Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 66 924
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, предстои ни пътуване до Малдивие, може ли някой да ми каже как мога да, се свържа с Мишел, която помага за настаняване на Маалфуши?
Маалфуши или Глухи бихте ми препоръчали?

# 616
Здравейте, предстои ни пътуване до Малдивие, може ли някой да ми каже как мога да, се свържа с Мишел, която помага за настаняване на Маалфуши?
Маалфуши или Глухи бихте ми препоръчали?

Пишете й
https://www.facebook.com/mishel.lefleur

# 617
Здравейте! Някой за мнение за Kaani palm beach?
Може да пропуснеш, това е местен остров. Първо е далече, второ местните те гледат лошо. Не че са лоши хора, ама в устата им е само " дай долар", с това са израстнали. Дай повече пари, но си избери хубав резорт, (Sun Syiam, Anantara, Taj exotica). И гледай да е на максимум 20 мин от летището, че тези лодки ги карат като побъркани, ако пък уцелиш rough sea, ще ти дойде нанагорно. Сега са почнали и по тъмно да карат, а беше забранено. Ние в 20 часа по тъмница, 45 минути, ужас... Това ще ме откаже за в бъдеще, хаха

Благодаря за отзива!

# 618
Само да потвърдя за лодките - наистина няма такъв ужас!!!
Върнахме се преди няколко дни и това беше най-кошмарната част от иначе прекрасната ни почивка.
За първи път бяхме в хотел, до който не се стига със самолет, а като резервирахме ни казаха, че няма нужда от хидроплан, защото било близо.
Близо - близо, един час все едно съм на влакче на ужасите, крещях, виках, въобще не ме отразиха. На връщане директно предупредих капитана и като, че ли поне малко се съобрази. После на летището чухме и други хора се оплакваха от стресиращия трансфер.
Като се позачетох имат не малко инциденти всяка година с въпросните скоростни лодки, вкл смъртни случаи с туристи.
От сега нататък ще резервирам само с транспорт по въздух или нещо наистина наблизо до летището.

# 619
Хмм... за каква лодка става въпрос? Ние бяхме на такава с около 20 или повече седалки и не беше нищо особено, даже дремнахме. Пътувахме почти 2 часа, ако помня правилно.
Може би зависи от вълнението или самата лодка е била по-малка?

# 620
Не съм ги броил, но минимум 20 пъти съм пътувал със Speedboot-ове между островите и между атолите. Обикновено са лодки с капацитет около 30-50 души. Помня само един случай, когато морето беше по-бурно и това се отрази по някакъв начин на комфорта на пътуване. В останалите случаи не е нищо особено, даже, когато курсът е от Хулхумале (летището) към някой остров и ако на лодката има хора, които са летели цяла нощ, спят почти през целия път.
Пътувал съм и с по-малки лодки - до 10 човека, там вече нещата зависят много от морето и дори слабо вълнение може да направи плаването неприятно, особено ако е повече от час.
Затова, ако трансферът ви включва лодка и ако имате избор, изберете по-голяма.
Още един съвет, по-скоро информация, колкото по-назад сядате на лодката, толкова по-малко клати, ако има вълни, но пък там е и много по-шумно.

# 621
Водят ги скоростни лодки, по-малки са, определено не за 20 човека и са бързи. Нямахме опция да изберем друг тип лодка.
Така изглеждат примерно https://www.transfermaldives.com/resorts-transfers

# 622
Водят ги скоростни лодки, по-малки са, определено не за 20 човека и са бързи. Нямахме опция да изберем друг тип лодка.
Така изглеждат примерно https://www.transfermaldives.com/resorts-transfers

Тази е от малките.

# 623
И нашите трансфери миналата година бяха точно с такава, каквато Maroonka е показала. Хич не искам и да си спомням за този момент от почивката. На отиване беше по залез, пристигнахме в абсолютен мрак, имах усещането, че всеки момент ще се разбием в нещо докато пътувахме. На връщане беше по обяд, но никога няма да забравя момента, в който пред нас се появи една по-висока вълна и този, който караше лодката спря двигателите. Какви мисли ми минаха през главата тогава... Не разбирам от лодки и опериране с тях, но сигурно така се прави. Стигнахме до летището, но пулса ми беше към 180. Освен това на отиване ни отне към час и половина, а на връщане го взе за 45 минути. Та, така - станах рязко набожна по време на трансфера Trollface
И  ние не сме имали избор на лодка - такава  ни чакаше и двата пъти и на такава се качихме, все пак бяхме само 6 човека. За друг път ще проучвам по-обстойно трансфера. Това преживяване не искам да го повтарям.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 09:24 от Elyon Brown

# 624

А това са лодките, за които казвам, че трансферът между атолите е не само поносим, но даже и приятен.

