Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 506
  • 780
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Искам на 15.09 да вляза в клас!
Искам, в моите часове да виждам прекрасните лица на моите ученици- вдъхновени, дори и незнаещи отговор, но, изпълнени с живот и емоции, с усмивки и глъч, изпълнена глъч, която може да се види и усети само в  училище!
Искам да видя прекрасните им млади и усмихнати лица! Да чуя  техните радостни гласове,  които са ми да болка познати.
Когато сме  заедно в класната стая, ще преодолеем планини.

С оптимизъм и положителни емоции до сега никой не се е спасил от пандемия. Когато сте заедно в класната стая не зная какви планини ще преодолеете ако има болно дете и разпространява наред. С главите в облаците нещата няма да се оправят.

# 331
  • Ямбол
Две години на ДО да не би да ни спасиха от пандемията? Всички останали си ходят на работа, по заведения и къде ли не, само децата спасяват човечеството от пандемия, да, бе.

# 332
  • София
Не, точно.
Две години децата спасяват България от пандемия. По белият свят е друго.
И преди да започнат пак сравненията с мерките, да се декларирам, че съм ваксинирана, съгласна съм да тестват детето ми, както и маска носи без проблем.

# 333
  • Ямбол
И аз съм ваксинирана, децата също. Не ми се носят маски повече. Искам присъствено.
Да носят маски и да си стоят на домашно обучение неваксинираните.

# 334
  • София
Не ви ли стана ясно, че ваксинираните нямате  никакво отношение към останалите?
Може да се разболявате, да заразявате!
Хайде, спрете се малко!

# 335
Две години на ДО да не би да ни спасиха от пандемията? Всички останали си ходят на работа, по заведения и къде ли не, само децата спасяват човечеството от пандемия, да, бе.
Първо се плашехме от вируса, някои хора го минахме, това не се оказа достатъчно, за да ни се полага малко спокойствие от апокалиптичните прогнози и трябваше на всяка цена да повяраме, че ваксините ще ни спасят, много хора се ваксинираха, и пак не е достатъчно, за четвърти път трябва да сме сковани от страх и винаги се казва, че ново и по-страшно идва. И като част от това идеята за малолетни деца пред екраните по цял ден за неясно колко време е най-доброто нещо предлагано от политиците...

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 00:36 от Sparkles

# 336
  • София
Аз не разбирам защо родители са против тестване на децата? Разбирам защо са против носене на маски, но защо не искат тестване, не. Особено неинвазивно, сега разбрах, че имало тест близалка. Каква им е цената, знае ли се? Без тестване, без маски, без ваксини по обясними причини, ПО ще е мираж. Маски извън класната стая и тест поне веднъж седмично ми се струва разумно.

# 337
  • Бургас
Страхът не е решение, така е. Мерките са. За съжаление се оказа, че ваксинираните също се разболяват и заразяват.
Разбира се, че ДО не е панацея за разнасянето на заразяването, но в момента сме в тази тема и говарим за него. Децата не са виновни за безотговорността на възрастните, но те го отнасят най-много, винаги и във всичко е било така.

# 338
  • София
Аз не разбирам защо родители са против тестване на децата? Разбирам защо са против носене на маски, но защо не искат тестване, не. Особено неинвазивно, сега разбрах, че имало тест близалка. Каква им е цената, знае ли се? Без тестване, без маски, без ваксини по обясними причини, ПО ще е мираж. Маски извън класната стая и тест поне веднъж седмично ми се струва разумно.

Защото ще започнат да изникват още случаи и ще трябва да се карантинират вкъщи.

# 339
Като  гледам колко бурно реагираха всички родители във фейсбук за една евентуално започваща ДО учебна година и съм по- спокойна. При всички положения ще стартираме присъствено. Въпросът е какви мерки ще се вземат. За тестването просто абсурд. Освен ако не докарат от близалките. Пък дори и тогава остава въпросът къде ще се тестват тези деца. Ако е в училище, то мед. сестри ще нададат вой. Има много да се мисли. Проблемът е сериозен. Че ще има маски, ще има. Но това си е от миналата година, не е болка за умиране.

