Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 42 069
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Свързах се с АГ, почвам да пия тотема 2×1, за слузта, каза, че няма нищо притеснително. Не знам какво ми става, но колкото повече наближава раждането ме хващат лудите.  Остават ми 40 дни до термин,  ако махнем 1 седмица заради секциото, Остават около 33 дни и взех още повече да се притеснявам. С тези контракции,  почти постоянно ми се втърдява корема, вече взех и да се изпускам,  явно от тежестта. Вече така ми се иска да идва края на септември

# 121
На мен в началото на бременността, около 3 месец, ми пуснаха МБ и сега като влязох в 8 месец каза, че пак ще пуснем. През другото време изобщо не са ми пускали 🙄 Общо взето пускат първоначални кръв, урина и МБ, после са феталните морфология и накрая още едни кръвни и МБ. Други са ми пускали и с предишните бременности само ако съм имала оплаквания или лоши резултати.

# 122
В 12 г. с. лекувах гъбички, всичко беше ок след това, но си имам ужасно досадно течение, няма сърбеж или мирис, но си е обилно и заради него 3 пъти сме пускали микробиология, преди 2 дни последно. Днес ми излязоха резултатите и слава Богу няма нищо, но си продължава гадното течение.
Иначе АГ всеки месец ми пуска ПКК и урина.

# 123
Мен ми пуска гд всеки месец,ама аз си искам и си плащам,точно защото до сега не съм имала проблем,но някак си знам,че накрая все става нещо,а  предвид тежките 2 цистита които съм изкарвала назад във времето изпитвам ужас от дискомфорт отдолу...

# 124
  • омъжена
Момичета, вие колко често усещате вашите бебчета ? Моето някой ден е много активно, друг ден едвам го усещам, чак се притеснявам… :/
и аз преди една две седмици го усещах един ден на другия не. Но сега вече всеки ден и се моля все така да ме ритка .

# 125
На мен досега 2 или 3 пъти най-много да са ми пускали КК и урина, а микробиология ми взеха една към 12 г.с. и една като се върнах от морето по мое настояване. Добре, че си се познавам и поисках, тъй като нямах симптоми, а се оказах с кандида. Уж, прилагах лечение, на последната ЖК попитах рано ли е за контролна МБ, за да се уверим, че всичко е наред, но ме отрязаха, а аз от време на време имам супер лек сърбеж буквално за няма и минута и после отшумява, но имам съмнение, че ако сега пусна изследване, може би резултатът няма да е ок. Дори се замислям като ходя на ФМ другата седмица да си платя и взимане на проба и изследване, за да съм сигурна, че всичко е наред, тъй като следващата ми ЖК е едва в средата на септември.

# 126
Ina, със сигурност си пусни, особено щом имаш сърбеж. То и моят не беше нищо особено, дори мислех, че нещо съм се премила отвън и затова ме сърби. За твое спокойствие.

# 127
Момичета, аз да се "похваля" положителна съм за ковид. Откакто съм забременяла си знаех, че точно накрая ще го изкарам. Още чакам личната да ми изпише лечение, до тогава съм само на парацетамол и вит Ц. Много се депресирам цял ден как ще изкарам тези 2 седмици, сама с детето..

# 128
И на мен ми вземат всеки месец
До сега съм имала бактерия от Бгрупа,но забравих каква беше точно и кандида.Последната беше чиста,сега на 30ти ще пускам пак.
Нимфичке,по време на бременността имала ли си хрема,настинка или някакво боледуване?Често бебенца се раждат с пневмония,заради инфекция идеаща от недоизлекувана на време болест при мамата.
Всичко ще е наред с бебчо,вярвам и стискам палци.Сега остава да расте на грамчета и след месец да се гушкате 🥰

# 129
Момичета, вие колко често усещате вашите бебчета ? Моето някой ден е много активно, друг ден едвам го усещам, чак се притеснявам… :/

Купих си от OLX най-евтиния домашен доплер. Така се успокоявам, когато има затишие в ритничетата. Използвам го рядко, но е незаменимо успокоение, защото и аз се стряскам в някои дни.

Също, тук беше споделена и друга идея, която при мен работи безотказно. Сутрин на гладно 1л вода и лягам по гръб. Танците започват Simple Smile

Успех, да намериш твоето средство за успокоение!

# 130
До сега съм имала бактерия от Бгрупа,но забравих каква беше точно и кандида.Последната беше чиста,сега на 30ти ще пускам пак.
Нимфичке,по време на бременността имала ли си хрема,настинка или някакво боледуване?Често бебенца се раждат с пневмония,заради инфекция идеаща от недоизлекувана на време болест при мамата.
Всичко ще е наред с бебчо,вярвам и стискам палци.Сега остава да расте на грамчета и след месец да се гушкате 🥰

Жирафче, да. И то кашлях стабилно повече от месец сигурно. Но ме съм го оставяла просто така. Лекувах се, уж, с разни хомеопатни - Хомеожен, Стодал.. възможно е и това да е причината.

# 131
wetwr всшчко ще се оправи бъди спокойна всички сме с теб и бебчо 💋🙏☘
Ох мен пак ме.стяга корема и се чудя възможноли е като хапна и така да става ? И възможно ли е лека болка от въртенето на бебка?

# 132
Така и ще постъпя, water_nymph, благодаря за съвета! Не разбирам защо е необходимо да имаш жестоки симптоми и невероятен дискомфорт придружени със силно изразени външни симптоми, за да те вземат насериозно.
Моника08, какви симптоми имаш? Пожелавам ти да премине леко и бързо.
Jiraf4e86, дано не е вярно това за хремата и бебето, защото аз покрай голямата непрекъснато лепвам по някой вирус и влача задна хрема с месеци. От няколко дни отново съм в подобно положение, имам обилна задна хрема и леко дразнене в гърлото. Head Band

# 133

Жирафче, да. И то кашлях стабилно повече от месец сигурно. Но ме съм го оставяла просто така. Лекувах се, уж, с разни хомеопатни - Хомеожен, Стодал.. възможно е и това да е причината.

Да,най-вероятно е това.Преди години позната която е акушерка ми разправяше,че бременните масово предават неизлекувани инфекции от боледуване на бебетата.От нея знам,че ако се налага антибиотик-го пия,не се пазаря,но и ЛЛ се застраховат и изписват по-лвки лекарства,а ние сами не можем да се лекуваме.Важното е ,че адаша е добре 😙 сега се успокой и ти и всичко ще мине.
По темата с ковида...напоследък като симптоми са именно повръщане и разстройство,та внимавайте,по-добре тест от аптеката и навременно лечение,а не неглижиране

Дописвам,че не мога да отговоря.
Ина Мина,пусни си носен и гърлен секрет,ако има бактерия да си я лекуваш с капки...не знам какво да ти кажа.Аз съм на тръни с малката,до сега леки неразположения като запишен нос само е имала,докато бременея,но нещо ме хваща страх вече, да не ми Лепне нещо в края,че е мъка

# 134
Като симптоми имам температура 37-37,5, която си е почти цял ден, лека кашлица и мускулни болки. Днес цял ден лежа и се появиха жестоки болки и в таза които ако не изчезнат незнам как ще издържа..

Общи условия

Активация на акаунт