Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 662
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Точно такава е, Дидева. Най-вероятно е за тези, които искат да минат за 30 дни на ОРЕС. И да си я имат.

# 271
  • о`майна лунна нощ е
и на мен на такава ми заприлича
Явно някой я е засилил към всички родители Joy

Това го направиха и миналата година. Само тестът беше малко по-различен. Но някак удобно не са упоменали в кой случай е приложима и че се касае за ДО по желание, а не, когато юрнат всички у дома.

# 272
Това е декларацията, която се подписва при преминаване в ОРЕС по ЖЕЛАНИЕ.

Благодаря Дидева за разяснението. Точно за това се учудих, че е спусната от директорката задължително да се попълни и да се представи до 31 август от всички. При това аз желая децата ми да са присъствено и не разбирам все още какъв точно е проблема на всички от другата страна, които искат децата им да се обучават онлайн, като те имат избор!!! Точно тази декларация.

Аз се чувствам дискриминирана, защото никой не ми предоставя избор децата ми да бъдат в училище присъствено, особено след, като сме направили "необходимото" според здравните власти и аз и съпругът ми сме ваксинирани!!!

Ред, ако желаеш, моля да вземеш декларацията с теб на срещата! Ще ти я изпратя на лични, като файл, ако ти е необходима! Благодаря!

# 273
  • София
Аз забелязвам, че в социалните медии върви усилена кампания за ДО, защото "родителите така искат". Пускат се едни безумни анкети от типа "ще пуснете ли децата си с маска", или "съгласни ли сте да се тестват децата". И се почват едни истерични постове "не искаме маски, не искаме мерки, искаме всички деца на училище". И "аз няма да си пусна детето с маска, ако трябва ще си го гледам вкъщи". Все едно големите не ходеха миналата година с маски. Направо вече не ми се чете, че толкова са прозрачни нещата. Няма как да приема, че има толкова безотговорни родители.

# 274
Аз не познавам родители, които да желаят ДО. Колеги, съседи. Колкото и да е малък кръгът ми с познати, всички с огромно безпокойство чакат да се вземе решение. Обидно е да чуваш , че чакаш с нетърпение да се “отървеш” от детето през септември. Аз не искам да се оттърва от него—искам да посещава училище, защото аз не съм способна да му осигуря необходимото за да може то да получи качествено образование. За мен ДО не е вариант. От опита, който имам през изминалата година, съм меко казано разочарована. Колкото и да тръбят за успеха на ДО.

# 275
  • Между гори и планини
А автобусите от Варна до София и от София до Варна са пълни, препълнени. Уж трябва дистанция, а се набутали като риби в консерва. Единият голям пазар до нас го затвориха, но Миндя рок фест ще има и събор в Раьовци с арт планер. Града продължава да е пълен с коли от цяла България. Алкохола си вдига сватбите по 500 души по селата, топли прибрали се от Европа. И така...

# 276
Алкохола не го мисля, те на училище няма да ходят

# 277
  • Някъде в Европа...
Алкохола си вдига сватбите по 500 души по селата, топли прибрали се от Европа. И така...
То точно заради една огромна сватба в близък нам град от селски тип, с небеизвестен квартал, близо до гарата, общината ни премина в червена зона.

# 278
Хе, червена. Ние сме в тъмночервена. Завръщащи се гастарбайтери, сватби с по няколкостотин човека. Купонът върви с пълна сила. Всъщност миналото лято се случи същото. Случаите избухнаха в края на август. Началото на септември панаир за разкош имаше. И после децата ДО.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 19:25 от ston

# 279
  • Между гори и планини
Алкохола не го мисля, те на училище няма да ходят
А на нашия алкохол, чашките ходят на училище. То само по магазините да минат и пак стига.

# 280
На възел да се завържем, триста пъти да се ваксинираме, маски и каски да носим, докато няма контрол над алкохола - все тая. Резултат нула. Поради безотговорността на определена група от обществото, в комбинация с пълна липса на контрол от страна на държавата, се е засилила лавината към болниците. Лекарите как издържат, не знам.

# 281
Никога няма да работя в болница. Не съм толкова великодушна

# 282
Помните ли, че 2020 някакви луди родители искаха годината да се обяви за нулева. 2021 също.
На тази логика децата ни щяха да потретят 7 клас.
Само при мисълта за това ще си сипя😄

# 283
# 284
  • Между гори и планини
Мен ме потрисат идеите за започване на 1 септември и удължаване на учебната година. Не стига че лятото е късо, едва 2 месеца, а и се чудят как да ми го вземат! За какво? За ваканции зимата. Ей тогава първо ще отида на война, после ще си сипя в памет на враговете!

Общи условия

Активация на акаунт