Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 66 954
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, от посещавалите Kuramathi, бихте ли ми дали отзив за beach villa vs. beach bungalow?

# 571
Здравейте, от посещавалите Kuramathi, бихте ли ми дали отзив за beach villa vs. beach bungalow?

В самия ризорт не съм почивал, но съм минавал непосредствено до него поне 10 пъти.
Това, което мисля, е че какъвто и да е избора, добре е да е на северната част на острова. Първо, откъм юг и изток има постоянен трафик на лодки. И второ, южната част е външна за атола и определно е по-ветровита и открита (вероятно и морето е по-неспокойно).

# 572
От южната страна мисля, че няма вили. Аз съм почивала на Курамати в семейна вила на 2 етажа, една от най-хубавите ни ваканции с децата. Вилите определено ги препоръчвам, те са и на най-хубавото място на острова.

# 573
От южната страна мисля, че няма вили. Аз съм почивала на Курамати в семейна вила на 2 етажа, една от най-хубавите ни ваканции с децата. Вилите определено ги препоръчвам, те са и на най-хубавото място на острова.

И по спомен и по сателитна снимка изглежда, че има и на двата бряга.

# 574
  • София
Отзив за?
- вътрешност
- риф

На Курамати рифът/стената е от южната страна на острова - има просеки в коралите.
Хубава гледка към водата има само от вилите към косата - останалите са в растителност.
Гледката обаче малко я виждаш, защото по цял ден си навън. Светлата част на деня е от 6 до 18.

Ето карта на острова за по-добра ориентация:
https://www.kuramathi.com/island/resort-map.html

# 575

Аз съм почивала в Delux beach villa , те са от северо- източната страна с много зеленина и по - духва вятър което е добре . Вилата и бунгалото за които вие питате са във вътрешността на острова , има такива от тях които са на първа линия , около тях е с много зеленина , разгледайте картата на Курамати и ще се ориентирате . От южна страна е по- модерната част на Курамати с новите вили и гледка към океана и не толкова зелена , тя е по - малко ветровита . От другата страна са типичните вили в Малдивски стил .

Това е гледката от Delux beach villa

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 14:38 от nkv_sz

# 576
Отзив за?
- вътрешност
- риф

На Курамати рифът/стената е от южната страна на острова - има просеки в коралите.
Хубава гледка към водата има само от вилите към косата - останалите са в растителност.
Гледката обаче малко я виждаш, защото по цял ден си навън. Светлата част на деня е от 6 до 18.

Ето карта на острова за по-добра ориентация:
https://www.kuramathi.com/island/resort-map.html

Местоположението за рифа ми е приоритет, виждам картата, но тъй като не съм била няма как да се ориентирам. От нея добивам представа, че beach вилите са от страната, където няма шнорхелиращи човечета - северната, където има не знам точно как се казват - диги, които едва ли са красива гледка, тоест рифът е от другата страна, където пък са плажните бунгала?

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 23:43 от tsvetcheto

# 577
  • Бургас
tsvetcheto, правилно се ориентираш.
Ако искаш да си в частта, която е към рифа, гледаш за настаняване V3 Beach Bungalows или V4 Superior Beach Villas.

# 578
  • София
tsvetcheto, правилно се ориентираш.
Ако искаш да си в частта, която е към рифа, гледаш за настаняване V3 Beach Bungalows или V4 Superior Beach Villas.
И имайте предвид, че тям пясъчна ивица плаж почти липсва.
Нещо такова е.

# 579
Гледам, че при Fly Dubai във Value пакетът (средният) пише Meals included. Знаете ли какво представлява храната, която дават? Досега не съм летяла с тях, всъщност не съм летяла никъде където да ми дават храна

# 580
Ние бяхме в 320 и 321 /двуетажните къщи/ и имаше плаж пред всяка къща- прекрасни са....

# 581
Гледам, че при Fly Dubai във Value пакетът (средният) пише Meals included. Знаете ли какво представлява храната, която дават? Досега не съм летяла с тях, всъщност не съм летяла никъде където да ми дават храна

Имала съм единствен досег (смятам да е последен) с Fly Dubai когато летяхме до Мавриций. Всичко в този полет беше покъртително. Най-нискотарифната компания, която съм виждала. Храната беше отврат - помня, че имаше някаква лазаня, която беше с пиле, но беше зелена. На вкус беше на пихтия. Не знам дали аз съм нацелила или по принцип е така. Спомням си, че мъжът ми искаше да си плати да гледа филм на монитора на седалката (да! плаща се) и го местиха на 3 седалки, защото никъде не работеха и накрая не успяха нищо да пуснат. Кацането беше трагедия… разни хора повръщаха наоколо.
Това мисля, че е най-неприятното ми изживяване със самолет досега. Надявам се да нямам друго по-лошо.
Пак казвам, не твърдя, че по принцип са така, може да съм имала “ късмет”… но аз лично не бих пътувала повече с тях, ако имам друг вариант.

# 582

Имала съм единствен досег (смятам да е последен) с Fly Dubai когато летяхме до Мавриций. Всичко в този полет беше покъртително. Най-нискотарифната компания, която съм виждала. Храната беше отврат - помня, че имаше някаква лазаня, която беше с пиле, но беше зелена. На вкус беше на пихтия. Не знам дали аз съм нацелила или по принцип е така. Спомням си, че мъжът ми искаше да си плати да гледа филм на монитора на седалката (да! плаща се) и го местиха на 3 седалки, защото никъде не работеха и накрая не успяха нищо да пуснат. Кацането беше трагедия… разни хора повръщаха наоколо.
Това мисля, че е най-неприятното ми изживяване със самолет досега. Надявам се да нямам друго по-лошо.
Пак казвам, не твърдя, че по принцип са така, може да съм имала “ късмет”… но аз лично не бих пътувала повече с тях, ако имам друг вариант.

Еее чак пък… не плашете така хората. Пътувала съм с флай дубай 7-8 пъти и нямам забележка. Храната е супер. В пъти предпочитам пред уиз..

# 583
Mim4eto, затова написах два пъти, че може просто да не съм имала късмет.

# 584
И аз имам добър опит с Флай Дубай, наскоро летях с Турците до Билбао, паднаха ни се нови самолети, даже полетът Варна-Истанбул, който е 50 минути имаше кетеринг, алкохол и филми. Имам 2 кошмарни пътувания с Турците преди това, включително едно незабравимо до Сингапур на пълен самолет и счупена седалка... Виж с Катарците досега нямаме грешки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт