Елчин Сангу, Баръш Ардуч и колеги - проекти - настоящи и минали - тема 81

• 78 325
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Албена  мерси за преводите ,снимките и колажите  Flowers Hibiscus
Ели  мерси за новичката снимка от Елчин Flowers Hibiscus Наистина изящна ,фина и красива жена е Елчин ,но по-важното е ,че е не само красива от вън ,но е и  с красив вътрешен свят  Yellow Heart. Simple Smile

В "Алп Арслан"в този епизод между Акча и Алп Арслан разцъфнаха много красиви отношения.Свалката им е сладка  и романтична и скоро предполагам ,че ще ходим да искаме момичето и айде на сватба ,че то не може ей така да се мотат младите заедно  без да са женени.Но като гледам в трейлъра на Алп Арслан ръката му е ранена та не знам сватбените приготовления дали няма да ги отложим ,обаче те сериите са дълги пък и нашето момче си има двама персонални лечителя под ръка пък и все пак е принц ако трябва ще идат до Персия или до друго някое такова мистично място да изровят някоя трева и да го излекуват Simple Smile Иначе ми харесва ,че действието в сериала започва да се ориентира към завръщане към историческите факти и въпреки че тези факти сценаристите си ги използват ,за да си построят историята върху тях все пак се припокриват с истинността.

и още няколко в спойлера

Скрит текст:

# 496
Не знам как ще направят това завръщане към историческите
факти, защото като превеждах последния фрагман на 21 серия няма нищо свързано с Историята.
Акча Хатун е втората съпруга на султан Алпарсалан.
Алпарсалан е имал общо три съпруги: Саферия Хатун, Акча Хатун и последната Шах Хатун.
Акча е била омъжена за чичото на Алпарслан Туурул бей. След смъртта му Алпарслан се жени за нея. Със Сефарийе Хатун има син Мелик Шах който наследява трона след смъртта на баща си.
Историците казват, че Алпарслан е имал 12 деца,но с
Акча са нямали деца.
Алпарслан умира на 43 години.
Колко ли сезона ще направят докато му се родят 12 деца? 😃

# 497
Албена  преди сериала да започне имаше информация ,че сезоните  на "Алп Арслан" ще са три.Така че ако на Емре Конук не му се появи някоя друга идея в главата за три сезона Алп Арслан ще трябва не само да направи 12 деца ,то това ще му е най-лесното нещо което има за правене Wink .но ще трябва първо да стане управник на  Корасан след смъртта на баща си ,после ще стане и султан на империята на Селджуките и по време на всичко това ще води и завоевателни походи .С две думи много сериозна програма е изпълнил Алп Арслан за само 42 години живот.
Албена  не знам дали си гледала 20 епизод  или някой от последните епизоди защото именно в последните два епизода започнаха сценария пак да го насочват в посока към разказване на някое от реално станалите събития в живота на Алп Арслан.В началото на сезона византийците се намираха в град Ани(древната столица на Армения),но после всички дружно заминаха за Вазпурахан да го защитават със зъби и нокти от опитите на Алп Арслан да го завоюва ,но сега в последните два епизода Кекаменос взе да се завръща в Ани и сценария така започнаха да го правят ,че  в крайна сметка всичко да доведе до похода на чичото султан и Алп Арслан към град Ани и завоюването му .Това имах предвид като написах в предния си пост ,че сценаристите ще започнат да вкарват реални събития в историята ,а завладяването на Ани си е една много реална победа на селджуките над Византия.
За Акча хатун е много интересно ,че в уикипедия е написано за нея ,че е съпруга на чичото султан и след смъртта му се омъжва за Алп Арслан ,но никъде другаде не го пише.Направих си труда да разгледам няколко статии от турски весница които разказват за това ,че Фахрие играе Акча хатун и поради тази причина има доста зрителски интерес към нейната личност.Ясно е че турскитр вестници не може да са основен източник за информация  на който да с еоблегнем ,но прочетох три статии с гугъл превод и в трите единствено се казва ,че Акча е втората съпруга на Алп Арслан и ,че са живели много щастливо заедно.Намерих и ето тази статия ,в  която се казва пак същото.

https://www.islamiceducation.pk/2022/01/akca-hatun-biography.html

това пък  е от уикипедията за Алп Арслан,може да се цъкне на името на чичото султан и там може да се прочете ,че е имал три съпруги,първата от които е била Алтунджан хатун която я има и в  сериала.Акча също я има ,но за нея интересно няма почти никаква информация .Също от инфото за чичото султан можем да разберем ,че той се е оженил за съпругата на брат си Чаръ бей когато същия е умрял , за да може вероятно другия син и съответно брат на Алп Арслкан,Сюлейман ,който също присъства в сериала да стане наследник на султана защото той е нямал наследници и след смъртта му да стане султан на селджуките и няколко няколко години след това Алп Арслан го детронира и става той султана.
https://en.wikipedia.org/wiki/Alp_Arslan

В нашия сериала историята на Акча хатун е също доста странна и забулена в тайни е не за нас зрителите де ,но Алп Арслан и останалите не знаят нещо много важно за Акча ,а именно ,че е дъщеря на Ата бей/Хасан ,наставника на Алп Арслан.В същото време Кекаменос възприема Акча като своя дъщеря и името и за византийците е Мария ,а пък от трета страна Ата бей в една от сериите каза ,че името на неговото починало дете е Айбюке,а Айбюке  е всъщност Акча .
Акча и Алп Арслан още не са женени  та така че не се знае сценаристите какво ще измислят за съдбата им.Може въз основа на това ,че се счита за дъщеря на Кекаменос например Акча да сключи политически брат с чичото султан ,защото Кекаменос в последно време  доста нестабилно стои на своето място и ей ти на след смъртта му Алп Арслан вече чак тогава ще може да се ожени за нея ,а през това  време да го оженят за тая другата Сафарие хатун и с нея да си направи една палатка пълна с дечица .
В туитър обаче не попадам изобщо на мнения които казват ,че Акча е била женена за чичото султан ,та може и тия дето са писали статията в уикипедията да са сгрешили или виждайки ,че чичото султан е имал съпруга Акча и затова  да са решили ,че Акча на Алп Арслан е същата жена.
Аз лично не съм изобщо добре започната с турската ,османската и с още по назад във вековете история на турците ,а пък седжуките и Алп Арслан са ми напълно мътни и затова разчитам повече на мненията на хора които са чели историята си като турците или като другите мюсюлмански народи в региона които неминуемо в училище са учили за Алп Арслан .Та така де четейки различни мнения не съм попадала на такива според които Акча и чичото са били женени.
Определено за Акча има малко исторически източници които да кажат каква е и коя е била.Може и наистина да е била съпруга на чичото и в този случай  сценаристите щат не щат ще трябва да я оженат за него защото колкото и да си правят свободни съчинения ако тя  е исторически съществувала личност и ако е била женена за чичото няма как не го включат това  сценария .Та ще видим какво ще измислят нашите сценаристи относно Акча и относно другите събитiя които предстоят.
Така стига писане ами да взема да сложа 1 трейлър на 21 епизод на "Алп Арслан"".

https://twitter.com/Natalefay/status/1511753607510736916?s=20&am … _RcWYDuHlrVRi9MeA

И понеже много писане изписах за Алп Арслан за баlанс ще сложа и два колажа с Елчин Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 23:49 от Eny87

# 498
🆕🖤Предния ден Баръш е бил забелязан в" Vadistanbul" в квартал Сарийер.
Казал е на журналистите, че след снимки е дошъл да вечеря с приятели и че всичко е наред.

🤙Снимка в Инстаграм от бойния клуб където тренира Баръш.
Мисля, че е от лятото но сега я качиха в Инстаграм. 🖤🤙👊🥊

🆕🧡Утре по телевизия "benIN Connect" ще излъчи предаването"Yekta Kopan - Set Arasi" с Елчин Сангу. 🧡

Колажи направени от фенове

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 21:37 от Albena Goranova 606011

# 499
Здравейте!  Hug  Hug  Hug
Албена  мерси за снимките ,колажите и инфото Flowers Hibiscus
Има вече части от интервюто на Елчин в туитър ,но понеже нямаше превод нито на руски нито на английски затова и не съм постнала нищо тук.Само едната част която беше за "Време за щастие " горе долу я разбрах ,но мисля ,че казва това което и преди  и тя и Баръш са казвали за този филм-познават се много добре ,събрали се и направили още нещо заедно ,ами горе долу това мисля ,че каза..Иначе е много свежа ,сладка и красива, както обикновено всъщност де на интервюто. Simple Smile
Има и ще една новинка за Елчин.Ако превода на гугъл преводача е верен ще я гледаме през 2023г. в сериал или филм по новата платформа Дисни плюс.Мисля че това  в което евентуално ще играе се казва "Жени в черно" или нещо подобно , май има и книга с това заглавие на популярен турски автор или може би някой от техните класици.

https://www.medyaradar.com/disney-plusin-iddiali-projesi-ertelendi-haberi-2082189

Има нещо новичко и от "Алп Арслан".
Актрисата Джансу Туман влиза в сериала в ролята на Асу или Айсу хатун.
Интересно към кой ли ще я прикрепят ,към Алп Арслан или пък към брат му Сюлейман или може би ще е още някоя дъщеря на Чагри бей .Предстои да видим.

