Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 483
  • 780
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Ударната терапия е всеки път една и съща, докато чакам изследванията, естествено ако започне да ти буха на лошо, чакам, не чакам се води на лекар, но вече са и на възраст в която знам какво и как боледуват и кое и как кашлят. Инхалации студени с физиологичен и геломитрол/пука се капсулата и се капе в инхалатора с физ,. разтвор, това ми го казаха в родилното, защото по традиция раждах близнаците със сопол, инхалирах се до последно, преди да влеезна в секцио/, чай с мед, пчелен пращец, пръскане с тантум верде, топли инхалации с билки и сода, краката в топла вода и морска сол, компреси ако се налага, за носа много добре действа фитоназала на цялото семейство, между другото с това много бързо си възстановихме загубеното обоняние след КОВИДа, изпъскахме по един флакон и се върна сравнително бързо за има и няма 2 седмици, напълно, още в момента  вкойто се запуши носа, въпреки че още имахме усещане за мирис започнах с фитоназала, освен всичко друго. Капя и клеева тинкура, но само на нас, за децата не смея, че е малко агресивна и доста щипе. Пием и черен бъз всяка зима и още от сега съм ги подкарала с мед и чай за закуска и им взех Флорадикс да ги назобя преди дайй Боже да тръгнат кой на ясла, кой на училище, не чакам да паднат темп и да налазят респираторните, гледам да ги подсиля преждевременно.
Всъщност природната ни медицина е доста богата на билки и чудесно може да се ползва, наред със стандартната, не да се чакат чудеса и да лежим само на тази кълка, но за традиционните неща и настинки, върши много добра работа.

Сега се сещам, катто писах всичко това, че като малка майка ми ми правеше за кашлица някакво с индийско, орехче, канела, мед и масло.......действаше почти безотказно, точно сега е момента да я изровя и тази рецепта, преди да наченем кашлящият период.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 13:27 от Cherry^Blossom

# 361
Черешов цвят, давай рецептата с индийското орехче, че и аз съм фен на изпитаните бабини илачи.
Каква марка е инхалаторът ти? Може и на лични.

Извинете ме за спама FlushedBlush

# 362
  • Бургас
Половината от тези неща не се знае дали действат или организма се оправя през това време от само себе си, поне при нас. Мъжа ми без спрейове му се върна обонянието за една седмица. На мен клеевата тинктура не ми действа - и с нея и без нея пак боледувам еднакво време. Може би само за успокоение, че нещо се прави... ударно.

# 363
  • Бургас
Идеята на всичко това е да овлажният лигавиците/те и сополите за това са течни и са естествената бариера и начин тялото да се справи/ и да се ограничи и намали локалното възпаление, както и да се попълни липса от евентуални витамини и минерали. Всичко останало е върпос на имунитет. Преди да подкараш тежката артилерия като антибиотици, които да лекуват и унищожават бактерии, но намалят белите кръвни телца и товарят други органи и кортикостероиди/тях страничните ефекти не мога да ги напиша в един пост/, си струва човек да даде шанс максимално на тялото, като му уари и едно рамо, така мисля аз, съвсем офтопик.

# 364
Тук може да се подпишете срещу ДО :

https://www.maikomila.bg/za-prisystveno-obuchenie/

# 365
  • Бургас
Скрит текст:

Излезнаха ми антителата, бях се засилила да се ваксинирам, оти ми писна.......сега пак се разколебах. И сифилис нямам , ама за това никой няма да ми даде зелен паспорт.........лошото е че не съм регистрирана, а само мъжът ми като заболял и то ноември и сертификат няма да му дадат, защото пък го е страх да се боде, но май аз ще изчакам още малко да паднат и тогава ще отида да ми ударят един Файзер. Средно ако трае наистина 6м имунитета, тамън декември ще сме за ваксина, а до тогава ще ни задължат, за да може децата да ходят,  ние последно март бяхме болни, но  тогава само с домашен тест се минахме и сега ме е яд.....

А всъщност точно колко на брой антитела имаш не е и чак толкоз важно, важното е да имаш , но най вече да са активни, за това се мери активността също, но теста е значително по-скъм около 100лв е. И най най ме е яд, че не се дава еднакво значение на преболедували и с активен имунитет, а само на ваксинирани, това е лишено от всякаква медицинска логика и за това най-вече хората са недоволни от мерките и "препоръките",защото липсва всякаква медицинска логика. И баба ми знае, че имунитет от преболедуване е много по-траен и "активен" от изкуственосъздаденият чрез ваксинация, така че няма смисъл да си мерим антителата катго брой, това нищо не значи, освен че ги има.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 14:14 от Cherry^Blossom

# 366
Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата (публ. 26.08.2021 г.)

# 367
4. стр. най-долу
за тестването:
"При осигурени безплатни тестове.... директорът организира...

Това е в отоворен списък на препоръчителни решения. демек дават идеи.
Няма да дочитам да видя, ако пък някой директор вземе че осигури тестове за месец, ще разрешат на училището да учи ПО независимо от обстановката и невъзможността на другите училища.

Иначе изречението може със същия успех да започне с: "Ако извънземни се появят и унищожат вируса, ...."

# 368
Аз пък чета стр 3-7 и се дивя. Учениците 1-4 клас от тази година също са със задължителни маски нонстоп, вкл. по физическо.
Свалят ги само, ако са на открито. Маски в час за първи-четвърти клас? Риъли?
Безмълвна съм.
И преди някой да даде за пример западните държави ще кажа, че например на Острова маски носят децата над 12 г. Останалите - не.
Престараване и прекаляване, за пореден път.

# 369
Моят 6 год. син е ПУК в училище , с очила .. Първите 5 мин очилата са замъглени , просто само човек , който няма 6 годишно си мисли , че ще носи маска 8 часа нон-стоп . Като свали маската какво да очаквам - ще  бъде изгонен от  час, ще бъде " наказан в ъгъла " , ще бъдат глобени родителите с 300 лв - просто да съм  подготвена какво да очаквам ?!

# 370
  • Бургас
Аз просто съм и забранила и толкова, не мисля изобщо да изтъквам причини или доводи защо или да се обяснявам на някого. Да ни правят каквото искат

# 371
  • София
Явно ще има компромиси, за да се започне присъствено тази учебна година. Моят син също е в малките класове, носи маска след напомняне, но се надявам поне да не я разменя с останалите деца и да не мете пода с нея. И досега слагахме по няколко броя, но все ги губи и не знае къде са. Ще трябва и учителката да ги следи. Днес поръчах още детски маски, дано стигнат на първо време.
За тестовете според мен нямат готовност, ако тепърва ще проучват откъде да поръчват и как да го организират. Поне с такова впечатление останах от интервюто на образователния министър от оня ден. Ако са близалки или тест със слюнка, ще е далеч по-лесно. За класическите с проби от носа или гърлото не съм убедена, че ще стои мирен и предпочитам да се случва в мое присъствие.

# 372
  • вкъщи
Вярно ли е ,че спират изцяло лагерите по програма  Отново заедно? Че щерката щеше да ходи, ние си направихме планове тогава други и сега..

# 373
То оставаше и да я продължат тая глупава програма. Толкова деца се изпозарази а там, а после пренесоха запазата по родните си градове.

# 374
А, защото в ресторанта на морето с мама и тате изобщо не са се заразили и никаква зараза не са пренесли от там.

Общи условия

Активация на акаунт