Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 443
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
Почти всички работодатели свято вярват, че на тях няма да им се случи да се натръшка цялата фирма. Защо? Защото така им е изгодно.
Ние сме малка семейна фирма. Когато аз и ММ го карахме ковида, платихме ПСР тестовете на всички служители да се тестват. Един излезе положителен - този, който хич не очаквахме, защото е най-младото момче в колектива. Останалите бяха ОК.
Ами, не сме фалирали. Даже изкарахме ДВЕ последователни карантини, понеже след първата карантина, отидохме и си направихме втори тест - който също се оказа положителен.
Тъй че, дайте да не премахваме съзнателността от семейните фирми. Ние сме нормални хора както останалите - с глава на раменете и акъл в главата.

# 436
Изисквате ли от персонала си да е ваксиниран?

# 437
  • Ямбол
Охо, оказа се, че във фирмата сте имали болен, но иначе си убедена, че децата са ви го донесли. Мдам.

# 438
Охо, оказа се, че във фирмата сте имали болен, но иначе си убедена, че децата са ви го донесли. Мдам.
Помня случая на Румка, за нея съм сигурна че е от детето. Аз също съм сигурна, работя в къщи, мъжът ми беше съкратен по онова време и си стояхме двамата в къщи, само взимахме детето от училище с колата. Не се навирахме по магазините, само за кратко и с медицински маски, един път седмично. Не ходим по ресторанти и заведения, не сме вече на тая възраст, обичаме си домашния уют.. Детето беше с маска на училище, без маски в клас, само извън стаята. Сигурна съм, че я е ползвал неправилно, още забравя да я вдига или да я свали в момента на влизане или излизане на открито, на 11 г. е. Преди да се разболее, а след него и ние, най-добрият му приятел беше карантиниран заради родител. Деца на други родители в класа също. Децата не - те караха нещо на крак за по 1-2 дни в къщи. Учителите се опазиха, защото не се навират в децата и знаят как да ползват маските. Тези с полушлемчетата го отнесоха. След като се разболяхме задържах детето в къщи и накрая го записах на ДО, т.е. не се върна в клас - първо исках да видя дали ще е добре заради постковида при деца, после дойде грипния период и чаках по-добро време. Ходехме след това по магазини с маски от плат и не се разболяхме пак, дали заради имунитета или маските (от плат) не знам.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 10:12 от Sparkles

# 439
1. да, децата го донесоха от училище. 1000000% съм убедена. Първо те имаха проблеми - едното с огромно главоболие, другото дращене в гърлото. След 1 седмица и ние почнахме със симптомите. На едното дете, класната тъкмо беше излязла в болничен Ковид.
2. Не, не сме изисквали да са ваксинирани. Може би ще искаме тест за антитела - не знам още? Аз самата няма да се ваксинирам. Ако много, много настояват, ще търся начини за фалшива бележка. Това е мнението ми. Хем съм го изкарала - и вярвам, че имунитетът ми е по-траен от ваксинираните. Хем си имам здравословно проблеми, и няма да рискувам с ваксина.

# 440
  • Ямбол
Но не си тества децата, нали?

# 441
  • Пловдив
Ваксинирани се заразяват и разпространяват. Тези с антитела също повторно се заразяват и разпространяват. И какво? Викате да си я караме така. Единствения възможен сценарий си остава тестове за настояща инфекция и карантина. Харесва ни, не ни харесва, това е положението.

# 442
  • Ямбол
Не е единственият. Ваксинираните са предпазени на над 50%, а ако се разболеят вероятността от тежко протичане е минимална. Ще си я караме така, докато болестта премине през повечето неваксинирани.

# 443
Ваксинирани се заразяват и разпространяват. Тези с антитела също повторно се заразяват и разпространяват. И какво? Викате да си я караме така. Единствения възможен сценарий си остава тестове за настояща инфекция и карантина. Харесва ни, не ни харесва, това е положението.
То при вирусите е така, хората се заразяват и прекарват. Въпросът е как карат ваксинирани и преболедували, ново заразяване представлява ли риск за живота им или е по-леко почти безсимптомно. Те ли пълнят в момента болниците? Ако това се изясни и нещата са по-леки за хората, прекарали вируса или ваксинирани, остава другите да се предпазят сами чрез маски, ваксини или ако не ги е страх чрез преболедуване. Ако с ваксини и преболедуване не се кара по-леко, всички с маски да се пазят и ваксините със страничните си ефекти са безсмислени.

