Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 66 930
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
Някой има ли информация какво се случва с Гъливеър и ще имат ли пак чартъри от София?

# 601
Здравейте! Някой за мнение за Kaani palm beach?

# 602
Здравейте, може ли препоръка за местни острови? Сама ще си организирам почивката. Някой открил ли е местен остров с хубава beach villa? Гледам, че хотелчетата по местните острови с основно във вътрешността.

# 603
Здравейте! Някой за мнение за Kaani palm beach?
Може да пропуснеш, това е местен остров. Първо е далече, второ местните те гледат лошо. Не че са лоши хора, ама в устата им е само " дай долар", с това са израстнали. Дай повече пари, но си избери хубав резорт, (Sun Syiam, Anantara, Taj exotica). И гледай да е на максимум 20 мин от летището, че тези лодки ги карат като побъркани, ако пък уцелиш rough sea, ще ти дойде нанагорно. Сега са почнали и по тъмно да карат, а беше забранено. Ние в 20 часа по тъмница, 45 минути, ужас... Това ще ме откаже за в бъдеще, хаха

# 604
Здравейте! Предстои ни почивка след около 20 дни. Ще почиваме в Paradise island resort. Може ли да ми кажете нужни ли са ни обувки за плажа и Ув тениски? Благодаря!

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 16:32 от Розов памук

# 605
  • София
Здравейте! Предстои ни почивка след около 20 дни. Ще почиваме в Paradise island resort. Може ли да ми кажете нужни ли са ни обувки за плажа и Ув тениски? Благодаря!
Без да съм била точно в този резорт, ще споделя личния ми опит - винаги нося аква обувки и защитни тениски, даже и долна част за плуване.
Обувки не винаги трябват, но не заемат място. Случвало ми се е на един и същи остров да има част от брега с доста едри корали и да ми боцка, а ако вилата ми се падне на такова място си обувам и аква обувките.
Тениски и долна част - задължително - при шнорхелинг се изгаря неусетно и много силно не само по гърба, но и по част от дупето и краката, които са на повърхността. Слънцето е много, много силно.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 20:38 от Eiger

# 606
UV тениски- задължително. Буквално за минута изгорях. Аква обувки носихме, но ползвахме само веднъж.

# 607
Специално за този резорт  обувки трябват, ако си настанен от източната част на острова, т.е. от към водните вили. От дургата страна - в западната част, почти няма корали по брега. Което означава - носете си обувки, тъй като ако сте във плажна вила, едва ли знаете от коя страна ще ви настанят. Ако  сте във водна вила пък - ще ви трябват определено.

# 608
Здравейте! Някой дали планира почивка на Малдивите с дете/деца през периода на пролетната ваканция, около 08.04 - 17.04. Търся компания за пътуване. Ние сме двама - мъж и момиче на 9 г.
Пишете на лични, ако има някой.

# 609
Здравейте прекрасни хора, включвам се със следната история и съответно въпроси: С приятелки събираме две години пари за да осъществим мечтата Малдиви. Вече сме на финалната права и сме се спряли на два ресора: Куредо-пълен пансион и OBLU XPErience Ailafushi - ол инклузив. Въпросът ми е някой дали може да ми каже ориентировъчни цени за напитки и екскурзии от Куреду и ориентировъчни цени за екскурзии от Облу. Много ви благодаря за съдействието и приятни пътешествия на всички❤️

# 610
Ето меню с цени в Куреду - цените са без включена такса!

# 611
Здравейте, може ли препоръка за местни острови? Сама ще си организирам почивката. Някой открил ли е местен остров с хубава beach villa? Гледам, че хотелчетата по местните острови с основно във вътрешността.

Мисля, че тази група е точно за това: https://www.facebook.com/groups/1207686610091587

Ето и линкове към конкретни теми в нея:

Екскурзии и атракции
Транспортът до Малдивите
Видове острови и почивки
Островите, за които знаем повече
Хотелът – важните неща при избор на конкретен хотел
Може ли препоръка за конкретни хотелчета на Укулхас?

# 612
ТундеИн, Остров, КазаПарадизо, СелавиИн...
Има и такива, които изглеждат много по-лъскави, но местоположението им не е много ок Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 09:06 от Манфред

# 613
Последно, миналият март, трябваше да се попълват онлайн форми преди пристигане на Малдивите. Същата форма е още актуална, но дали все още това се изисква? Преди можеше и на място, ако някой е пропуснал-забравил, да напише хартиена декларация при влизане. Сега как е?

https://travel.immigration.gov.mv/

# 614
Ние като бяхме преди месец ни го изискваха и на идване и на връщане. Попълних онлайн формуляра   на връщане час два преди полета ни на връщане и служителката не ми откри формуляра веднага (предполагам системата им не се е била обновила), но като потърси всичко беше точно. Не знам за ръчно попълване, но предполагам го имат като вариант.

Общи условия

Активация на акаунт