Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 66 917
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
  • София
...
Малко сменям темата - имате ли опит с компенсация за отменен полет от FlyDubai. На връщане от Малдивите полетът Дубай-София беше отменен и чакахме близо 10 часа на летището за да хванем следващия полет. Намирам само директиви за коменсации в Европейския съюз, та ако някой има друга информация ще съм много благодарна
Без да съм специалист, регулация за компенсация в тази посока май няма.
Предполагам ФлайДубай не са регистрирани в ЕС.
Все пак можете да пробвате в някоя от компаниите-посредници, като попълните автоматичния калкулатор(или както се казва) за право на компенсации. В Аероиск мисля, че имаше такава проверка.

# 631
Здравейте,
вчера и ние се прибрахме от невероятните Малдиви.
И аз да изкажа мнение за лодките. Нашата беше малка и бърза, но за нас не беше страшно. Да, на вълнението от другите лодки е малко екстремно, но той изключваше двигателя. Всеки човек явно има различен праг  Simple Smile.
За мен много по-страшен беше полета Истабул – София навръщане,  последните шест минути имах чувството, че това е краят.
Да се върна на почивката. Бяхме на остров Ембуду. Невероятно островче, по нищо не личи, че е с три звезди.
С изненада установих , че съм взела правилен избор при избор на бунгало на плажа, а не водно. На всяка виличка се полагат по два шезлонга имат си и вградена мивчица отвън , за да се измиеш преди да стъпиш в стаята си. При водните бунгала това липсва имат делвичка с черпаче . Отделно те са изцяло на слънце и нямат шезлонги.
Шнорхелинга - напълно излишно е да се дават 60 $ (без аксесоарите ). Достатъчни са собствени маски и плавници.Последните два дни видяхме и манти и игълрей. Акулите и другите рибки са ясни.. Само костенурка не срещнахме, но видяхме нещо като огромен дебел червей на дъното. Някой знае ли какво е това ?
Другото, което не си струва парите е романтичната вечеря, случайно минахме  я видяхме (снимах тайно). Самото меню със сигурност си заслужава, защото там храната беше топ (всяка вечер тематична и мнооого вкусна ), но украсата....нямаше... просто маса с два стола под един силен прожектор при кея. Той беше вместо свещи Simple Smile).
Пред нашето бунгало на тераската беше по-романтично.
Допълните такси са зелена и градска, но при чекаута не ни ги таксуваха. Късмет.
Цените в ризорта са : твърд алкохол - 6$,
Чаша бира и вино –8$, коли, фанти - 4$, кафе еспресо - 3$, вода 1,5 л - 3 $.
Декларациите на пътешественика си важат.
Искам да благодаря на всички , за полезните съвети тук Simple Smile

# 632
  • Sofia
…но видяхме нещо като огромен дебел червей на дъното. Някой знае ли какво е това ?

Морска краставица?

# 633
Здравейте, спрели сме се на три хотела "Paradise Island Resort & Spa" , "OBLU SELECT Sangeli" и "OBLU NATURE Helengeli".
 Може ли за съвет къде е най-красив кораловият риф  и къде е най-добре за шнорхелинг? Кой от трите хотела бихте препоръчали?

# 634
Здравейте,

Организирам си сам (не през тур оператор) почивка на Малдивите - просто сме пътували достатъчно много и знам че ще се оправим без проблем. Хотела който сме харесали е този: https://summerislandmaldives.com/en - някой с отзиви за там?
Също друго което леко ме притеснява, потвърдиха ми резервацията и се разбрахме че ще платя на място - не ми поискаха никакво капаро или каквото и да било плащане. Това обичайна практика ли е за този регион или има неюо гнило?

Също , дали мога да откажа техните трансфери - които предполагам са доста по скъпи от тези които мога да намеря там на место? Притесняваме ме безопастността...

Благодаря предварително за отговорите.

# 635
За мен много по-страшен беше полета Истабул – София навръщане,  последните шест минути имах чувството, че това е краят.

Защо? С турците обикновено се лети много добре, даже сега видях, че са обновили и малките самолети. Предишните за София-Ист бяха архаични.
Или ви е хванало началото на бурята?

# 636
Здравейте,

Организирам си сам (не през тур оператор) почивка на Малдивите - просто сме пътували достатъчно много и знам че ще се оправим без проблем. Хотела който сме харесали е този: https://summerislandmaldives.com/en - някой с отзиви за там?
Също друго което леко ме притеснява, потвърдиха ми резервацията и се разбрахме че ще платя на място - не ми поискаха никакво капаро или каквото и да било плащане. Това обичайна практика ли е за този регион или има неюо гнило?

Също , дали мога да откажа техните трансфери - които предполагам са доста по скъпи от тези които мога да намеря там на место? Притесняваме ме безопастността...

Благодаря предварително за отговорите.

