Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 67 161
  • 780
  •   1
Отговори
# 405
Пътя от Мале до/покрай Курамати съм го минавал повече от 10 пъти. Само един път морето беше по-бурно, но пък лодката беше доста голяма (за 60-70 човека) и освен шума, почти нищо друго не беше проблем.

# 406
Момичета, не знам дали е правилната тема, но още малко се чудим коя дестинация да изберем за меден месец. Ориентирали сме се към Малдиви, но започнах да гледам оферти и за Мавриций/Сейшели, тъй като сякаш там природата е по-впечатляваща. Някоя от вас посещавала ли ги е и може ли да изкаже впечатления?

# 407
Аз бих избрала Сейшелите.
На Малдиви няма нищо друго освен бели плажове.  Не казвам , че е лошо . Но е скука лично за мен .
Сейшелите са доста по - интересни

# 408
  • София
Аз пък бих избрала точно Малдиви.
Медения месец го свързвам с наслада от лежерното му протичане, а не препускане насам-натам.
Ако и плувате, ще си стане едно запомнящо се преживяване.

# 409
Аз пък бих избрала точно Малдиви.
Медения месец го свързвам с наслада от лежерното му протичане, а не препускане насам-натам.
Ако и плувате, ще си стане едно запомнящо се преживяване.

А ако не плувате има жилетки, с които пак може да ходите на шнорхелинг. Малдивите ни беше направо като меден месец (7години по-късно). Почивка, пясък, вода, коктейли, хубава храна, масажи, шнорхелинг (аз не плувам, бях с жилетка). Изобщо не ми трябваше да разглеждам нещо.

# 410
Аз бих избрала Сейшелите.
На Малдиви няма нищо друго освен бели плажове.  Не казвам , че е лошо . Но е скука лично за мен .
Сейшелите са доста по - интересни

Последното, което може да се кажа за Малдивите е, че са скучни. Всъщност, ако човек не влиза във водата, може и да му е скучно. Иначе - такава динамика само на 50см под водата, а за 2-3-5 метра да не говорим. Атракции като плуване с манти, шнорхелинг на различни рифове, търсене на октоподи, лобстери, плуване с костенурки, делфини и какво ли още не, фишфийдинг, риболов (дневен, нощен, спининг, джигинг) и т.н. и т.н.

# 411
  • Sofia
На нас никога не ни е било скучно на Малдиви.
Ако не сте ползвали, много горещо ви препоръчвам маски за шнорхелинг от този тип, не ви трябва жилетка с тях:

# 412
  • Бургас
Shantal, тази маска е като някакъв по-модерен вариант на декатлонските. За деца са доста удобни.
Аз обаче предпочитам старата школа. Сега последно си взех на Марес, толкова удобна маска съм нямала. И плавниците им са доста добри.

Момичета, не знам дали е правилната тема, но още малко се чудим коя дестинация да изберем за меден месец. Ориентирали сме се към Малдиви, но започнах да гледам оферти и за Мавриций/Сейшели, тъй като сякаш там природата е по-впечатляваща. Някоя от вас посещавала ли ги е и може ли да изкаже впечатления?
и трите места съм посещавала. Правилно сте се ориентирали към Малдиви. Най-впечатляваща е природата точно на тези атоли, със свръх богат морски свят.

# 413
  • София
... Сега последно си взех на Марес, толкова удобна маска съм нямала.
...
Ще споделите ли какъв модел е?
Аз също предпочитам отделно очила/маска и шнорхел.

# 414
  • Sofia
LaDiDa, тази беше първата, която ми излезе в гугъл, ние имаме май точно декатлонски.

# 415
Тези цели маски изглеждат много удобни и практични, но не са. С тях можеш само да шляпаш буквално на повърхността. Ако се опиташ да се гмурнеш дори 50см и налягането започва да мачка цялото лице. Е, то на човек може и да му е достатъчно само да се носи отгоре на повърхността, но за огромна част от хубавините човек е нужно да се гмурне поне на метър-два... три.

# 416

Аз лично съм фен на Сейшелите. Но навсякъде е красиво  - тропически рай. Няма нещо, което да се предлага само на Малдивите и не можеш да направиш на Сейшелите. Аз по-скоро бих си избирала конкретно място / атол, отколкото по острови, защото разликата м/ду курортите е огромна.

# 417
Относно маската - аз имам такава от Декатлон и е една от най-хубавите ми покупки! Не понасям нормалните маски и шнорхели, не мога и да се гмуркам. На Малдивите, поне на Курамати, има едно местенце, на което имаш възможност да си плуваш по повърхността на водата и да виждаш невероятната красота на подводния свят под теб - акулите си минават на метър под теб, пълно е с най-разноцветните рибки. На това място просто наистина кипи много живот и всичко е под носа ти. Дори не е нужно да можеш да плуваш. Мен понеже ме е страх, в началото се хващах за стълбите на кея и си гледах под водата. После се престраших и си плувах вече. Изключително е!

# 418
Здравейте,
в процес сме на запазване на почивка за Малдиви за март месец 2023. Колебаем се между два отстрова Summer Island или Cinnamon Dhonveli. Посещавали ли сте ги. Четох някой отзиви за Summer Island, че храната не била хубава, а пък за Cinnamon Dhonveli, че плажа не бил чак, толкова впечатляващ.

# 419
Здравейте! Някой ходил ли е август месец на Малдивите? Знам, че е дъждовен сезон. Но много хора коментират, че не валяло, или само сутрин примерно и т.н. Реално не срещнах нито един коментар , че ги е “убило” от бури и дъжд.
Сега гледаме много хубави цени на Sun Island Resort за август. Бих се радвала, яко някой сподели мнение и опит от първа ръка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт