Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 66 988
  • 780
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За мен добра цена е около 500 евро, супер е 450 евро, а бива е до 600 евро за билет на човек.  
За съжаление останаха в миналото цени от 350-400 евро, каквито съм ползвала.
Спорез вас такива цени около 600-700 еу възможни ли са покрай априлската ваканция или Великден?
Тогава е слаб сезон за Малдивите, та защо не?!
За Великден може да е по-различно.

# 556
  • Sofia
Теоритично са възможни, ние ходим точно априлската ваканция. Проблемът е, че след Ковид хората са зажадняли за пътувания и цените в момента нямат много общо с тези, отпреди пандемията. Дано е временно.

# 557
  • Бургас
Задайте си  price alert в SkyScanner. Аз от години действам по този начин и така съм купувала самолетни билети.

# 558
  • Бургас/София
TUI имат нелоша промоция за черния петък днес - 600 евро отстъпка с код Black600.

# 559
"Дребните" тарикатлъци на авиолиниите, които по-големите от тях рядко прилагаха, сега вече са постоянни Sad

Какво имам предвид?

Допреди няколко месеца само при по-нискобюджетните (Флайдубай, Уизер, Суиз и т.н.) се налагаше човек да взема предвид и калкулира това, че ще трябва да плати допълнително я за багаж (понякога в цените няма включен никакъв), я за избор на място, я за по-малко престой или пък ще трябва да бяга от един терминал на друг по време на прекачване. Но, сега вече масово и големите (Търкиш и Катар) го прилагат.

Вече няма безплатен избор на места, дори и най-обикновените. Някои полети са с по-малко багаж (не мога да хвана логика), на някои има ограничение в броя куфари, дори и сумарно килограмите да са в норма. Вече често се среща значима разлика в цените на прекачвания, например - ако престоя е 2 часа, цената е доста по-висока, в сравнение с друг престой да речем 8 часа. И други подобни.

До предишното ми ходене на Малдивите (февруари) нямаше нужда да се вглеждам в тези подробности (нито на турците, нито на катарците), сега вече трябва.

# 560
  • Бургас
През май месец пътувахме с Уиз до Лондон. Самолетните билети бяха по-евтини от местата в полетите. Ако не бяхме с децата, една стотинка нямаше да им платя допълнително.
Сега до Мексико ще летим с Търкиш и потвърждавам, че местата отново се плащат допълнително. Не мога да разбера защо не си ги калкулират в цената. Мен също много ме дразни това.

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 17:29 от LaDiDa

# 561
През май месец пътувахме с Уиз до Лондон. Самолетните билети бяха по-евтини от местата в полетите. Ако не бяхме с децата, една стотинка нямаше да им платя допълнително.
Сега до Мексико ще летим с Търкиш и потвърждавам, че местата отново се плащат допълнително. Не мога да рзбера защо не си ги калкулират в цената. Мен също много ме дразни това.
А на летището като отидеш да се чекираш нали ще ти определят места? Аз имам полети с прекачване през Истанбул и въобще не мислех да купувам места…

# 562
  • Бургас
Изобщо не ми позволи да скипна стъпката с местата. Може и да е било заради децата. .
Просто споделям, че и аз съм озадачена, че това го има вече и при редовните авиолинии.

# 563
  • София
Сега до Мексико ще летим с Търкиш и потвърждавам, че местата отново се плащат допълнително. Не мога да рзбера защо не си ги калкулират в цената. Мен също много ме дразни това.
А на летището като отидеш да се чекираш нали ще ти определят места? Аз имам полети с прекачване през Истанбул и въобще не мислех да купувам места…
На летището все още е възможно да ти променят мястото безплатно, според наличностите, разбира се. За Търкиш това.

# 564
Онзи ден се прибрах от Мексико с KLM и не сме плащали за избор на места при чек ин. Честно казано това никога не ме интересува, понякога на Уиз/Раян си плащам, ама е според настроението. Учудена съм, че Катарците го правят, да не е заради наплива за световното? 😂

# 565
Резервирахме почивка за Малдивите след месец. Много се чудя за застраховката Отмяна на пътуване. Човек не може да предвиди разбира се ще има ли нужда от нея, пу пу не. Но тъй като остава само месец, пък и за момента няма ПСР тестове, почвам да се замислям. Вие как процедирате в такива случаи :/

# 566
Резервирахме почивка за Малдивите след месец. Много се чудя за застраховката Отмяна на пътуване. Човек не може да предвиди разбира се ще има ли нужда от нея, пу пу не. Но тъй като остава само месец, пък и за момента няма ПСР тестове, почвам да се замислям. Вие как процедирате в такива случаи :/

Отмяната не е само за Ковид Simple Smile Всичко се случва. Правила съм си много преди ковид за всяко пътуване и ще продължа да си правя. Пък и не е някаква огромна сума.

# 567
И аз винаги правя, досега 2 пъти съм я ползвала.
Преди да сменя професията съм работила 20 години в туристическа агенция - част от тях в немски туроператор - винаги съм я препоръчвала и съм се нагледала на куп ситуации, в които ако я имаше, щеше да спести много пари и нерви...

# 568
Прави сте, около 550лв ще ни излезе, но наистина би ни спестила доста ядове. Благодаря

# 569
  • Sofia
Когато има такава възможност купувам билети с опция за отмяна, или поне промяна. Същото важи за хотели и круизи. Това, което ми е без такава възможност, добавям като сума към медицинската застраховка с опцията за отмяна.

Общи условия

Активация на акаунт