Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 44 418
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
На мен гнезденето ми стига само до там да се нервирам ,купили сме кошара ,на колела без шкафове,количка ,и гнездо ,наши приятели ми върнаха неща от каката ни ,обаче всичко в кашони ,торби , не съм прала нищо ,нямам комплект за изписване , нямам медицинските неща за болницата ,иначе от 5 ти месец имам една торба с чехли чаршафи и т.н за престой, но друго не. Даже ме е срам да ви споделя ,ама този път искам и имам надеждата да мине всичко ок ,и се оглеждам за някоя рокля или нещо по хубаво за мен за изписването ,от първия път имам снимки ,и се дразня ,защото така се радвах ,че излизам от там след 10 дни  ,а съм облечена в черно Sunglasses

# 421
Като говорим за покупки, има ли някоя мама, която си е направила списък за пазаруване за бебчето?
Аз от дребните неща до тук съм взела бодита с къс и дълъг ръкав и няколко ританки, пижамки с дълъг ръкав и това е.. аа и памучни пелени.
Козметиката мисля след като се роди и видя с каква кожа е, както и памперси, за да видя размера. Какво друго ще ми трябва в началото?
П.С. нищо не е прано, стои си в пликове, още се нанасяме след ремонт и е някакъв хаос вкъщи, добре че поне имам с какво да се занимавам, та ми минава времето по-неусетно. Въпреки че след работа съм толкова изтощена че не придаваме наникъде с подреждането..

# 422
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз днес си купих всичко, необходимо за болницата. Останаха нощниците за кърмене, че предният път ги подарих. Тези дни ще стегна багажа. Аз имам кожена пътна чанта, която ми е много удобна и събира всичко необходимо.
Купихме днес и тапети. Ще сменим в на кака Мони и в бебешката стая също. Когато е готово ще покажа, много са сладурски. ♥️
Снощи разгледах дрехите, които имам. Две големи торби, днес ще ги изпера. Общо взето, минахме с много малко нови дрехи, защото от каката имам достатъчно подходящи, не сме я обличали само в розово.

# 423
  • au bout du monde
Ние сме със сгъваема кошара и съм супер доволна. Има 2 нива, което е мн удобно. Нито шуми, нито нищо. Може би нашият модел е такъв. Баткото сега е в нова сгъваема и тя звук не издава🤔

# 424
Момичета, ако някой е решил да взима шишета авент стъклени, в момента са намалени в Хиполанд.Както и ръчната помпа на Медела в комплект.
Аз си ги поръчах, но ще отидат при сестра ми, защото все още не искам да имам неща при мен.
За в момента ще поръчам неща необходими от първа нужда за престоя ми в болницата-помпа, шише,биберон, мокри кърпи и памперси, крем за подсичане и крем за зърна.
Обмислям да взема за себе си био крем за зърна Лансинох, а за мокрите кърпи и памперси се спрях на Памперс Аква 99% като за начало

Багажа обмислям след тази седмица да го оправя.

А знаете ли кога трябва да се вземе направление номер 7 от ЛЛ, след издаването на 45дневния или

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 14:57 от Sunshine202

# 425
Някой може ли да сподели съвети от личен опит или такъв на близки за работещи средства срещу разкъсване при естествено раждане?

И ... според вас дали е разумно вместо нощници за кърмачки (с копчета отстрани), да бъда в болницата с нощници тип риза - с копчета в средата и до долу?

С покупките съм напълно готова. С багажа за болницата - до някъде. Болките ми през последните две седмици доста ме стреснаха и се позабързах Grinning Само лежа, заради тях и поръчвам всичко онлайн. Ноооо остава тежката част - чистене, сглобяване, подреждане, гладене.... а толкова ме боли на всяка крачка. Плаша се! Завиждам на всички, които могат да се разхождат. Heart

За изписването .... мисля го, но.... нямам идея как ще се облека. Thinking

# 426
Азалия, за бебето като дрехи съм купила 4-5 бодита с дълъг ръкав, 3-4 цели гащеризончета, няколко ританки, 2-компелктчета боди+ританки, дрехи за изписването, поръчах си и една пелена за изписването, хавлийка, муселинови пелени. От баткото имам бодита с къс ръкав, които обаче са 50 размер и по спомен ги носи едва седмица, имам още някое комплектче, спален компелкт, одеало и порт бебе. Шишета имам за всеки случай, биберон, помпа, козметика, количка.. Друго каквото се сетя или ми потрябва ще взимам на момента.