https://twitter.com/dedikoducucocuk/status/1512484613083611139

Излязоха  снимки и 2-я трейлър от новия епизод.

https://twitter.com/MarianAlvarez/status/1512828686642393093?s=2 … ESe3WEwugjehHoXlg

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 20:16 от Eny87

# 500
🆕🧡Siyaha Bulaşan Kadınlar“ -"Жени, в черно" Сериалът е отложен за 2023 г.  
това решение е взето, защото "Disney Plus" иска да публикува повече развлекателни
произведения през първата си година.
Ще се срещнем със 7 жени, различна  жена във всеки епизод от сериала.
Във всеки епизод ще се разказва впечатляващите истории на жени.
сериалът е бил  предложен на известни имена като Ebru Şahin, Elçin Sangu и Tuba Büyüküstün.
И други  големи имена като Cansu Dere и Beren Saat също бяха споменати за този проект.

💥💥💥
🆕💥За още един проект каза Елчин в предаването на "Yekta Kopan - Set Arasi"  по телевизия
"benIN Connect".
В предаването Елчин каза, че е приела едно предложение, все още не е играла такава роля.
Има и предложение за игра в мюзикъл, който ще бъде написан от нулата,специално за Елчин
от продуцента Мехмет Ерген. Но все още няма нищо конкретно,говорили са, уточнявали неща,
но подпис още няма.Водещия като чу това за мюзикъла с Елчин се развълнува много и каза:
"веднага да приеме това предложение и че ще се обади на Мехмет Ерген
веднага да започва да пише." Това предложение е дошло от продуцента
след като е чул колко хубаво пее Елчин  в представлението
"Когато няма никой в града".

👇😊
По късно през деня ще ви разкажа по важните неща от последното интервю на Елчин.
Защото няма да имам време и  физическата възможност да го преведа цялото интервю, защото е много дълго около 50 минути и ще ми отнеме много време, а аз нямам толкова свободно време. Но ще се постарая най-важното и интересното  да ви го преразкажа. 😊

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 05:00 от Albena Goranova 606011

# 501
Здравейте!

Чета ви с удоволствие и интерес.
Момичета, прекрасни сте! Ени, Албена, Ели, много ви се радвам! Това, което поствате е много
удовлетворяващо и се радвам, че ви "познавам". Благодаря ви!
Албенка ще чакаме, когато можеш да ни разкажеш за интервюто с Елчин. Благодаря за времето, което
отделяш да ни правиш съпричастни за това, което се случва с нашите любимци.
Елчин е много красива и талантлива, и се радвам, че напредва стремглаво в кариерата.
За пръв път изпитвам желание да видя актриса на живо. В сериалите изглежда толкова добре и затова ми се иска да я видя в действителност, но уви......
Приятен неделен ден! Дано да е релаксиращ за вас! Аз се захващам с балконските цветя.

# 502
🆕ПРЕВОД на част от предаването на "Yekta Kopan - Set Arasi"  по телевизия
"benIN Connect".Гост Елчин Сангу

Йекта: Човек, който печели с ролите си и не бяга далеч от трудностите ,  
преследва целите си (а това е много работа), е известна филмова и телевизионна актриса,
която сега демонстрира своето мъжество, смелостта си и на сцената на театъра.
Актриса, започнала кариерата си от операта.
Тя никога не се отказа, Елчин Сангу.

Йекта: Елчин, добре дошла! Благодаря,че дойдохте в предаването!
ЕЛЧИН: Благодаря ти!  
Йекта: Ти си зает човек  и никога не свършва твоята заетост, а и отскоро имаш и друга работа.
Така че нека започнем  с нея, театъра. "Когато няма никой в ​​града".
Репетирахте усилено и вече сте легенда, представлението има впечатляващ успех.
Какво беше това преживяване?
ЕЛЧИН: Преди съм играла в аматьорски театър, сега това е професионална платформа и това е ново за мен,
дори историческо събитие за мен, нов етап в работата ми, който никога няма да забравя.
Йекта: Да, и Ахмет Сами Йозбудак и Лерзан Памир и актьорите от пиесата.
Работата с тях носи увереност, те са изключителен отбор,
но първата вечер пред публиката, първата вечер, момента на излизане, нали?
ЕЛЧИН: Да!
Йекта: Как се почувствахте в този момент?
В какво състояние започнахте сцената, когато влязохте на сцената?
ЕЛЧИН: Преди това... Исках първо да умра.Мислех,че ще да умра от стрес...
Имах бръснарска кърпа в ръцете си, стисках я, не
нищо не виждах. Това е толкова странно.
Сърцето ми биеше толкова силно,ръцете ми трепереха така, че не можех да извадя кичур
от косата си върху дрехата ми.
Помислих си: трябва да се опитам да се отпусна, трябва да се успокоя.
Аллах ми даде този шанс. Когато героинята Сема (Елиф) проговори,
между нейните диалози имаше момент, в който и силното сърцебиене, и нервността спряха
и аз хванах този момент(миг) и тогава се успокоих, всичко беше вече комфортно  .
Време е да се запознаем с публиката, вече бях в друг свят!
Бях толкова концентрирана,че не знаех как е минало.
През цялото време гледах да не загубя контакта с публиката...
Йекта:Мига на Рукийе...
ЕЛЧИН: Да, по план не трябва да плача,но бях толкова развълнувана,че
в края на представлението се разплаках.

ОЩЕ НЕЩО НА КРАТКО ВИ ГО ПРЕРАЗКАЗВАМ, СЛЕД ТОВА ЩЕ ВИ ГО ПРЕВЕДА.

В новото си интервю говори  за "Любов под наем", и за филма: "Време за щастие"с Баръш
каза, че този филм не са го направили като работа искали го за собствено удоволствие,
това  било нещо специално за тях и екипа.
Говори за феновете които я свързват с образа на Дефне
и си мислят, че я познават.Пъхат си носа в чуждия живот
казват и как да живее, че това и причинява психически тормоз
Измисли ли са и дори лъжовно семейство, лъжовен живот.
Това за нея е насилие,психическо насилие.
Смесили живота на Елчин с Дефне, даже и сега след 5-6 години имало още такива феновете.
Каза, че такива фенове веднага ги блокира в соц. мрежи,
дори да са и най-големите фенове и да я обичат много.

Страхотно интервю са направили с нея, а тя е много откровенна.

🆕💥Снимки от Елчин в Инстаграм 💥🧡

Снимка и от"Molped"🤍 🧡🤍

АЛПАРСЛАН

🧡Дефне и Йомер 🖤

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 13:58 от Albena Goranova 606011

# 503
Hug  Hug  Hug
Албена  супер си Hug мерси за превода ,новините и снимките  Flowers Hibiscus
Наистина много хубаво и откровено интервю се  е получило.Елчин е абсолютно права да блокира нахалните и самозабравили се фенове.Тя както и Баръш имат правото да живеят живота си така както им харесва и с този с който им харесва и ако трябва да се отчитат или обясняват пред някой то това са само техните семейства и близки ,а не на   някакви непознати хора.Е да тези непознатите хора им гледат сериалите и ги правят известни ,но нямат правото да стигат до там да им навлизат толкова навътре в личния живот.

И в деня на "Алп Арслан" естествено нещо и от него  Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 21:02 от Eny87

# 504
🆕💥⚔️Сериала"Алпарслан:Великите Селчуци" ще направи финал на сезона
на  27-ми епизод.Малко преди финалните епизоди на сезона ще стане ясно
кои от актьорите ще се сбогуват със сериала.🖤⚔️🐎

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 20:15 от Albena Goranova 606011

# 505
Баръш с тази голяма брада не мога малко да го възприема но така го изисква ролята, и все пак си е много красив

# 506
Ново от сета на "Алп Арслан".
Баръш и Фахрие с децата ,които участват в сериала.
Снимката с Баръш е сигурно от преди няколко седмици ,защото тогава снимката епизода в който бяха облечени по този начин с малкия сладур ,но понеже сега излиза та затова и тя се води за нова. Simple Smile

от вчерашния епизод.

Нещо и от Бурджу .Тя отдавна не е била  в  темата .но днес ви я водя заедно с доброто и настроение и красивия пейзаж ,който я заобикаля.  Yellow Heart

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 23:24 от Eny87

# 507
🆕🧡💥Стори в Инстаграм от Елчин с писателя на постановката"Когато няма никой в града" Ахмет Сами Йозбудак, написала е:
"Аз и милият ми писател сме на мястото си."
Тази вечер Елчин има представление. 🧡👌

🆕Днес е имало отново запис на  интервю с Елчин и колегите и от спектакъла "Когато няма никой в града " за " Bloomberg HT Life"💥🧡🤍🖤🧡

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 23:33 от Albena Goranova 606011

# 508
🆕🧡💥🔥🧡💥🧡🔥
https://www.instagram.com/p/CcVBgsVKAI0/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

🆕🔥Баръш с колегите си на снимачната площадка на
"Алпарслан" 🖤👌

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 12:58 от Albena Goranova 606011

# 509
Здравейте!

Искам да попитам дали не съм пропуснала, но не виждам превод на сериите на Алпарслан, които по-рано се публикуваха в темата.
Може ли да ми помогнете къде да ги потърся, ако са преведени. Ще ми е интересно да ги прегледам, както го правя до сега с мишката.
Албена, Ени, Ели благодаря ви за споделеното! Flowers Bouquet Flowers Bouquet Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт