Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 524
  • 780
  •   1
Отговори
# 420
Забравихме сякаш, че ваксинираните също се заразяват, разпространяват заразата , разболяват се , умират.
Според изнесените данни около 3% от заразените ваксинирани  умират. Не по-малко притеснителна е  възможността за тежко изкарване и последвали увреждания въпреки наличие на ваксини.
Нека не забравяме и тези възможности защото са си съвсем реални.
На фона на това може би все пак редовното тестване не е чак толкова неприемливо?
И понеже винаги съм подкрепяла позицията да има избор, то ако има родители, които категорично отказват децата им да бъдат тествани регулярно заедно с всички останали, то нека това тяхно желание да бъде уважено, но децата им да не бъдат допускани в клас а да бъдат обучавани у дома.

# 421
Израелците точно тава правели в момента - проверка на антителата на малките, които не подлежат на ваксинация за сега, и на учителите.
Нямам проблем с ежеседмично тестване, проблемът с отглеждането на дете 13+ не стои и това е единственият шанс на гимназисти те за ПО.
Малките с тестове и без все ще ги държат до последно на училище и затова  не са склонни на тестове.
Гледам МОН са спуснали насоки за дезинфекция и хигиена. В горен курс не ми се струва невъзможно честото бърсане на повърхности да се симулира от самите ученици.

# 422
  • София
Според мен повечето хора имат обструкции срещу вида тест, не толкова срещу самото тестване. Особено родителите на малки деца е нормално да се притесняват за тези манипулации в тяхно отсъствие.

# 423
Забравихме сякаш, че ваксинираните също се заразяват, разпространяват заразата , разболяват се , умират.
Така е, но ако не се намалява риска за тях какъв е смисълът от ваксините и резултата от преболедуване Нали идеята беше да се намали риска от тежко преболедуване и натиска върху здравната система, ако преболедуването и ваксинирането не правят това, т.е. да дадат малко спокойствие за да се смесим отново, явно никога няма да се смесим спокойно. Факт е че може да има положителни тестове след ваксини и преболедуване без да има изглеждащи болни хора, което значи  че децата ще стоят в къщи дори и ваксините и антителата да ги пазят. Дали ги пазят наистина не знам. Затова съм съгласна с мерки, докато се разбере най-накрая какво ни пази. Също и с тестване, но без да е инвазивно и с ясната мисъл че ако вирусът влезе пак ще мине през всички, ще има много деца карантинирани, които да се надявам заради преболедуването ще карат леко, което не пречи да бъдат карантинирани често.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 09:19 от Sparkles

# 424
Да. При мен това е единствената причина да не искам да се тествам нито аз самата, нито децата ми.

# 425
Всички имаме някакви притеснения, но вярвам всички разбираме че за да получим едно, трябва да направим компромис с дуго.
Скрит текст:
Аз на пример попълних декларация че искам ваксина на моя отговорност в деня в който ни засипаха с новини за смъртни случаи след  поставяне . Нещо повече отидох с ясното решение , че  няма да имам избор коя да бъде ваксината. На следващия ден поставянето и беше забранено.
Ако наистина искаме нормалност за децата ни , вярвам че трябва да сме склонни на компромиси.

п.п.Спарки, сега не иде реч за нас, а как да е възможно най-нормално за децата ни. Вярвам никой не си прави илюзии, че ако просто бъдат събрани на 15,09, то просто ще бъдат на ДО на 15,10. Вече сме го изпробвали.
Защо да не опитаме нещо различно?!
Не се умира от тестване.

# 426
Генерализацията беше привърженици на ПО=неспазващи мерки=неваксинирани=невярващи във вируса.
Това никога не е било вярно, разбира се. Сега се пръкна група ваксинирани, против мерките благодарение на тотално сбърканата кампания за ваксинация.
Налагането на изискване за 90% съгласие за тестване в училище ми напомня на студента, дето хвърлял монета, за да реши какво да прави. Ези - кино, тура - купон, ако монетата остане във въздуха - учене.
Викам да плащаме винетки, например, само ако 90% са съгласни. Дали ще се навие държавата?

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 09:03 от solnichka

# 427
  • Ямбол
Според изнесените данни около 3% от заразените ваксинирани  умират. Не по-малко притеснителна е  възможността за тежко изкарване и последвали увреждания въпреки наличие на ваксини.
Нека не забравяме и тези възможности защото са си съвсем реални.
На фона на това може би все пак редовното тестване не е чак толкова неприемливо?
И понеже винаги съм подкрепяла позицията да има избор, то ако има родители, които категорично отказват децата им да бъдат тествани регулярно заедно с всички останали, то нека това тяхно желание да бъде уважено, но децата им да не бъдат допускани в клас а да бъдат обучавани у дома.
Никой не го е забравил. Но като даваш числа, то трябва да дадеш и вероятността. Тестване няма да се състои при тези условия. Гарантирам ти.

# 428
Защо никой не пита- искате ли да тестваме имунологичният статус на децата в училище, според мен картинката ще е мноого различна и доста родители при такава кампания, ще си поемат дори тестовете.Дори не става въпрос за бюджет и пари в случаят.
Напълно подкрепям. Всъщност едно такова масово тестване на деца или поне някаква извадка представителна, без значение родители, училище или държава ще финансират може да покаже, че учебната година няма да е толкова рискова. Може да се окаже, че голям процент от учениците имат анти тела.

