Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 67 030
  • 780
  •   2
Отговори
# 525
  • София
Здравейте, нахлувам в темата без да съм чела назад защото нямам възможност в момента.
Мъжът ми прави 50 години и има отпуска началото на януари и искам да му подаря някаква почивка на която да отидем само двамата.
Цените обаче са направо плашещи.
Имате ли препоръка за някакъв ризорт който мога да си резервирам сама и да си взема билети сама и има ли въобще начин да се вместим в бюджет до 5000 макс лв или да се отказвам

# 526
  • USA
5000, ако е лева, няма да стане. Бюджетни Малдиви предлага Мишел, има група във ФБ, много е мила.

# 527
  • Sofia
Това, което предлага Мишел, съм останала с впечатление, че няма много общо с резорт.

# 528
  • USA
Да, тя не предлага резорти, само дневно посещение понякога. Единствено заради споменатите 5000, насочих към нея, защото хубав резорт с такива пари, просто забрави!

# 529
Предлага и резорти, моя колежка пътува с програма от нея, не са спали на местен остров. Но за тези пари не мисля, че може да се вмести.

Предлагам ви да видите Занзибар, Кабо Верде, чартърните не са скъпи.

# 530
На нас преди 15-ина години ни излезе над 5000Евро. Без да са включени допълнителните забавления. Това си е луксозна дестинация.  Възможно е да има и по-евтини предложения, но ние тогава си отпуснахме душата.

# 531
5 000 лв за двама в ризорт е мисия невъзможна, както вече е написано. И то без самолетните билети да са в тази цифра. А ако има и трансфер с хидроплан...
На остров с местни е емоция, но истината е, че с по-къс полет можеш да си доставиш същото удоволствие на по-близки дестинации Blush
За тези пари е възможен може би Занзибар. Не съм сигурна за Мавриций.
Най-добре вижте какви самолетни билети можете да намерите на добра цена, а според посоката вижте и офертите.
Другата опция е да отидете в някоя ТА и да поискате оферта.

# 532
Възможно ли е някой да даде информация за алкохола на Малдивите. Възможно ли е по някакъв начин да си вземем малко количество с нас? Ще пътуваме през Януари.

# 533
Възможно ли е някой да даде информация за алкохола на Малдивите. Възможно ли е по някакъв начин да си вземем малко количество с нас? Ще пътуваме през Януари.

На резортите алкохолът е достъпен. На някои даже е задължителен Simple Smile

На остров с местно население алкохол няма (официално). И по принцип, много трудно и скъпо може човек да намери. Мои приятели за НГ си купили бутилка червено джони за $150 от някакви руснаци.

Иначе, да, можете да си внесете, но е рисково. Една година пред мен спряха група украинци, заради бутилка водка в сака им с плавници. Вероятно са отнесли глоба (мисля че около $300), но по-неприятното е, че заради това спиране е възможно да са си изпуснали трансфера.

# 534
Ние си взехме водка в чекирания багаж, но я бяхме прелели в пластмасови бутилки от минерална вода. Проблеми нямахме, както и останалите от групата. Предполагам е до късмет. Позната си купи бутилка водка от лодката-бар, 1л абсолют за 120 долара.

# 535
Не са ни глобявали /мината година/, но просто ни взеха бутилката, а на връщане ни я върнаха.
Не си заслужава да я крепиш от тук до там, за да си я върнеш обратно.

# 536
Не са ни глобявали /мината година/, но просто ни взеха бутилката, а на връщане ни я върнаха.
Не си заслужава да я крепиш от тук до там, за да си я върнеш обратно.

Явно са преценили, че се опитвате да я вкарате "легално". Това ми се е случвало на Египет. Ако обаче го обявят като опит за контрабанда, най-вероятно ще се получат загрижени изражения, като на украинците, за които казах. Simple Smile

# 537
Или просто не сме били руснаци Joy Joy Joy

Взеха ни бутилката без драми /бяха я зърнали на скенера/, попълнихме декларация, с която след това ни върнаха бутилката от едно гише. Беше ми смешно - за една "Белуга" толкова кандърми, ама...

# 538
  • Плевен
Февруари месец бяхме на Маафуши, алкохол внесохме в багажа в пластмасови бутилки. Екскурзията беше организирана и всичките 100+ човека имаха алкохол в багажите. При кацането само на едно семейство задържаха алкохола и то защото е бил в оригиналните бутилки. На острова се сприятелихме с местни и те продават алкохол, естествено инкогнито. Бира Корона е 10$, бутилка водка мисля, че е беше към 100$, не сме се възползвали от тези услуги и не си спомням точно. На мен лично ми хареса досега до местните хора, имах възможността да разговарям с хора на всякаква възраст, бяхме гости в заведение само за местни и си изкарахме много добре. Разбрах много за техния бит и култура. Впечатлена съм и бих повторила.

# 539
Здравейте, някой запознат ли е как стои въпросът със застраховката отмяна на пътуване, ако сам си запазваш хотел и купуваш самолетни билети?
Приемам препоръки за ризорт с богат подводен живот? От тук съм останала с впечатление, че Курамати е такъв, има ли промяна? Имате ли опит с Куреду и Мееру?

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 00:15 от tsvetcheto

Общи условия

Активация на акаунт