"Среща" с бившия

• 6 854
  • 165
  •   1
Отговори
# 120
И аз съм за предварителна писмена уговорка. Да е ясно, че отиваш с делови цели, а не циркове.
Също, горещо съветвам да не отиваш сама, а с човек, който ще ти пази гърба, ще ти подкрепя думите и няма да те разубеждава и обяснява да даваш втори и трети шансове.

# 121
Благодаря ви за съветите и подкрепата,мили момичета!
Осъзнавам, че имам още много да уча и да се "каля".
Пристигането му ще се осъществи след 1 месец. Когато ме потърси, заяви, че ще пристигне в Пловдив и на следващия ден си заминава в родния град. Докато тече този 1 месец, да му напиша ли "условията си" за парите или да изчакам да ме потърси и тогава да действам? Как смятате?

# 122
Ти му дължиш пръстен, а той пари. И двете неописани и недоказуеми. Тревожиш се? Защо? Мен ми се струва, че искаш да го видиш.
Всъщност аз на твое място бих му върнала пръстена и не бих паднало на нивото им но все пак си си в правото да не се оставяш да те правят на глупачка.

# 123
"Ок, да се видим за малко. Ще ти върна пръстена, а ти носи онези Х лв., дето бяха за халките. Хубав ден!"

Нещо такова.

# 124
Просто прецени кое е по-важно за теб. Да приключиш с историята и да продължиш напред или да те тормозят за няколко стотин/хиляди лева.
Върни пръстена. Поискай парите за халките. Сметни каква е разликата и тогава му обясни какво искаш...... Варианти много.

# 125
Тегли му чертата и не се оставяй приятелки да те резубеждават. Оставил те е пред олара и ще му даваш втори шанс? Просто знае, че си слабохарактерна и гледа да се възползва. Имаш още чувства, разбираемо е, но от тоя не очаквай нищо добро. Особено пък като е под чехъла на майка си и сестра си.

# 126
Годежен пръстен се връща ако жената прецени, че не иска да продължи с брак или ако е семейна ценност (стар, на прабаба и тн.).
Иначе не е длъжна да връща нищо. Това и е минималната компенсация за преживения стрес.

# 127
Казваш му, че очакваш да ти върне парите, а ти ще му върнеш пръстена. Трябва да си пределно ясна, че не отиваш, за да се събирате.

# 128
  • София
Смятам да му върна пръстена, когато си получа парите за халките. Това прецених, че е правилно, но ако имате друго предложение, отворена съм към съвети.
Халките колко пари излязоха? Ако са колкото пръстена - все тая. Други разходи по сватбата правихте ли? Разделете си кой каквото дал - да се върне и не се занимавай повече с него, а на майка му у сестра му не вдигай телефона.

# 129
"Ок, да се видим за малко. Ще ти върна пръстена, а ти носи онези Х лв., дето бяха за халките. Хубав ден!"

Нещо такова.

Така е точно и ясно. По-навреме - по-добре.
Непременно бих помолила и да говори с роднините си да не ми се обаждат и да не ме търсят. Като ясно посоча и причината за това.

# 130
Когато ме потърси, заяви, че ще пристигне в Пловдив и на следващия ден си заминава в родния град. 

И не му предлагай да отседне при тебе до "следващия ден" Simple Smile
Ако не носи парите - няма среща. Най-добре да е на обществено място, на което си с придружител, за да не ти скача по главата.
Много вероятно някой от тук пишещите също да е от Пловдив и да играе ролята на твой съпорт.
Само не му отстъпвай! Той се е подиграл с тебе и не заслужава да си мила и добра.

# 131
  • София
Питай го директно каква е целта на тази среща. От кафенца и "как си, какво правиш", ти нямаш нужда. Ако идеята е да върнеш пръстена - да, има куриери за тази работа.
И си отговори на въпроса... би ли се върнала при човек, който посредата на сватбени организации, решава, че не си подходяща за него.

И който сиска годежния пръстен обратно...

# 132
Някой отправил ли ти е писмено искане да върнеш пръстена? Ако имаха основание, можеха да ти пуснат нотариална покана, но най-вероятно нямат. Първо за да ти го искат трябва да пазят документа, с който е закупен и после трябва да докажат, че ти си го взела, а може би и някаква вина. Знам, че връщането на пръстена ще означава за теб, че си затворила страницата, но можеш да приключиш и като го продадеш и отидеш на почивка с парите. За мен второто е по-справедливо. Най-важното е да приключиш с тази история. Хич не ти трябва да се забиваш в семейство на дивни простаци. Ако им беше станала снаха, подобни простотии щяха да са ежедневие.

# 133
Благодаря ви за съветите и подкрепата,мили момичета!
Осъзнавам, че имам още много да уча и да се "каля".
Пристигането му ще се осъществи след 1 месец. Когато ме потърси, заяви, че ще пристигне в Пловдив и на следващия ден си заминава в родния град. Докато тече този 1 месец, да му напиша ли "условията си" за парите или да изчакам да ме потърси и тогава да действам? Как смятате?
И какво ти каза? Искаш ли да пием кафе на еди коя си дата? Или какво?
Ако не ти е казал директно, че си иска пръстена. Ти за какво ще ходиш на срещата?

# 134
  • София
Аз бих върнала пръстена, но срещу подписан документ, че е получен обратно, и срещу парите за халките. След това ще си плюя в пазвата, че съм се отървала от такъв и ненормалното му семейство, и ще си отида на екскурзия с мои пари Joy

Авторке, питай го предварително за какво е срещата. Ако няма добра причина, не отивай.

Общи условия

Активация на акаунт