"Среща" с бившия

• 6 871
  • 165
  •   1
Отговори
# 90
Анинед, в българското право няма понятие "условен подарък". Няма! Аз бих разглеждала годежния пръстен като вид "стоп капаро", като при покупка на имот, когато кандидат-купувача превежда някакъв процент от цената, за да не предлага продавача повече този имот, един вид да си го запази.
Така и тоз момък - ангажира те със стоп капарото - годежен пръстен и ти вече не си пазара, запазена си за него.
Той разтрогва сделката и стоп капарото остава за продавача, за да му компенсира щетите от неосъществената сделка.

Да имаш надежда, че той е разбрал грешката си, е много, много наивно. Той не е направил грешка, а е взел осъзнато решение. Обидил те е, посрамил те е със селските си роднински изпълнения. Чувства имаш? И аз бих имала - на гняв и на омраза.

Не се разправяй с тоя. Не говори и не контактувай по никакъв начин  с майка му и сестра му, те нищо не са ти давали и изобщо нямат нищо общо. Както си е разтрогнал с теб годежа по телефона, да ти каже  какво иска по телефона или в имейл. Не му давай нищо, докато ПЪРВО той не ти върне парите за халките. Нека те съди, да го видим този член и параграф и този условен подарък. Изпотрябвал ти е въшливия му пръстен,  само да ти напомня какви "хора" се раждат по земята. Но - първо парите за халките, и то ако  той постави въпроса за пръстена.

# 91
Много си мека и пак ще те оплете, след което отново същата процедура. Според мен недей да ходиш на тази среща, да ти каже каквото има по телефона или мейл. Обаче ти си податлива и ти трябва съвсем малко за да клъвнеш. Това с делото вече е хептен за сплашване на шаранчета, няма какво друго да ти кажа.

# 92
Най-доброто, което можеш да направиш за себе си е да зачеркнеш този човек от съзнанието си. Продай, изхвърли, дари, просто се отърви от всичко, свързано с него. Неприятната част е, че човек разбира, че това е била правилната стратегия чак след време. В началото егото не позволява.
И в твоята ситуация няма да се правя на бяла и добра и да търся варианти да връщам пръстена. Идеята за почивка, която дадоха е много удачна в случая Grinning
Да е мислил защо го дава. А ако е бил убеден, но после е размислил, трябвало е да се държи човешки и да обясни нещата очи в очи и да се разберете.
Вероятността след няколко години да седиш и да си се чудиш на акъла и как може да си се терзала за глупости вместо да режеш ниско и равно, клони към 88%.
Успех каквото и да решиш и си щади нервите и емоциите. Simple Smile

# 93
# 94
  • Тра-ла-ла
Защо трябва да му връщаш пръстена?! Да не би да е оборотен?! Или сакън, набутал се с парички и ако може да покрие загубите....

# 95
Тук е описано решение на съда, което не е в полза на бившата годеница, затова не ми се влиза в съдебни битки.

# 96
Защо просто не му върне боклуците и да го зачертае от всякъде? Да не е пръстена с диамант или да е умряла за парите му? Хвърля му всичко и да се маха, кво толкова има да му мисли?

# 97
Описан е, ама по аналогия той също ти дължи парите, които си му дала за халки. Питай го - писмено! - след като семейството му иска годежния пръстен, кой и кога ще ти върне на теб тези пари?
Даже може да си още по-зла, можеш пак писмено да питаш защо семейството му ти отправя закани и заплахи заради този пръстен. Писмени доказателства да има. Да видим... Вероятно ще се покрие и повече нито той, нито родата ще гъкнат. Пък ако гъкнат - пак писмена комуникация до откат. Може и с жалба в РПУ-то.

# 98
  • СИ
Тук е описано решение на съда, което не е в полза на бившата годеница, затова не ми се влиза в съдебни битки.

Ама здраво си се филмирала...! И живееш в малко градче из дълбоката провинция, нали?

# 99
Tрябва да му върне пръстен с надежда, че най-накрая ще спрат да имат претенции към нея. Те, така или иначе, няма да си затворят плювалниците. А, и колкото са прости, няма да се изненадам, ако заведат някакво дело. А, както всички сме наясно, не се знае съдът с какво ще я набълбука, освен с пръстена. Иначе, той не е спазил уговорката за брак, пръстенът е подарък, не виждам на всичкото отгоре, защо го иска.
Пръстен не бих задържала, предпочитам да не ме тормозят. А, тези няма да спрат.
Най-добре е, договорка за размяна , с подписи. Бих отишла с някой. Не бих се учудила, ако той пък дойде с двете кикимори, за да я обиждат.

# 100
Аз лично също бих върнала пръстен, даже без да си го иска, с куриер. Просто не ми се пада до такова ниво. Но явно девойката има някакви очаквания от срещата. Но ако майката и сестрата правят цигании, ще си търся от тях парите за халките.

# 101
Скрит текст:

Ама здраво си се филмирала...! И живееш в малко градче из дълбоката провинция, нали?
Ще ви разочаровам, живея в Пловдив.

# 102
В ж.к. Тракия ли? Не се заяждам, ама... Подобни изпълнения, ако не са в най-дълбоката провинция, са в панелните работнически блокове, приютили приходящите от село. И са или от въпросните приходящи от село, или от  наследниците им.

# 103

Не е, защото се подразбира, че тя е развалила годежа и затова са я осъдили да върне накитите.
„уважен осъдителен иск за неимуществени вреди“ говори точно за това, както и „неоснователно обогатяване“.
Когато жената развали годежа, връща пръстена. Когато мъжът го развали, пръстенът остава като обезщетение за разваления договор или както там му казват на юридически език.

# 104
Скрит текст:
В ж.к. Тракия ли? Не се заяждам, ама... Подобни изпълнения, ако не са в най-дълбоката провинция, са в панелните работнически блокове, приютили приходящите от село. И са или от въпросните приходящи от село, или от  наследниците им.
Какво визирате под "подобни изпълнения" от моя страна?

Общи условия

Активация на акаунт