Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 42 185
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Viala , говорят ти за верзио.
Четох доста за него и ако след 36 г.с. продължава да е седалищно, ще се замисля относно него.Не било страшно, нито болезнено, само така изглежда.
Честно казано, от секциото изпитвам по-голям ужас.

# 436
Здравейте и от мен момичета и аз малко да се пооплача и съветвам с вас. Първо вече двама АГ ми казват,че ще трябва да раждам секцио,защото таза ми е тесен, а бебето се очаква голямо.На вас които ще раждате нормално, колко см.са ви го измерили? Другото което е днес бях на кардиолог и искат да ми изпишат бета брокер, защото пулса ми е над 100, вашият колко е горе долу?
На момичетата с ковид, стискам палци и бързо оздравяване ! 🍀😊

# 437
Здравейте и от мен момичета и аз малко да се пооплача и съветвам с вас. Първо вече двама АГ ми казват,че ще трябва да раждам секцио,защото таза ми е тесен, а бебето се очаква голямо.На вас които ще раждате нормално, колко см.са ви го измерили? Другото което е днес бях на кардиолог и искат да ми изпишат бета брокер, защото пулса ми е над 100, вашият колко е горе долу?
До сега не са ми измервали таза. Как го измерват ?

# 438
  • София
Могат да се измерят само външните измерения на таза. С едно такова (не знам името на инструмента):

Единственият вариант да сме измерят реалните вътрешни размери на таза е рентген/скенер... Което очевидно не е вариант в случая.

Не че е невъзможно да се случи, но вероятността за наистина тесен таз е в пъти по-малка от това на лекарите просто да не им се занимава.

По принцип тялото износва такова бебе каквото може да роди по естествен път.

Ето един бърз гугъл какво казва:

# 439
Чисто оправдание да ти направят секцио. Яренце много точно е пояснила.
При първата ми бременност, която завърши със спонтанен аборт един такъв "доктор" ми мери таза и ми каза, че трябва да съм секцио още преди да се е чула сърдечна дейност!
Настоящият ми АГ ми е казвал, че имам чудесен широк таз за нормално раждане, жалко, че беше седалищно дъщеричката ми.

# 440
Привет, и аз бях в такава драма с бета блокера. Също бях на кардиолог и се наложи да нося холтер 24 часа, за да ми измери средния сърдечен ритъм за денонощието. Резултатите показаха, че той е 99 удара, което за доктора не е ок. По принцип, когато е над 90 се изписва бета блокер, а под 90 няма нужда. Изписаха ми бетаблокер ЗОК, който не мислех да пия, но след консултация с АГ се убедих, че е по-добре да го пия до раждането. Той ми обясни, че в момента ми е натоварено сърцето в повече заради бременността, но като тръгна да раждам ще се покачи още повече с този резултат и въобще не е препоръчително, може да вдигнеш и кръвно и т.н.- знаеш последствията. Бета блокера е безобиден в малки количества, освен това не е вреден за нас бременните, така че моят съвет е не се чуди а взимай смело. Аз пия половин таблетка вече седмица и да ти кажа има ефект. Simple Smile Успех!

# 441

Да си жива и здрава! Представа си нямаш колко съм ти благодарна! Hug

# 442

Да си жива и здрава! Представа си нямаш колко съм ти благодарна! Hug
Радвам се 😍

# 443
Предния път АГ не знам как ми измери таза на око, без разни такива уреди каза, че имам хубав таз.

# 444
Момичета, аз малко извън темата, но днес се натъкнах на нов проблем. Извадих дрехите на малката, но от седенето в кашон и явно там където е имало кърма са пожълтели. А съм сигурна, че като ги прибирах нямаха петна. Някой дали се е справя с такива петна 🙄 Бели те мога с белина да ги накисна, но цветните 🙄

# 445
Аз пих при предната бременност беталок Зок заедно с допегит. Бетаблокерите ги пих около 2-3 сед след 6ато родих. Не пречат на кърменето. Но кръвното и пулса трябва да се нормализират с цел да се избегне прееклачпсия. Затова препоръчвам на всички да си пием изписаните хапчета. Не че ще ни успокоят лудостта на хормоните, но да го мислят мъжете ни Stuck Out Tongue Winking Eye

# 446
Моите дрешки също имаха петна от карма, изпраха се още на първото пране с ариел бебе

# 447
Споко момичета аз съм на небилет 2х 1/2,защото вдигам кръвно,но кръвно и висок пулс е 10 пъти по опасно от бетаблок и то вече на края всичко му е оформено на човечето,дадохя ми го да не вдигям над 140 защото наистина е опасно...

# 448
  • Bарна, морето, сините вълни
Monika08А откъде се вади този сертификат?
[/quote]
https://his.bg/

# 449
Добро утро!
Има ли дами с отрицателен RH? Говорили ли сте с вашия АГ вече каква ще е процедурата при раждането за вас и за бебчето? Ние до сега само изследвания за антитела пускахме.

Тепърва на следващия преглед ще питам и при самото раждане каква е практиката в моята болница....

Общи условия

Активация на акаунт