Почивка на Малдивите /Тема 5/

• 66 908
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
Има ли някой в момента на Малдиви? Какво е времето?
Ние заминаваме след няколко дни, и прогнозата в sinoptik и accuweather е да вали всеки ден.

# 646
Ние заминаваме след няколко дни, и прогнозата в sinoptik и accuweather е да вали всеки ден.

Писах на един приятел да ми прати видео от момента. Ето кадър от него отпреди 2 мин:

Времето е идеално.

# 647
Най - "лошото" на Малдивите е, че като идеш 2-3 пъти и се обезсмисля всякоя друга слънчева дестинация 😀 За мен само Куба се доближава (като рифове и плажове)

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 15:17 от ivo ivanov2

# 648
Най - "лошото" на Малдивите е, че като идеш 2-3 пъти и се обезсмисля всякоя друга слънчева дестинация 😀 За мен само леко Куба се доближава (като рифове и плажове)

Точно в десятката Simple Smile

Никога не съм обичал да повтарям локация, било то за почивка или екскурзия, но откакто стъпих на Малдивите иии... край.

Всяка година в края на почивката си казвам "Този път наистина за последно - сбогом, може да се видим след някоя година" и като се минат няколко месеца и започна да планирам следващата почивка (Сейшели, Мавриции, Занзибар, Кариби.... и т.н.) и си кажа "Добре де, какво точно ми трябва повече от това, което получавам на Малдивите - ами нищо". И, аааайде пак там. И всеки път за по-дълъг период Simple Smile Сега отивам за 2 седмици, като предварително съм дал на хазяина план за това какви екскурзии искам и какво ми е важно.

# 649
Не е лошо освен за настаняване, да разкажете и какви екскурзии сте планирал. Интересно ще е за планиращи първо ходене. Simple Smile

# 650
Най - "лошото" на Малдивите е, че като идеш 2-3 пъти и се обезсмисля всякоя друга слънчева дестинация 😀 За мен само леко Куба се доближава (като рифове и плажове)

Точно в десятката Simple Smile

Никога не съм обичал да повтарям локация, било то за почивка или екскурзия, но откакто стъпих на Малдивите иии... край.

Всяка година в края на почивката си казвам "Този път наистина за последно - сбогом, може да се видим след някоя година" и като се минат няколко месеца и започна да планирам следващата почивка (Сейшели, Мавриции, Занзибар, Кариби.... и т.н.) и си кажа "Добре де, какво точно ми трябва повече от това, което получавам на Малдивите - ами нищо". И, аааайде пак там. И всеки път за по-дълъг период Simple Smile Сега отивам за 2 седмици, като предварително съм дал на хазяина план за това какви екскурзии искам и какво ми е важно.
Аз съм за N път на Малдивите  , за нещастие скоро ще се прибирам . Но и при мен усещането е същото  , Малдивите  са любимото ми място за почивка .

# 651
Не е лошо освен за настаняване, да разкажете и какви екскурзии сте планирал. Интересно ще е за планиращи първо ходене. Simple Smile

Различни видове шнорхелинг, поне 2-3 вида риболов, плуване в места с манти, делфини, лобстери, октоподи и др., фишфийдинг, сендбанк и т.н....

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 19:20 от Не се сърди, човече

# 652
От няколко дни сме тук, само вчера валя почти през целия ден. Но днес няма и следа от дъжда, слънцето е на макс. Пече доста силно, носете си слънцезащитна козметика дори УВ тениски. Виждам много розови хора. Изгаря се дори под чадъра.

# 653
Здравейте! Някой по-назад в темата търсеше впечатления за Paradise islanbd resort.  От няколко дни сме  тук и мога да изкажа, че сме много доволни, към момента нямаме никакви забележки! Всичко е много хубаво и на ниво- храната е разнообразна и вкусна, много е чисто, персонала е със страхотно отношение към гостите. Острова е голям и няма време за скука, във всеки момент има какво да се прави.
Здравейте, и ние имаме резервация за там в началото на м. март. Бихте ли споделили, дали плажните вили са далече от ресторантите? Водата кристална ли е, като на снимките и има ли място с корали за шнорхелинг?
Благодаря 🙂

# 654
Плажните вили с басейн са до основния ресторант в който се сервират закуската, обяда и вечерята, а на 3 минути пеш са вилите без басейн. Водата е чудесна и кристално чиста! Мисля, че тук без да се налага превоз с лодка няма жив риф, съпругът ми се гмурка на различни места, но до сега не е открил.

# 655
Плажните вили с басейн са до основния ресторант в който се сервират закуската, обяда и вечерята, а на 3 минути пеш са вилите без басейн. Водата е чудесна и кристално чиста! Мисля, че тук без да се налага превоз с лодка няма жив риф, съпругът ми се гмурка на различни места, но до сега не е открил.

Островът е от тези, които нямат леснодостъпен риф. На снимката съм отбелязал възможните зони за плуване в рифа, но и те не са сигурни. Долната вдясно е от външната страна на атола и е много вероятно там често да има вълнения и ветрове. Също така там със сигурност има силни течения. Зоните вляво са вътрешни за атола, но от тази страна е входа за лодки към острова и не знам доколко е безопасно. Ако ще опитвам да търся достъпно място за шнорхелуване, щях да пробвам със зоната горе вдясно.

# 656
Аз стм в момета тук, времето е супер, в неделя валя дъжд за около час.

# 657
Здравейте и от мен, най-накрая успяхме да направим резервация и ние за Малдиви. Тъй като имахме определен бюджет в който трябваше да се вместим, пиша тук за самата организация и цените, просто като вариант за хора, които търсят по-бюджетен ресор. Резервирахме през сайта на DERTOUR за дата 02.03, за шест нощувки, ресора е Oblu xperience ailafushi, ол инклузив на човек 1233евро. Билетите ги купих самостоятелно, а не през фирмата и с Флай дубай излизат 1380лв. Общо всичко излезе по 3800лв на човек. Не знам какъв е ресора, четох отзиви пише, че е нов. Като цяло след всичко прочетено мисля, че цената е добра. Дано да съм помогнала на някой. Прекрасни пътешествия ви желая и ми стискайте палци всичко да е наред с почивката, защото Малдиви са ми много стара и желана мечта. Дойде време да я сбъдна Simple Smile

# 658
:
Здравейте и от мен, най-накрая успяхме да направим резервация и ние за Малдиви. Тъй като имахме определен бюджет в който трябваше да се вместим, пиша тук за самата организация и цените, просто като вариант за хора, които търсят по-бюджетен ресор. Резервирахме през сайта на DERTOUR за дата 02.03, за шест нощувки, ресора е Oblu xperience ailafushi, ол инклузив на човек 1233евро. Билетите ги купих самостоятелно, а не през фирмата и с Флай дубай излизат 1380лв. Общо всичко излезе по 3800лв на човек. Не знам какъв е ресора, четох отзиви пише, че е нов. Като цяло след всичко прочетено мисля, че цената е добра. Дано да съм помогнала на някой. Прекрасни пътешествия ви желая и ми стискайте палци всичко да е наред с почивката, защото Малдиви са ми много стара и желана мечта. Дойде време да я сбъдна Simple Smile
Ще е прекрасно, сигурна съм, приятна почивка и ще очакваме разказ за всичко след това! SmileyAirplaneFlowers Palm Tree

# 659
Тази цена за Облу със трансфер ли е? Ако е така, мисля че е супер, а пък и Облу са много добра верига. Приятно изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт