Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 67 089
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
С катарците 1250лв около Нова Година. Лоша връзка обаче, престой 10 часа в Доха. Някой спал ли е на летището или в някой от ония легла дето ги предлагат?

# 481
С катарците 1250лв около Нова Година. Лоша връзка обаче, престой 10 часа в Доха. Някой спал ли е на летището или в някой от ония легла дето ги предлагат?

Няколко пъти съм бил с престой в Доха. Има сравнително прилични зали с кресла за почивка. С хубави слушалки човек може да преспи няколко часа. (И обезателно да си настройва аларма, за да не го вдигнат със шут, че полета му ще излети Simple Smile )

# 482
  • Sofia
Колко време преди РД получихте код?

Точно на рождения ми ден съм го получила, за 20%.

Marrietta , би ли споделила какви дати избра, за да "захапе"?
Засилих се да купя за пролетната ваканция, но попада в Black outs. Каквито и дати да сложа обаче , не става. Или нещо друго бъркам ... Пиша го в началото на търсенето, в полето Add promo code, както е обяснено в условията.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 02:05 от Shantal

# 483
Следете и за опции от летищата около България.Изпадат добри оферти
https://travelfree.info/full-service-flights-from-athens-to-mald … s2Oh15RTPYYFNlkdc

# 484
Добра опция за съседните столици. Аз съм проверявал през Букурещ и Истанбул. За Истанбул е идейно, но до там трябва да идеш с кола, дълъг път, паркинги и задръстване. Едва ли ще спестиш много. Може с влак обаче, за 70 лв се стига с Ориент Експреса до Истанбул и оттам директно за Мале с Туркиш еърлайнс 😀 Варианта Атина също става, но каране на близо 1000км с кола и задръствания...трудна работа

# 485
Добра опция за съседните столици. Аз съм проверявал през Букурещ и Истанбул. За Истанбул е идейно, но до там трябва да идеш с кола, дълъг път, паркинги и задръстване. Едва ли ще спестиш много. Може с влак обаче, за 70 лв се стига с Ориент Експреса до Истанбул и оттам директно за Мале с Туркиш еърлайнс 😀 Варианта Атина също става, но каране на близо 1000км с кола и задръствания...трудна работа

Не бих казал, че такива проверки правя редовно, но за последните 6-7 години няколко пъти съм оглеждал тези варианти. Досега не се е случило да има смисъл.

P.S. Тази сутрин турците изненадаха с 525 евро Simple Smile Е, часовете на полетите не са най-приятните (на връщане е изцяло дневен полет), но все пак е добро начало.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 08:58 от Манфред

# 486
Турците имат промоция в момента за полети до Малдивите!!

# 487
  • София
Не знам как се навивате за Малдиви по Нова година. За мен тази дестинация е символ на почивка и спокойствие, уединение.
Вместо това още докато пътувам съм полудяла от народ, чакане, инфарктни връзки и тн дори в бизнес лаунджовете е претоварено.
Винаги ходим след 15 януари, когато приключат и руските ваканции.

Ние сме с тинейджърка, на 15 г, учи в АК и изобщо не желае да отсъства през годината... Имам ли избор?

# 488
Не знам как се навивате за Малдиви по Нова година. За мен тази дестинация е символ на почивка и спокойствие, уединение.
Вместо това още докато пътувам съм полудяла от народ, чакане, инфарктни връзки и тн дори в бизнес лаунджовете е претоварено.
Винаги ходим след 15 януари, когато приключат и руските ваканции.

Ние сме с тинейджърка, на 15 г, учи в АК и изобщо не желае да отсъства през годината... Имам ли избор?
Права сте !

# 489
  • Sofia
Енита, същото е и вкъщи. Поне децата са отговорни.

# 490
Предстои ни пътуване до Малдиви.
Може ли мнения за следните хотели:

Bandos
Adaaran SelectHudhuran Fushi
Cinnamon Dhonveli
Paradise Island
Fihalhohi Island
Rihiveli.

Може и други предложени от хотели, където сте ходили.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 08:00 от mmmvvv

# 491

Bandos
innamon Dhonveli
Paradise Island
Fihalhohi Island
Rihiveli.

Бях на целодневно посещение на Rihiveli. Нищо особено. Малък остров, зеленина, палми, преди отлив се стига по плажна ивица до съседно малко островче, няма бунгала във водата, кухнята беше вкусна. През целия ден не срещнахме никой. Беше все едно целия плаж е само за нас. Наши приятели баха на целодневно посещение на Fihalhohi. Много им хареса. И кухнята и острова.
Бяхме и на  olhuveli beach and spa resort. Лъскав курорт, с няколко басейна, барове, водни бунгала, но нашите приятели казаха, че ако трябва да избират, ще се върнат на Fihalhohi.
За другите курорти не мога да кажа. Дано съм била полезна.

# 492

Bandos
innamon Dhonveli
Paradise Island
Fihalhohi Island
Rihiveli.

Бяхме в този Adaaran миналата година. Не е нов комплекс, но според мен е поддържан. Ние бяхме във водна вила, но са много отдалечени от ресторантите и повечето барове. Близо до тях е единият плажен бар и люлката. Аз лично харесах много повече вилите на първа линия със собствен плаж. Доволни сме от храната, коктейлите, ползвахме безплатно каяци, ходихме да гледаме делфини. Островът е много голям, което значи и много ходене, но затова пък е адски зелен. Беше и близо до Мале, 20-30 мин. с лодка.

# 493
Турците свалиха цените за 10 дни (промоцията изтича на 22-и). Взех билетите по 529 евро. В различни сайтове за ниски цени има билети по 500, дори и по 494 евро. Както обикновено се оказва, че евтините билети, не са толкова евтини. В конкретния случай проверих трип.бг, бравофлай.ат и... забравих още кой гугълски беше - та, на пръв поглед излиза цена 494 евро, но като напреднеш с покупката се оказва, че избора на места е задължителен и най-ниската цена за дестинацията София-Истанбул е 38лв в едната посока (при турците е 18). Системата не искаше да ми покаже колко струва избора на място за следващите дестинации, затова заредих нова покупка вече от Истанбул -> Мале, тогава се видя, че избора е 41 евро - пак без възможност за отказ. Подобни бяха цените и при другите евтини. Ааа... при едните не стигнах до избор на места, защото се оказа, че в ниската цена няма включен багаж и добавката на стандартните за турците 40кг става +40 евро.

Накратко, и трите лоукост сайтове, които бяха обявили с до 30 евро по-ниски цени, се оказва, че цената отива над цената на търкишерлайнс.

# 494
Между другото не бих сменила турците, летяхме много комфортно с тях, съпоставими са с емирейтс и катар.

Общи условия

Активация на акаунт