Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 511
  • 780
  •   1
Отговори
# 345
Кунчев по Нова и за ваксини на учителите репортаж

# 346
Аз не разбирам защо родители са против тестване на децата? Разбирам защо са против носене на маски, но защо не искат тестване, не. Особено неинвазивно, сега разбрах, че имало тест близалка. Каква им е цената, знае ли се? Без тестване, без маски, без ваксини по обясними причини, ПО ще е мираж. Маски извън класната стая и тест поне веднъж седмично ми се струва разумно.

Защото ще започнат да изникват още случаи и ще трябва да се карантинират вкъщи.
Това не е така съвсем, ама се ползва като извинение да не се предлага ПО и тестване.
Карантиниран си само, ако твоето дете е +, за другите не. Ако е + детето ти, последното което ще те притесни в нормалния случай няма да е ще отиде ли на училище детето и ти къде ще си.
Масовото тестване в Германия бях чела за изследване с 7000+ ученика показва между другото, че в училище не се случва бесния обмен на вируса, за който ни убеждават.

# 347
Великият въпрос е в тестването и ваксините. Дали ще ги изискват от деца и персонал?
Ваксини-едва ли. Тестове- желателно е според мен да се тестват децата. Изгледайте министъра на образованието в"Лице в лице". Даде някои насоки как ще се действа.

Като  гледам колко бурно реагираха всички родители във фейсбук за една евентуално започваща ДО учебна година и съм по- спокойна. При всички положения ще стартираме присъствено.
Нали? А и радетелите на ДО видимо понамаляха.

Аз не разбирам защо родители са против тестване на децата?
Точно това влизах да питам. Какъв е проблемът на родителите един път седмично детето да се тества? Аз дори бих била по-спокойна. Моят син за последните три месеца го тествахме общо 6 пъти за да отидем на море в Гърция. Чудо голямо, бъркане в нослето за две секунди.
Аз също не знаех за съществуването на тест тип близалка. Би било много добре, ако се закупят точно такива тестове.

# 348
А и радетелите на ДО видимо понамаляха.
Гордея се със страната си, че и учители, и родители реагираха бързо и адекватно и март месец 2020 се премина на ДО. В любимата ни за пример Западна Европа беше пълна скръб. Но учебната 2020/21 не ми хареса. И учители, и деца го подкараха през къра. Както каза предишният образователен министър (забравих му името) ДО е за кратко време, при грипни ваканции и тем подобни. Чудесно е, наистина. Но за редовно обучение…. няма как да има радетели. Поне не сред тези, които си обичат децата и се грижат за тяхното бъдеще.

# 349

Това не е така съвсем, ама се ползва като извинение да не се предлага ПО и тестване.
Карантиниран си само, ако твоето дете е +, за другите не. Ако е + детето ти, последното което ще те притесни в нормалния случай няма да е ще отиде ли на училище детето и ти къде ще си.
Масовото тестване в Германия бях чела за изследване с 7000+ ученика показва между другото, че в училище не се случва бесния обмен на вируса, за който ни убеждават.

Ако обаче друго дете е +, карантинират и твоето. За малките деца си е проблем, защото някой трябва да ги глед вкъщи, а основание за отсъствие от работа няма. Няма болничен за родител, който нито е позитивен, нито официално контактен. Така че и това има значение.

За изследването в Германия и аз си спомням. Една българска педиатърка, Рада Маркова, го публикува.

# 350
  • Бургас
Хвана ли дете със сопол първо го водя на МБ, натискам го с ударна терапия за гърло и нос и минат ли повече от 3 дни, да не се оправя се води на лекар/коетто също е излизане, нали

Стана ми интересно каква е тази ударна терапия за гърло и нос. Би ли я споделила.

# 351
Цитат на: Лилянa в ср, 25 авг 2021, 22:34
И аз съм ваксинирана, децата също. Не ми се носят маски повече. Искам присъствено.
Да носят маски и да си стоят на домашно обучение неваксинираните.

Да, обаче както се видя, и ваксинираните се разболяват - и най-вече: те са разпространители. Така че - това, че си ваксиниран, не означава, че си извън полезрението за спазване на мерките.

Аз пък съм го изкарала, имам 15 пъти повече антитела от ваксинираните. Та, за какво да се ваксинирам, няма да получа повече антитела

# 352
  • София
Хъм, аз съм ваксинирана и имам 1680 антитела /при референтни 33/. Имаш 15 пъти повече?

# 353
.....
Ако обаче друго дете е +, карантинират и твоето. За малките деца си е проблем, защото някой трябва да ги глед вкъщи, а основание за отсъствие от работа няма. Няма болничен за родител, който нито е позитивен, нито официално контактен. Така че и това има значение.

За изследването в Германия и аз си спомням. Една българска педиатърка, Рада Маркова, го публикува.
Ами тя държавата не иска да тества и да карантинира в крайна сметка.
Да тестват гимназистите само. Там това няма да е фактор за мнението на родителите за или против тестване. То и без това на всички е ясно, че се търси най-евтиния вариант, а не ефективния такъв, та няма нужда да се косят как би изглеждал такъв ход.

Искам да видя прехвалената чужбина, ако са в такава ситуация дали ще са толкова съвестни граждани или ще изглеждат като нас.
Интересно, че нежеланието на българина да се карантинира се приписва на желанието му да ходи по кръчми и за пустите му кръчми и дискотеки даже болен и на работа ходи. Що никой не заключи, че сме работохолици? Head Band

# 354
  • Бургас
Защото повечето ходят болни на работа по задължение, не по желание, за разлика от кръчмите.

# 355
Питането ми беше иронично и не чакаше отговор, ама явно има нужда от пояснение. Simple Smile
Понеже съм с гимназист и не се бях замисляла за уточненотo от jasmin tea.
Ами ако си с второкласник, с вероятността да трябва да ти карантинират детето, без ти да имаш право да си вкъщи и да се чудиш кой път да хващаш, естествено е, че ще си против тестването. И си наплют че не искаш мерки, за да ходиш по кръчми, а не че си пазиш работата.

С ходенето на болни на работа е същото (и преди пандемията), единици го правят от работохолизъм.

# 356
  • Ямбол
Сега ще си мерим антителата ли.
Вероятността да те зарази ваксиниран е стотици пъти по-малка от това да го лепнеш в магазина.
Аз съм намерила как да се предпазя, защото искам да работя нормално, искам и детето ми да учи нормално, затова и него предпазих с ваксина.
Маската ще я нося, но вече не толкова стриктно, особено докато е още топло. Не съм я слагала почти въобще, след като учениците излязоха от училище. Тук пък изобщо никой не носи маски, на морето съм.

# 357
За гледане на дете, което е под карантина се полага болничен. Това го знам от варицелата при едното дете преди години. Беше на дежурна градина. Точно, когато вече трябваше да се върне в своята, имаше случай на варицела, съответно той попадна под карантина. Дежурната градина си излезе в почивка, той не можеше да се върне в своята и ми издадоха болничен лист.

# 358
Питането ми беше иронично и не чакаше отговор, ама явно има нужда от пояснение. Simple Smile
Понеже съм с гимназист и не се бях замисляла за уточненотo от jasmin tea.
Ами ако си с второкласник, с вероятността да трябва да ти карантинират детето, без ти да имаш право да си вкъщи и да се чудиш кой път да хващаш, естествено е, че ще си против тестването. И си наплют че не искаш мерки, за да ходиш по кръчми, а не че си пазиш работата.

Точно. Аз с третокласника съм в тази позиция.
Обаче вече ми писна от обвинения и вдигам ръце, съгласна съм на тестове близалки, само децата да са на ПО.
Въпреки че реално, ако се замислим, никой не ни е поставял това условие - тестове или ДО. Никой. Сами си го поставяме, държим сметка, караме се едни с други - искащи срещу неискащи.
Аз харесах вчера проф. Денков - умерен и добронамерен ми се видя. Няма да пуска масово ДО за назидание, убедена съм. И Кацаров няма да го направи. Ако въобще останат министри, разбира се.

# 359
Мисля , че много от родителите поставени пред дилема ПО или тестове - ще изберат второто. Естествено трябва да се ползват не инвазивни такива , но не мисля , че ни дават избор, а просто имитират дейност.

Общи условия

Активация на акаунт