# 429
Още по-достъпно  и ясно: след максимум два такива болнични, представени на частен работодател, особено в провинцията, въпросният родител може да купи няколко кутии зелена боя, да намаже с нея фемилито и да застанат на слънце, защото само фотосинтезата ще им остане.
Уиш, благодаря, каза го възможно най-точно. Писах преди няколко страници за този момент, но май никой не се развълнува от проблемите на родителите с малки деца (под 12 г.). Т.е., как беше, такива като нас, врагът, дето не иска постоянни карантини (а те вървят с масовото тестване, за съжаление). При клас от 24 деца, плюс 5-6 учители, може и всяка седмица да си имаме по един позитивен и да си седим в карантина. Нямам ресурс да вземам толкова болнични, бабата също ще заиздиша, че е възрастна вече. Пък и доста уплашена от Ковид.

После пак като се засвири на плочата на емпатията и солидарността, може би ще е добре да припомним този аргумент отново.
Защо никой не пита- искате ли да тестваме имунологичният статус на децата в училище, според мен картинката ще е мноого различна и доста родители при такава кампания, ще си поемат дори тестовете.Дори не става въпрос за бюджет и пари в случаят.
Да, и аз това се питам? Защо? А ще е нужно само еднократно тестване на първо време. И ще даде много полезна информация.

# 430
Още по-достъпно  и ясно: след максимум два такива болнични, представени на частен работодател, особено в провинцията, въпросният родител може да купи няколко кутии зелена боя, да намаже с нея фемилито и да застанат на слънце, защото само фотосинтезата ще им остане.
Уиш, благодаря, каза го възможно най-точно. Писах преди няколко страници за този момент, но май никой не се развълнува от проблемите на родителите с малки деца (под 12 г.). Т.е., как беше, такива като нас, врагът, дето не иска постоянни карантини (а те вървят с масовото тестване, за съжаление). При клас от 24 деца, плюс 5-6 учители, може и всяка седмица да си имаме по един позитивен и да си седим в карантина. Нямам ресурс да вземам толкова болнични, бабата също ще заиздиша, че е възрастна вече. Пък и доста уплашена от Ковид.

После пак като се засвири на плочата на емпатията и солидарността, може би ще е добре да припомним този аргумент отново.
Да, и аз това се питам? Защо? А ще е нужно само еднократно тестване на първо време. И ще даде много полезна информация.
Могат да изчезнат антителата ако е прекаран вируса отдавна и да остане само клетъчния имунитет. Той е труден за тестване, но е вероятно да е наличен.
Сега ако масово се тестват с антигенни за вируса и има положителни тестове и асимптомни деца (показател за преболедуване според мен), пак има някакъв плюс (ако не се брои карантинирането на всички) - официално вече ще се вкарат в статистиката че са изкарали, макар на някои да не е за първи път и да не им личи. След година пандемия, тестването за анитела изглежда по-логично, но може би няма да покаже реалната картина на хората с имунитет.

# 431
  • София
Напълно подкрепям. Всъщност едно такова масово тестване на деца или поне някаква извадка представителна, без значение родители, училище или държава ще финансират може да покаже, че учебната година няма да е толкова рискова. Може да се окаже, че голям процент от учениците имат анти тела.
Всъщност, ако някой потърси медийните изяви на Мутафчийски, когато ги натискаха за масово тестване, той точно това каза - ще има смисъл едно масово тестване след 6-8 месеца, за да се проследи, колко хора се срещнаха с вируса и какъв е статуса на обществото... Някой да е чувал повече за такива пориви - да ни изяснят какъв е статуса на обществото?!? Една целева група през април-май 2020 (полицаи) и това беше... а сега... Пак казвам - от колектив 11 човека, трима сме неваксинирани и официално не сме се срещали с вируса (нямаме документ за отсъствие на такава среща, но нямаме и документ, че се е случила)... А това както и да го гледаме си е 70% хора с антитела.

# 432
Такива тестове не се правят, защото ще вземе да се окаже, че 70 % от хората/децата имат имунитет и рязко ще спадне интересът към ваксиниране. Мерките също ще се обезмислят, а те са сладки.
Изобщо, целият им сценарий се срива.
Не съм чула и никоя европейска страна да се е засилила да тества серологично населението си. А не е като да не отделят мнооого пари за тестване. No Mouth

# 433
В моя кръг от приятели почти 90% изкараха вируса , с тестове от аптеката. Моите деца също го изкараха.Когато се обадих на педиатърката, тя направо ме препрати към ковид зоните във върха на втората вълна. Как пък за един сопол ще ги навра сред болни от ковид, без да съм сигурна какво е. Така си им мина без лечение,  без тест- стояха си вкъщи , после си имаха доволно много антитела.Мисля , че много деца са така, някой дори и сопол не са имали.Нямам познати, които нито са боледували, нито са ваксинирани.
Аз се притеснявам за тези маски при малките, че даже и по физическо.Смятам, че малкия ми син , ще откаже да ходи на училище,  защото носенето на маска и очила е доста трудно начинание. По физическо даже не си го и представям, дори и при големите.Вчера от министерството се оправдаваха, че нямало са се карат децата да правят тежки упражнения- при това положение не виждам смисъл от този предмет.

# 434
И аз се тревожа за маските. Синовете ми са с над 500 при норма 0.8 анти тела. Единият с проблеми с бял дроб и алергия, маската много пречи и по 8 часа с нея не знам...
Ако имаме около 70% деца/учители с антитела няма да е лоша да разрешат без маски.
И без това тези маски са проформа. Не се носят правилно, не се сменят ако са тези за 2 часа. Пипат се, падат...пълна смешка. Освен да пречат не виждам да вършат работа. Децата са заедно цял ден, няма как ако има някой болен маската да има голям ефект. Особено с делта.

Общи условия

Активация на акаунт