Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 435
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
Аз лично смятам да откажа часовете по физическо на закрито тази година.

# 451
  • София
Накрая ги отказах. Резултатът беше, че ме викаха по спешност да давам обяснения защо, да ми казват да водя детето на психолог, защото казал на учителката, че в салона му приличало на затвор (има решетки и слабо осветление). Става ми зле, като се замисля, че и тази година ще се разправям със същите идиотщини. А цялата работа тръгна оттам, че им включиха модул по лека атлетика, който е задължителен. Като цяло нямам наистина нищо против да тичат на двора, да спортуват и да се движат, дори и по-хладно да е.

# 452
Ми според мен всички трябва да откажат физическо на закрито - та дано на някой му светне лампа , че прекалиха.

# 453
Когато аз бях малка физическото беше на открито. Няма зиме, няма лете. И бяхме здрави, да ви кажа честно.

# 454
  • Ямбол
Нали беше за дистанционното тази тема?

# 455
  • София
И понеже е за ДО, но да не измествам рязко темата за ФВС.
Аз лично миналата година имам две писма към РУО - София - естествено глас в пустиня - относно начина на провеждане на часовете по музика, ИИ и ФВС в електронна среда. На двете имам отговор - учителите трябва да изпълнят норматива си... ПРЕКРАСНО!!!
Очаквам сериозни методически указания по въпроса и няма да спра да ги изисквам, защото това не са предмети за правене на презентации и заснемане на тренировка в къщи, която после да се представи пред класа. Никое от децата ми не изучава програмиране, компютърна графика и дизайн или кино-режисура и изкуство, за да изготвя въпросните задания в точно тези предмети.
Не виждам и желание за промяна в училищата - график от три часа ФВС в един ден, музика, рисуване също - и изнесени в началото или края на деня или в сряда и тези часове да са навън - на двора, в парка. От кога рисуването стана повече писане в тетрадка, отколкото развиване на способност да виждаш цветове, природа, да нарисуваш... и още, и още...
Това, което се вижда, обаче, е една безобразна инерция, така си можем, така си правим, а появата на други подходи по-скоро се задушава и санкционира (дори с допълнителна бюрокрация)...

# 456
Аз много се ядосвам на часовете по физическо, музика и технологии ДО.
Тази година се чудя как е ще изтърпя ако пак е така.
Просто ако за някой е нормално децата да са от 7,30 до 14 пред екрани за мен е недопустимо.
Друго, което ме побърква.  Купили сме някакви сборници и помагала, а на Таймс пристигат снимки с лошо качество на материали за домашна. Ще вдигам скандали ако и тази година има такава практика.

# 457
По повод тестването за ковид в училище:
Четох, че давате за пример Австрия. Не знам, как там правят тестове в училище, но в Германия децата се самотестват от 1 до 13 клас. Всеки взема сам клечката и си бърка в носа, после в разтвора. Чака се 15 минути и учителят проверя резултатите и събира тестовете. При положителен, детето отива при директора, прави нов тест и тогава при положителен резултат се викат родителите.
Пиша това уточнение, за да не си мислят някои потребители, че в процеса са ангажирани някакви медицински лица, не са. Учителите също само проверяват тестовете, но не ги извършват.
Tестовете са само бързи за бъркане в носа. Ако родител не е съгласен с провеждането на теста, води детето на училище с готов тест, което то показва на госпожата в клас в началото на първия час. Обикновено това са родители завели децата си на тестовете с плюнка предишния ден следобяд.
Без тест децата учат вкъщи сами.

# 458
  • Бургас
Аз от нашият преподавател по ФВС бях много доволна и в електронна среда, но това е до учител. Отварях широко вратите на терасата на детската и 3 деца-ученичкаата и близнаците 40 мин подскачаха, учителят показва на комп. движение/вързахме го към телевизора/ , пуска им музиика и примерно 3 мин това, после друго и ги следи на екрана кой скатава и му подвикваше. Ако не вали- навън, с ветроустойчиви якета взехме и си бяха навън, а ако се наложеше салон правеха или йога ако са сами или им пускаше разни образователни клипчета за правилата в различните спортове, белким научат нещо. По музика обаче им е класната, не съм ги чула да пеят/ама и по-добре, защото все се падаше последен час на обяд, когато близнаците спят и категорично бях забранила да се пее и и казвах, ако я накарат да казва, че я боли гърлото/.........по рисуване-рисуваха на пейнт , а за домашна им даваше проекти от сорта таралежи от шишарки, снимахме и си правеха виртуални изложби. Така, че учителите се справиха, но то е до самоинициатива. НО! Категорично съм против просто така да излизаме в ДО, без никакви медицински логични предпоставки. Това е компесаторна мярка и не може да трае повече от 2-3 седмици годишно.

# 459
По повод тестването за ковид в училище:
Четох, че давате за пример Австрия. Не знам, как там правят тестове в училище, но в Германия децата се самотестват от 1 до 13 клас. Всеки взема сам клечката и си бърка в носа, после в разтвора. Чака се 15 минути и учителят проверя резултатите и събира тестовете. При положителен, детето отива при директора, прави нов тест и тогава при положителен резултат се викат родителите.
Пиша това уточнение, за да не си мислят някои потребители, че в процеса са ангажирани някакви медицински лица, не са. Учителите също само проверяват тестовете, но не ги извършват.
Tестовете са само бързи за бъркане в носа. Ако родител не е съгласен с провеждането на теста, води детето на училище с готов тест, което то показва на госпожата в клас в началото на първия час. Обикновено това са родители завели децата си на тестовете с плюнка предишния ден следобяд.
Без тест децата учат вкъщи сами.
Сигурна съм, че ако на ДЕЦАТА предложим такъв вариант за тестване, те ще изберат него вместо да учат сами вкъщи.
Жалко, че тях никой ни ги пита.Cry

# 460
И не на последно място никой не ги е броил в Австрия дали 90% са съгласни.
Просто държавата е решила, че присъственото образование е приоритет и точка.

# 461
Аз много се ядосвам на часовете по физическо, музика и технологии ДО.
При нас по физическо господинът пускаше една презентация за целия прогимназиален етап и това му е часа. По музика бях доволна. Учителят им пускаше музиката, даваше им текста и после всички пееха заедно. Голяма какафония беше, но пък беше забавно. Информационни технологии не са карали никога, но гледах в школото, че преподавателят редовно си отчита часовете като взети и си пише темите.

# 462
Моят син кара заедно с класа, когато всички бяха на ДО и отделно, когато беше само той с още едно дете. Когато беше сам учителите по ФВС нямаха никаква възможност да се занимават с него докато водят час, което го освобождаваше от стоене пред компютъра след като провери и разгледа ако за него има качен материал. Когато бяха заедно им изпращаха филмчета с упражнения или файлове с описание на различни спортове и отново не се изискваше стоене пред компютъра, което силно одобрявам. Мисля, че часовете по физическо възпитание по време на ДО трябва да се свеждат максимум до изпращане/ кратко представяне на някакъв материал, запознващ децата с различните дисциплини . Това да ми подскача пред камера или прави коремни преси ми се струва прекалено. По-добре учителят да се включи за 5 минути да им разкаже нещо за дисиплината, с която ще се занимават и после да им възложи всеки да излезе за половин час и да спортува под някаква форма. Тоест да ги накара да станат от компютъра без да нарушава личното им пространством все пак са в къщи и не са длъжни да се излъчват как спортуват. По рисуване имаше пояснения в началото на часа и после самостоятелна работа, което е добре. По музика понякога слушаше музика с всички и обсъждаха различни произведения. По компютърно моделиране госпожата споделяше своя екран и нещата вървяха доста добре. В другите часове с класната, отново беше или със споделен екран ако показва нещо на дисплея в клас или камерата гледаше към нея. Нямаше изискване детето да има включена камера, което съвпада и с моите убеждения за видеозаснемането на деца. Тази ни класна, за разлика от предната, която смениха не изискваше отчет от тетрадки и записки от часовете със срок до обед, важното беше детето да е влязло в часа, да слуша и участва ако бъде попитано, тя успяваше да го провери дали внимава, да го пита нещо или да го накара да прочете решението на задача. След това имаше изискване за изпращане на домашна работа, в началото слагаше срок 14 часа заради своето работно време ( за другите отговаряше преподавателят от занималня), но след като й звъннах и казах че и той има нужда от почивка след сутрешните занимания, подобно на другите деца, махна срока.
Сега в пети клас мисля че трудно ще се постигне добър синхрон с различните изисквания на преподаватели, но може би греша.
Та доволна съм от нашето ДО, просто детето си има нужда от жива училищна среда с деца и дългосрочно ДО не е добре за него.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 17:22 от Sparkles

# 463
  • София
Ми според мен всички трябва да откажат физическо на закрито - та дано на някой му светне лампа , че прекалиха.

Не мога да си го представя това физическо, особено с маски. Но според мен всичко е много шум за нищо - нито ще има тестване, нито маски, или ако ги има, ще са за седмица-две и всичко по старому. Ще се лее белина и дезинфектанти, ще се пишат едни отчети как всичко е наред и толкова.

# 464
Sparkles, разликата между 4 и 5 клас е огромна .
На мен физическото ми е болна тема, и при ПО учителя им хвърляше една топка и който иска играе (обикновено момчетата) , който иска не играе (обикновено момичетата), като последните си седят на пейката и висят на телефона ( каквото правеше и учителя между другото).Но по време на ДО  , вече ми преля чашата  -учителя казва "добро утро" деца и след 30 мин "довиждане деца" .И понеже му беше първи час, накрая го оставих поне да се наспива .За това нещо учителят си е взимал пълна заплата , а целия клас се беше окръглил доволно след 6 месеца ДО.

Общи условия

Активация на акаунт