Katelyn, аз не мога да дам съвет, от предното раждане нямам разкъсвания, не съм се подготвяла по никакъв начин, така, че по-скоро си е ген при мен, защото майка ми след 2 раждания също няма поражения. Чувам, обаче, че доста жени правят упражнения на кегел и използват някакви олиа за перинеума.. Най-важното при раждането е да слушаш какво казва акушерка та и разбира се бебето да е заело оптимална позиция,защото понякога и малко наляво или надясно да се измести си оказва влияние.

# 427
За нощниците според мен може всякаква, удобна и за кърмене, ако смятате да кърмите. Даже, ако е топло и нормална нощница с тънки презрамки върши работа. Аз от предния път имам две с дълъг ръкав и една с къс и се чудя още какво точно да си взема, но ще си приготвя и някоя по-нормална дреха, ставаща за кърмене.
Ама тези с копчетата отстрани съм ги носила само в болницата и от тогава стояха в гардероба, та е малко безсмислена инвестиция.

# 428
  • Казанлък(Бургас)

И ... според вас дали е разумно вместо нощници за кърмачки (с копчета отстрани), да бъда в болницата с нощници тип риза - с копчета в средата и до долу?

На мен точно такива са ми удобни. 🙂 И такъв тип ще ползвам. Също така имам и една пъстра рокля от трико тип "прегърни ме" , която ползвах и пак ще ползвам.

Ние вчера се върнахме от море. Все още не съм наредила багажа от апартамента - поне 80% от нещата ни са още в кашони и чували. Дала съм си срок да измисля и сложа всичко по места до 14 септември.
Яко ме е обхванал поривът за "гнездене", който ту е изпълнен с вълнение и трепет, ту ме хваща отчаяние и паника, че всичко е с нагоре с краката.  И в тази лудница вече не знам какво имам готово за бебето. 😆

# 429
  • омъжена
Cardy по добре в  болницатас нощница  май ,но ако си свикнала с пижамка защо не..
А иначе дали някой има болка около пъпа и самия той? Вътре я усещам аз. Преди малко така ме опъна. И е тъпа болка .

# 430
Леле, аз дори не знам в коя болница ще раждам,вие чанти имате готови.... Чакам да се разберат двете, в които ме следят, кога и къде ще е и съответно идея нямам какво ми трябва, и дали ми трябва изобщо нещо. За бебето нещата са малко по-добре - има количка и легло (в кашона),малко дрехи (с етикетите още), но все е нещо. Харесах скрин днес, но е с 3 седмици доставка. Ще е на педали сигурно, но само да е жива и здрава беба 🤞🤞🤞 другото се наглася.
Бързо оздравяване на болните!
Water, как са нещата при вас?

# 431
  • Bарна, морето, сините вълни
Не знам дали съм питала вече, но ако не съм, да попитам:
Знаете ли дали се изисква ПСР или антигенен тест, когато влизаме да раждаме?
Моят сертификат за преболедуван ковид е валиден до 12.09. Вероятно трябва да се попита в болницата, но все пак, ако някой знае и има информация.

# 432
Моят сертификат за преболедуван ковид е валиден до 12.09. Вероятно трябва да се попита в болницата, но все пак, ако някой знае и има информация.
А откъде се вади този сертификат?

# 433
До колкото съм запозната, при приемане в болницата задължително се прави ПСР тест. Поне в болница Шейново е така.

# 434
Ох момичета яз бях на преглед рутинен.... попитах за това че бебко ако си остане седалищно , как ще го родя като очаквах да ми кажат ще е секцио , а те ми казаха че ще ми инжектират някакво вещество за да отпусне матката и ще завъртят бебето в корема ми. Звучи ми зловещо и ужасно !!!!! Да се моля на Бог да се обърне че не знам ........

Общи условия

Активация на акаунт