. По интересното е сега дали децата ни ще се тестват веднъж седмично или не. Както виждате прехвърлиха топката на нас, родителите. Аз лично съм против тестването, ако ще е с онези дълги да небето клечки. Ако ще е с близалките, незнам. Трябва да ги пробвам първо, сега нямам мнение.

# 378
Не ми се спори. По интересното е сега дали децата ни ще се тестват веднъж седмично или не. Както виждате прехвърлиха топката на нас, родителите. Аз лично съм против тестването, ако ще е с онези дълги да небето клечки. Ако ще е с близалките, незнам. Трябва да ги пробвам първо, сега нямам мнение.
Аз и с близалка не искам, искам тест със слюнка, която се изплюва, без да се бърка в устата. Simple Smile

# 379
Никой няма да даде пари за тестове, ни за клечки ни , за близалки- просто се отчита дейност. Трябва да има пълно съгласие от родителите ( което няма как да се случи никъде по света), един да откаже и край- не искате тестове   затова децата вкъщи.

# 380
А защо не го направят на ниво училище. 90% от родителите в дадено училище са съгласни, тестват се децата и си ходят присъствено.. Така и вълкът сит, и агнето цяло.. Ето имахте възможност, вижте училище Х си работи, училище У са си ДО, защото родителите не искат тестове и госпожите искат да преподават от дома.
Предполагам, че дори родители ще изместят децата си в дадено училище, което отговаря на желанията им!
90% в цялата страна не виждам как ще съберат, защото " КОВИД е за ДНК" е нещо, в което и висши сти вярват Simple Smile

# 381
Измиха си ръцете с тия 90%. Напълно им е ясно, че такъв процент е невъзможен. Да си кажат направо, че не могат да го направят.

# 382
  • София
Скаридка, точно 90% от дадено училище е заложено.
Относно това дали 90% е постижимо, мисля по-скоро да. При неясното запитване през февруари, в училището на детето ми 51% от родителите бяха съгласни. Смятам, че при заложено ясно изискване или тест, или ДО, ще получат и над 90% съгласие.

# 383
А не мога да си представя защо биха били против хората, просто не разбирам. Безплатен тест е голямо облекчение вместо да даваш пари, или да ходиш за направление, така ще имаш сигурност, че детето е добре и всички други, с които е в клас. Ако тестът е щадящ и не изисква време, какво лошо има, това е облекчение. Както свикнахме да си ни се мери температурата всеки ден, ще свикнем и с наплюването на една близалка, чудо голямо.

# 384
А защо не го направят на ниво училище. 90% от родителите в дадено училище са съгласни, тестват се децата и си ходят присъствено.
На училищно ниво ще е. От 5-тата минута:
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/ministarat-na- … ffic_from_article

Изгледайте и изслушайте внимателно цялото интервю. Интересни неща казва.

# 385
Най- много да се изпокараме и да се хванем гуша за гуша с това решение.

# 386
Дори и да е на ниво училище съм скептична, че ще има 90% съгласни родители. Моите са в СУ. Толкова разнородни деца, от 6-7 до 19 години, и съответно шарена гама родители. Със сигурност ще се намерят 120 против. Едни няма да искат да им закачат детето, други ще протестират, че това са глупости и вирус изобщо няма, трети ще измислят нещо друго. Просто при нас няма да стане Sad В някои училища може и да проработи, но няма да е в много.

# 387
Слънчевата, благодаря! Прочетох една статия и по нея си направих извода за 90% в страната..
Значи да си изкажа и възмущението от Учителите за безопасно образование - на първа линия били,  къде са на първа линия, като искат при 300/100хил да си седят всички по домовете.

Пак въпрос към учителите - има ли право учител все още да не води синхронно уроците си, въпреки че децата имат устройства и по другите предмети си карат синхронни часове. Значи като се сетя за една от учителите в 7 клас  как пускаш презентации в 7 сутринта на всички класове и нямаше никаква връзка с децата, защото нямала мобилни данни и била на вилата си..
Осигурено ли е за учителите техника, Интернет и т.н, за да няма повече такова преподаване

# 388
" КОВИД е за ДНК" е нещо, в което и висши сти вярват Simple Smile
Не знам дали е за ДНК, сигурно нашите ще отидат в кофата след като се отчете разултата от детето или сестрата, но имаше информация за замърсени тестове, които излизат положителни и то не в конспиративни медии.

Тук доколкото разбирам е било замърсено оборудването в лабораторията, но все пак са излезли доста фалшивоположителни студенти https://www.ricethresher.org/article/2020/11/equipment-contamina … ve-covid-19-tests
Имам спомен за случай в който замърсени самите комплекти. Например https://www.washingtonpost.com/investigations/cdc-coronavirus-te … 990077_story.html
Бих се съгласила на неинвазивен тест, напр. да изплюе слюнка в контейнер т.е. то да даде секрет без да му се трият разни тампони или близалки в лигавиците. За човек без симптоми предпочитам неинвазивен тест.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 19:17 от Sparkles

# 389
Добре де, какво пречи при положителен да се даде право на безплатен PCR, чийто резултат да е меродавен? По тази логика и фалшиво отрицателни са възможни, но пак рискът е по-малък от липса на тестване.

Общи условия

Активация на акаунт