Странно наистина, обикновено искат всички пари предварително или най много до няколко дена до идване да си платил фул. Да не си избрал нисък сезон? Защото във висок се продава бързо и те искат да си вържат "гащите".
Вторият въпрос с лодката - не си прави експерименти! Те и т.нар. професионалисти карат ужасно, а си представям да си наемеш някой на място за по-малко пари. Този вашия остров пише, че е на 45 мин от летището, демек го сложи 1 час на практика... Уф, дано времето и морето най вече е спокойно.
С кой пътувате натам - Катар или Туркиш?

# 637
Здрасти,

Благодаря за отговора.

Ами не , за Март месец става въпрос...Писах директно на хотела , разбрахме се за цена и дати - и те директно ми казаха че имат следните опции - пълно плащане или плащане на пристигане , това всичкото е обвързано с безплатна анулация до 48 ч. преди пристигане ако все пак си платил предварително. За първи път ми се случва да не ми искат най-малко капаро от порядъка на 30% и за това реших да проверя да не съм попаднал на някаква измама. Но сайта на хотела си е легитимен, човека с който кореспондирам го намерих в LinkedIN и там видях че наистина заема тази длъжност в тази верига хотели.

Относно с кой летя - flydubai сме избрали за сега.

Ако някой има наблюдения за въпросния хотел Summer Island -  https://summerislandmaldives.com/en  , моля да сподели.

Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 15:59 от Richard McKinner 733592

# 638

Защо? С турците обикновено се лети много добре, даже сега видях, че са обновили и малките самолети. Предишните за София-Ист бяха архаични.
Или ви е хванало началото на бурята?
Ами много силна турболенция и с пропадане, а аз нямам много полети зад гърба си и се уплаших , но после чух
коментари, че било от вятъра. А турците са топ - имахме вечеря и в едночасовия полет.

# 639
Ние излетяхме вчера вечерта от  София / Истанбул . В София вятъра беше много силен и не беше особено комфортно в самолета , когато беше високо се стабилизира . Истанбул ти посрещна с вятър , но по - късно с полета до Малдиви нямаше проблем .

# 640
Може ли да попитам дали с Турските авиолинии трябва да взема места предварително, като с Уиз например? В смисъл, ако не съм купила места предварително ще ми дадат ли две едно до друго при чекиране на летището?

# 641
Ние пътувахме с тях и когато се опитах да чекирам местата ми искаше пари. 17 лв за едното, а за другото 56. Затова не си запазих и директно на летището. Отивате двамата и казвате, че сте двойка. Няма проблеми даже бяхме до прозореца. На връщане същата процедура. Отбелязват ви и на двата полета🙂.
И е добре да сте от първите.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 16:33 от nora.a

# 642
Здравейте! Някой по-назад в темата търсеше впечатления за Paradise islanbd resort.  От няколко дни сме  тук и мога да изкажа, че сме много доволни, към момента нямаме никакви забележки! Всичко е много хубаво и на ниво- храната е разнообразна и вкусна, много е чисто, персонала е със страхотно отношение към гостите. Острова е голям и няма време за скука, във всеки момент има какво да се прави.

# 643
Здрасти,

Благодаря за отговора.

Ами не , за Март месец става въпрос...Писах директно на хотела , разбрахме се за цена и дати - и те директно ми казаха че имат следните опции - пълно плащане или плащане на пристигане , това всичкото е обвързано с безплатна анулация до 48 ч. преди пристигане ако все пак си платил предварително. За първи път ми се случва да не ми искат най-малко капаро от порядъка на 30% и за това реших да проверя да не съм попаднал на някаква измама. Но сайта на хотела си е легитимен, човека с който кореспондирам го намерих в LinkedIN и там видях че наистина заема тази длъжност в тази верига хотели.

Ако някой има наблюдения за въпросния хотел Summer Island -  https://summerislandmaldives.com/en  , моля да сподели.

Благодаря предварително.

Ние също имаме резервация за началото на март за Summer Island, но през агенция. Запазих още юли 2022 и тогава агенцията ми поиска пари само за билетите и се разбрахме, че хотела ще си поиска парите около 30тина дни преди датата. Аз също следя за мнения за мястото.  Вие каква вила запазихте?

# 644
Здрасти,

Благодаря за отговора.

Благодаря предварително.

Ние също имаме резервация за началото на март за Summer Island, но през агенция. Запазих още юли 2022 и тогава агенцията ми поиска пари само за билетите и се разбрахме, че хотела ще си поиска парите около 30тина дни преди датата. Аз също следя за мнения за мястото.  Вие каква вила запазихте?

Здрасти,

Superiour Bungalow.

Пак говорих с хотела за да им дам полетите ни - пристигане и тръгване, за да може да ни организират трансферите и пак ги попитах за плащане , казаха ми че не е нужно и че мога да платя на място като пристигна.

Общи условия

Активация на акаунт