"Среща" с бившия

• 6 853
  • 165
  •   1
Отговори
# 75
Да, потърсих и попаднах на няколко. Ще цитирам най-забавното:

Предявен е иск с правно основание по чл.108 от ЗС страна на С.Е.Ю. с ЕГН ********** *** пазар срещу Т.Г.И. с ЕГН ********** ***
След прекратяването на брака и след като ищцата напуснала дома на ответника, тя поискала всички горепосочени вещи да й бъдат върнати, което не било сторено.

ОСЪЖДА Т.Г.И. с ЕГН ********** *** да заплати на С.Е.Ю. с ЕГН ********** *** сумата от 1 430 лв. (хиляда четиристотин и тридесет лева), представляваща пазарната стойност на следните липсващи движими вещи собственост на ищцата: златен дамски пръстен с извивки отгоре, около 2,050 гр.; златни обеци с извивки с продълговата форма, около 3 гр.; златен мъжки пръстен с форма на квадрат с едно камъче отгоре, около 3 гр.; златна паричка, колкото 20 стотинки; златни парички колкото 10 стотинки – 6 броя; килим – оранжево с бежови цветни шарки – малък; калъфки за възглавници на лилави цветчета с цип; 9 бр. блузи с къс ръкав – 1бр. цикламена, 1 бр. черна, дантелена, розова на цветчета, розова тениска, тениска на шарки бледо розова; 6 бр. блузи с дълъг ръкав – кафява, тъмно червена, зелен суичър, бежова плетена, 1бр. плажна рокля – бежова; 3 чифта зимни ръкавици – розови, черни, кафяви; 2 бр. кръгли плетени кутии с мек капак; 3 бр. от четирите портмонета; домакинско пластмасово чекмедже на 4 рафта, кафяво с бежово; преса за коса „***“; якета, панталони - бежов, рокли- черна с бяло, пуловери, аксесоари, часовници, рамки за снимки, плетени бебешки шапки, пантофки, елече – жълто на цвят, тетрадки, албуми; 1бр. прахосмукачка „***“- тъмно червена; електрическа кана /кетал/; парти грил и ваза, кръгла, кафява на брокати.

Близките му имат претенции и към част от подаръците, които ми е правил, подобни на описаните в цитата. Та, част от заплахите им очертават да се развие подобна ситуация.

# 76
Подаръците са именно това - подаръци.
Да докажат, че си им ги отнела със сила и заплаха, пък тогава нека очакват връщане.

Всъщност неосъществената сватба е повод ти да го осъдиш.
Ако те вървят с рогата напред, няма никаква причина ти да отстъпваш. ВадИ тежката артилерия и не оставяй някакви простаци да те стъпчат.

# 77
Кои са ''близките'', защо комуникираш още с тях?

# 78
Пиле, това дело няма нищо общо с вашия казус. Цитираното касае вещи, закупени от ищцата, и е за развод. При вас става дума за подарък. Иначе е забавно, да. Що не си е навила килима да си го отнесе...
Сетих се, че аз така с друг годеник се разделих. След продължителна връзка от разстояние заживяхме заедно с родителите му далеч от родния ми град. След 2-3 седмици отивам при нашите с една чантичка и насред гостуването моичкият иска да се разделим. А нещата ми са при него. Събра ги и ги върна. Всичко щеше да е културно и стил 'стават такива работи', но той почна да се държи неприемливо и да лъже. Вече даже не помня какви глупости натвори и каза, но се изпокарахме брутално. Ама наистина брутално.

# 79
Майка му и сестра му.

# 80
  • СИ

...Ти си потърпевшата страна, ако до сега не си го схванала!

Никому нищо не дължиш, освен уважение на себе си! ...

Няма смисъл... Момичето живее с надеждата, че ще отиде на срещата с пръстена на ръката. Принцът като го види ще разбере грешката си и на колене ще я помоли за прошка. Горкото шаранче...!
Накратко. Среща ще има. Ще върне пръстена. За нейните пари ще ѝ кажат, че точно сега нямат защото ще правят ремонт, но при първа възможност ще ги върнат. Даже си мисля, че ще има и секс. Тъй де... Що да не я натаковат, като за последно...? Чувствата задължават. После Ромеото към чужбината. Дали ще има нова тема?

# 81
  • Варна
Ох милата - нежна и глупавичка. Идеална хапка си за всеки селски бек. Нито сте женени, нито сте разведени, нито си заселвала дома му, че да го напускаш.

Те хората всякакви искове могат да предявяват. Да ти покажат спечелени такива! Кажи им, че и ти ще съдиш синчето им и тях за изнудване и заплаха и да видиш как ще млъкнат.

И след всичко това мозъчето ти още таи надежда да се сродиш с тези? ЖДНБ.

# 82
Скрит текст:
[/quote]
Няма смисъл... Момичето живее с надеждата, че ще отиде на срещата с пръстена на ръката. Принцът като го види ще разбере грешката си и на колене ще я помоли за прошка. Горкото шаранче...!
Накратко. Среща ще има. Ще върне пръстена. За нейните пари ще ѝ кажат, че точно сега нямат защото ще правят ремонт, но при първа възможност ще ги върнат. Даже си мисля, че ще има и секс. Тъй де... Що да не я натаковат, като за последно...? Чувствата задължават. После Ромеото към чужбината. Дали ще има нова тема?
[/quote]
Това го мислех, преди 7 месеца.... Но, да, благодаря ви, разсмяхте ме искрено.

# 83
Не, не и не! Ще ми се да бях писала в мамата вместо да се доверявам на приятелките ми, които твърдяха, че може да му е дошъл акъл на бившия ми, когато ме молеше за енти път.
Отървала си се от сродяване с измекяри, радвай се. Не му дължиш връщане на пръстена, не си ти тези, която е развалила годежа. Ако много държиш да му го върнеш, поне го направи чрез посредник и въобще не комуникирай с тоя мизерник и семейството му.

# 84
  • СИ

То... Май и сега продължаваш да го мислиш?
В малък град ли живееш? Майка и баща нямаш ли? Те какво мнение имат?

# 85
Скрит текст:
Цитат
Скрит текст:

То... Май и сега продължаваш да го мислиш?
В малък град ли живееш? Майка и баща нямаш ли? Те какво мнение имат?[/quote]
[/quote][/spoiler]
Лека им пръст, не могат да ми дадат съвет.

# 86
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Доста селска история

Аз бих отишла на срещата и бих се държала абсолютно естествено. Ако ми се прииска да му кажа нещо, ще му го кажа, ако ми се приплаче, ще отроня някоя сълза.

Но бих го направила, заради себе си. Такива срещи обикновено са отрезвяващи и лечебни.

И както и да се държиш, дори да си разкъсаш роклята и да затанцуваш по масата, пак няма как да го биеш по простотия с този номер, който ти е скроил.

Тъй че бъди себе си, не се срамувай да си ранима, обидена... това е важно за теб, той не е важен вече. Просто реши как ти го искаш и така го направи. Чудя се с кого се съобразяваш?

# 87
Съжалявам за родителите ти.
На нас отстрани ни е много по-лесно да видим ситуацията и всеки малко или много се е чувствал по подобен начин. Затова масово мненията са да му разкажеш играта.
Аз лично, моментите, за които най-много съжалявам, са когато по някакъв начин съм се почувствала обидена и унизена и не съм реагирала подобаващо.
Реагирай подобаващо. Иначе години наред ще разиграваш диалози в главата си докато си под душа. А това си е форма на задържани негативни емоции, гняв...

# 88
Кажи на родата, че пръстенът ти е даден с animus donandi. Relaxed
Да почетат още малко юридическа литература. Stuck Out Tongue Winking Eye Приятно е, че хората изучават тази иначе суха наука с такъв интерес. JoyJoyJoy

Иначе аз бих го върнала, що да се разправям за един пръстен. 🙄

# 89
Но вие до брак не сте стигнали, какви претенции ще имат роднините му. Второ как се доказва произхода на един подарък, примерно. Даже не мога да си представя, че може да съществува подобен иск... С какво се доказва наличието на въпросните вещи. Ми, аз мога да си ги измисля... Трябва да има документ срещу всяка вещ.
Не съм юрист, но излиза, че трябва да пазиш всички документи  при закупуването на предмет. При евентуална раздяла да можеш да има претенции и като правиш подарък документът да е на свое име, за да си го изискаш...

Общи условия

Активация на акаунт