И аз съм ваксинирана, децата също. Не ми се носят маски повече. Искам присъствено.
Да носят маски и да си стоят на домашно обучение неваксинираните.
Това изказване е точно в десетката на проблема. Започва деленето на ваксинирани и неваксинирани. Ваксинираните искат да нямат никакви ограничения за сметка на другите. Лили, съзнаваш ли обаче, че не сте хванали Господ за шлифера? Че на такива като вас ви готвят бустерни дози? Ти готова ли си да го причиниш това на своя организъм и на този на децата си?

# 340
  • София
Като гледам как вървят нещата, май по-скоро ще се прежаля за бустерна доза, отколкото да го карам на юнашко доверие и на глупостта на хората да не им пука от нищо. И ще продължа да си работя с маска, ако ще който ще да протестира. За мен тези вопли от типа "искам да работя без маска, искам да им виждам усмихнатите лица..." са само думи, някакви романтики. То е ясно, че мерки нула и всички ще си гледат усмихнатите лица.

# 341
  • Бургас
Никой, никого не спира за маски да се носят,да се работи с тяях и т.н, но не и да задължават деца, а и който и да било всъщност, предвид спорните позитиви и ясните негативи.
 Нося маски на затворено в зимния сезон от не се помня от кога. Като бяха дефицит маските имах 2 кашончета, хората ме гледаха като природно изкопаемо като се появявах с такава в най-дефицитните времена в началото на пандемията. Слагам и на децата, когато имат сополи и подобни и се налага да сме сред хора и то не само заради КОВИД. Ама здрави деца да носят маска и да се тестват, ще ме извиняват......
Аз нямам проблеми с тестванетто на децата със симптоми.

# 342
Слагам и на децата, когато имат сополи и подобни и се налага да сме сред хора и то не само заради КОВИД.
Корабчето плава, плава като в океан 😃
Колко корабчета виждаш в нашите очи, та пишеш такива неща?
Когато хората са болни, маските ги задушават и им пречат. Поне това съм виждала по магазините. Маските винаги се свалят при кашляне, секнене и тем подобни. Все пак ти трябва въздух за тези дейности. Когато човек е болен, трябва да си стои вкъщи и да си почива. Май само в България е геройство едва да си стоиш на краката, но да ходиш на работа/ училище.

# 343
  • Бургас
От Бургас съм, що кораби съм видяла.....налага се човек да ходи в аптека, до магазин, да си изхвърли боклука, че и на женска консултация съм ходила с течащ нос, но с маска, не ми е правило никакво впечатление лично на мен. На работа не съм ходила, нито си пускам децата на училище, най-малкото защото предпочитам 2-3 дни вкъщи ударно процедури- инхалации, топене на крака , масажи, билки, витамини от колкото да се влачим със седмици. Всеки респираторен вирус хванат и унищожен в носоглътката се ликвидира за 3-4 дни, това ни е най-голямата грешка и при ковид и по принцип, че чакаме чакаме......докато не тръгне надолу. Хвана ли дете със сопол първо го водя на МБ, натискам го с ударна терапия за гърло и нос и минат ли повече от 3 дни, да не се оправя се води на лекар/коетто също е излизане, нали.......що пъти със сопол от началото на пандемията бяххме, може да си представите 3 деца....не може да седим вкъщи, но не сме си и позволявали ние да излизаме без маски където и да било, особено в такива моменти/ до тогава и МБ е излезнала и се знае и какво е. 3 деца имам, за щастие до сега винаги е работило точно този метод. И КОВИДа така изкарахме. Изолирахме се и се натиснахме вкъщи ударно още на първият сопол на първото дете.
В другите държави преди КОВИД, за един сопол и кихане, дори не те водят болен, може да попиташ и майките за децата в детските градини "навън".....ако тук вдигаме патърдия за сопола, там го бършат и продължават напред

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 08:11 от Cherry^Blossom

# 344
От Бургас съм, що кораби съм видяла.....
Това беше добро 😂😂😂
Прегръдки на слънчев Бургас. Любивият ми град 😍

Гледам бройката новозаразени не се вдига. Това е добре. Изкарахме вълната преди началото на учебната година. Поуспокоих се малко и вече съм оптимистично настроена. Ще бъде присъствена. Въпросът е какви мерки ще бъдат приети. За маските, спор няма, ще ги има. Великият въпрос е в тестването и ваксините. Дали ще ги изискват от деца и персонал?

Общи условия

Активация на акаунт