# 444
Да, точно така викаме. Тестове при симптоми и карантина. Не виждам други работещи сценарии.
Ваксините са на разположение на желаещите да се предпазят по-добре. Болниците да си оправят организацията и правилата за прием.
Личните лекари да започнат да преглеждат и да отсяват леки от тежки случаи.
Дългосрочно няма друг сценарий, който да позволява на обществото да функционира нормално, без противопоставяне, протести и блокиране на цели сектори.

# 445
  • Пловдив
Е, за какво тогава 100 страници дебати. Трябва колкото е възможно да се ограничава разпространението, защото ако чакаме стаден имунитет срещу всичките щамове....отиде коня.....Удобно, неудобно, карантина, болнични за гледане на децата и така. Но сценарий всички заедно болни и здрави, не е ОК.

# 446
Моля, нека се върнем към темата.
А тя е: Дистанционното обучение на учениците, което още НЕ е факт всъщност.
Има си теми за ваксинация и Ковид.
Моля!

# 447
  • Бургас
Бе явно не падат толкоз бързо, ето аз бях болна началото на март последно уж там с английски ли какъв щам, а си имам доволно количество , според лабораторните критерии, а очаквах да са никви

И това не е офтопик, защото както може да ходиш на ресторант свободно с ваксина/идеята е уж с имунитет/ защо ако децата са с добър имунологичен статус да не ходят на училище, ако ли е , тези които могат ще се ваксинират, а за другите е добре наистина родителите да помислят за безопасност в пиковите моменти, това е логика, не просто -на червено може в ресторантс имунитет, ама не може на училище с имунитет. Ето ресторантите в Бургас са пълни, никой не ги следи, пълни са ви казвам, хората там са без маски, обаче очаквам дъщеря ми да си остане вкъщо на 1вият учебен ден, как да нее съм гневна. Да я пратя освен в сладкарницата с учебниците и това е. Готова съм и на този протест

Или да вземем да сформираме ресторанто-училища и да се свърши с тая пародия. Килийни, просто няма да се регистрират като училища, а като ресторанти.Тези въпроси трябва да сме готови вече да задаваме, защото излизат нещата извън всякаква логика медицинска наистина и децата го отнасят.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 10:56 от Cherry^Blossom

# 448
Моля, нека се върнем към темата.
А тя е: Дистанционното обучение на учениците, което още НЕ е факт всъщност.
Има си теми за ваксинация и Ковид.
Моля!
Да, така е, на фона на всичко написано се размиха нещата. Според мен както могат да функционират всички други отрасли на икономиката, така и децата на този етап е добре да ходят на училище. Те са равноправна част от обществото, което вече познава вируса, в известна степен има някакъв имунитет и знае какви са подходящите предпазни мерки. Графиците за ДО не знам с какво помагат, няма особена логика в тях, малко като лотария, хванах ли го този път или не за двете седмици на училище... Неинвазивното тестване ще помогне да са по-здрави децата и семейства на непреболедувалите, маските също. Ако има епидемичен взрив временно ДО ще подобри нещата подобно на грипните ваканции. Ако обаче много учители са ваксинирани и много деца изкарали може да се върти ДО и карантина при видимо здрави хора.
За мен има логика да се подобрят по принцип условията в училище за децата, което трябва да се обмисли и без ковид, но никой не си изведе тези поуки. Децата са нагъчкани в паралелки от 30 човека, няма разстояние между чиновете, дишат си във врата, имат една тоалетна на 3 етажа. Това никой не реши да промени, да има по-малки паралелки или по-големи класни стаи с въздух и проветрение, повече занимания навън. Това важи и за ДГ. При тези условия вируси винаги ще цикулират там повече отколкото другаде и винаги училищата и градините ще бъдат особено концентрирани на актуалните вируси, където или трябва да разичтаме на имунитета или в случая на ДО.

# 449
  • София
Миналата учебна година имахме пререкания с учителката по физическо. Зимата беше много мека, което за мен означаваше часовете да се провеждат навън. Е няма такова нещо. Всеки Божи час бяха наблъскани по 2 класа в салона, възпротивихме се, накрая ги караше да "спортуват" по училищното стълбище. Е как да се разбереш с такъв човек и да му обясниш, че в условия на пандемия е резонно да промениш нещо?

Общи условия

Активация на акаунт