# 625
Тези са си като автобус, и аз бих заспала в тях.
В малките наистина е rollercoaster Grinning

# 626
След месец съм пак там и ще заснема клипчета и снимки на вариантите, които видя.

# 627
И ние бяхме с малките лодки. На лодката пишеше, че е за 20 до 22-ма човека с екипажа. Не знам къде биха се събрали толкова хора. Наистина пъуването си беше приключение.Тези големите ги виждам за пръв път, а доста време прекарахме на мястото, от което тръгваха. Дори една не съм видяла, всички бяха малки.
Малко сменям темата - имате ли опит с компенсация за отменен полет от FlyDubai. На връщане от Малдивите полетът Дубай-София беше отменен и чакахме близо 10 часа на летището за да хванем следващия полет. Намирам само директиви за коменсации в Европейския съюз, та ако някой има друга информация ще съм много благодарна

# 628
И ние бяхме с малките лодки. На лодката пишеше, че е за 20 до 22-ма човека с екипажа. Не знам къде биха се събрали толкова хора. Наистина пъуването си беше приключение.Тези големите ги виждам за пръв път, а доста време прекарахме на мястото, от което тръгваха. Дори една не съм видяла, всички бяха малки.
Малко сменям темата - имате ли опит с компенсация за отменен полет от FlyDubai. На връщане от Малдивите полетът Дубай-София беше отменен и чакахме близо 10 часа на летището за да хванем следващия полет. Намирам само директиви за коменсации в Европейския съюз, та ако някой има друга информация ще съм много благодарна

Мога да отговоря само в частта за лодките.

Ризортите си имат собствени трансфери - обикновено са с малки лодки и/или хидроплани.

Местните хотели (local island) ползват обществен транспорт.

Местния обществен транспорт се състои от Фери и от Спийдбоутове.

Ферито беше много популярно допреди 3-4 години и се ползваше много активно. Това е голямо корабче (за около 100-200 човека) , което бавно-бавно шари от един атол в друг и обикаля островите. Излиза много евтино - $1 - $3 в зависимост от дестинацията. Обаче, плава много бавно и от летището до най-близкия остров, на най-близкия атол отнема 4 часа, а до по-отдалечените острови 6-8 и повече. Обикновено тези ферита sa пълни 99% с местни. Освен скоростта има още един недостатък - именно поради скоростта, това корабче (всъщност голяма лодка) клати доста ако вълни.

Спийдбоут - този транспорт изригна в последните 2-3 години и то не защото туристите нарастнаха, а защото стандарта на живот на местните се повиши и те вече могат да си позволят да го плащат. За тях билетите струват 20-30 долара. Допреди 6-7 години имаше само една лодка, която плаваше от Мале до Алиф-Алиф (Расду, Укулас, Мативери, Манду и т.н.), която лодка тръгваше сутрин и се прибираше вечер. В петък нямаше лодки. А сега вече са няколко на ден и в двете посоки. Има няколко фирми с по няколко лодки. И обикновено всички са пълни, затова ако човек иска да ги ползва, трябва с резервация. За това обикновено се грижи собственика на хотела, който сте избрали за почивка - той урежда посрещането след полета и качването ви на правилната лодка. Обикновено цената е 50-70 долара. Тези лодки са 50 местни. Все още има по-малки, но са рядкост. Плават много бързо - 1 час от Мале до Расду. Почти не се усеща вълнението.

# 629
Такава лодка като на Манфред само веднъж срещнахме. Повечето са до 15 човека, демек ролър-коастер 😀 Обикновено ако ти кажат, че е 30 мин трансфер, сложи поне още 15 отгоре! Просто не ми се мисли в сезона на мусона, когато задуха вятъра и стане вълнение... Ясно що курортите свалят цените от 600 долара на 240 😀

Общи условия

Активация на акаунт