Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

 • 20 757
 • 754
 •   1
Отговори
# 45
 • софия
 • Мнения: 16 840
Това, което чух от министъра: обсъждат с МЗ безплатни тестове, но нямало смисъл да се правят, ако не се тестват всички деца. Не искали да пресират учителите за виксини, това трябвало да бъде тяхно решение.
Не знам по коя тв го чух, че готвя ми е фон. Ще гледам и аз новините. Продължавам да се надявам на разум.

Доп. Сетих се къде. Беше при Жени Марчева след новините в 17 ч.

# 46
 • Мнения: 6 394
Да,де и при Жени Марчева имаше заплахи за умиращи деца.Чудя се как не се намери един журналист да направи забележка на говорещите пълни глупости.Ясен е вирусът,ясно е положението и защо аджеба трява да плещиш врели некипели вместо нормално да обясниш.Уж ЕнтЕлигентни се пишат , а изказът им стига до умрели деца.Забележете деца.Кого плашиш бе,джанъм.Изтормозените и притеснени родители ли?И стоят и мигат мисирките и нито една не се сеща да направи забележка,да обясни,че има и друг начин да се разясни опасността и българският език е достатъчно богат за да бъде използван по-рационално.Десет изречения и ги повтарят като развалени грамофони.
За тестването - ами да направят на всички,а не да обяснява,че няма смисъл.Има смисъл и то голям - ще се види реално колко деца носят вирус без да знаят.Ще се види дали точно децата са тези,които заразяват всички или просто си измиваме ръцете с тях.Ето и аз направих тест антитела и се установи,че или съм минала безсимптомно или организъмът ми в контакт с вируса си е изградил антитела.Не е задължително да се разболееш когато носиш вируса .Така би станало и ако изследват децата с тест.Ясна картина на реалното положение.Не празни приказки.

# 47
 • София
 • Мнения: 3 169
За да сменя малко темата( не и в главата си), да споделя вълнението си от новината за яснота за някои  учители.КЛасната днес  ги е добавила в групата на класа и ги е представила на децата.Мъже-  два броя.Млади.Разменили са няколко  думи и са изпратили учебниците , по които ще учат.Мисля да си сипя щастлива и доволна и да си представя че може да имаме обичайната за периода еуфория и подготовка за предстоящата учебна година.Дай Боже да е присъствена!
Щерката преди минути се прибра от провинцията, където  беше последните 5 дни (  това й се откъсна от програмата).Братовчедите- французи са на гости в България от два месеца почти, но  тя не кипи  от вълнение за срещи с тях.Надявам се все пак да  са си говорили на езика поне.

# 48
 • Мнения: 517
И аз ще предложа малко актуален хумор…. Говорим си с колежка ,че наближава учебната година.Набора отхвръкна и вече е 190 см.Всичко му е малко.А тя ме успокоява … Те няма да ходят на училище.Купи му една пижама, че като се включва онлайн поне да е с нова.

# 49
 • Мнения: 6 714
На нашите нали не им искат  камери (те и нямат, де, така че и да им искаха, все тая), могат да си стоят и без пижами. И да си похапват пред монитора. Наборът го хванах да яде. Отнесе си конското, не защото е ял в час, а защото принципно е забранено да се разнася храна насам-натам из апартамента.

# 50
 • Мнения: 6 394
И аз ще предложа малко актуален хумор…. Говорим си с колежка ,че наближава учебната година.Набора отхвръкна и вече е 190 см.Всичко му е малко.А тя ме успокоява … Те няма да ходят на училище.Купи му една пижама, че като се включва онлайн поне да е с нова.
                   По тоя повод - качвам се при дъщерята и разбира се по стълбите съм по пижама.Тя ми отваря вратата и ..... е облечена в същата пижама,като моята.Прихваме и двете,а щерката вика - Недааа,ела да видим с каква пижама си и.....трети номер със същата пижама.Познайте кой ги е купил? Yum Та аз съм накупила пижами за целия китайски народ и всеки ден онлайн могат да са с нови пижами. Yum

# 51
 • Някъде в Европа...
 • Мнения: 2 957
На нашите нали не им искат  камери (те и нямат, де, така че и да им искаха, все тая), могат да си стоят и без пижами. И да си похапват пред монитора. Наборът го хванах да яде. Отнесе си конското, не защото е ял в час, а защото принципно е забранено да се разнася храна насам-натам из апартамента.
И при нас така...Драмата беше като отидоха за 1 седмица присъствено през февруари
 Отзивът след първия ден беше: "ще ме уморят от глад с това ПО, нито вафличка да си хапнеш по време на час, нито кола да си пийнеш, ами трябва да чакаш тъпите междучасия". Смях се с глас тогава 🤣
А за камерата, когато исках да му я сменям мин уч. година с по-хубава,  ми каза "ми аз и без това няма да я пускам, как ще ме накарат?! Казвам, че нямам камера и толкова, да ми дадат пари и тогава да изискват.."..Е, как да контролирам такъв "устатко" като съм на работа по цял ден...
П.С. Преди малко се прибра, колкото да вземе един душ и изчезна пак.  Кален до ушите. С такава радост чакали да завали и като закапало - беж към Арбанаси и Света гора да спускали. Ей, какъв кеф било да караш по време на дъжд по калните пътеки. Поне групата момчетии бяха с каски и очила, но пералнята ще се задръсти от кал 🤣

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 20:13 от AIR

# 52
 • Мнения: 517
Моето дете не е от най-стриктните.Хващала съм го в леглото полу заспал. Телефона включен,госпожата нещо си говори.Аз бързам за работа - с него да се разправям. Приключение си е .

# 53
 • София
 • Мнения: 6 984
Да стискаме палци текущата инициатива да вдигне малко повече шум предвид медийните връзки на организаторите. Управляващите са макар и мъничка, все пак една стъпка назад. Ясно е че играят с ДО докато им се позволява. Та аз специално категорично отказвам да се отказвам.

Извън това отбелязвам колко са смешни тийнейджърите. Бяхме нещо на ресторант, дъщеря ми и полуавстрийската ѝ братовчедка изкараха няколко часа дърдорейки през цялото време на... английски.

# 54
 • София
 • Мнения: 3 466
Току що по БНТ в новините доста обширен паралел за старта на учебната година в Европа и със заключение, че и у нас децата не трябва да са заложници на пандемията и е редно да тръгнат присъствено. А дано някой наистина чуе.

# 55
 • София
 • Мнения: 8 331
Сега слушах по БНТ1 за тръгването на училище в някой европейски държави, които в момента са в червената зона. Гърция, Белгия,  Чехия и още, май Германия беше. Навсякъде тръгват присъствено в началото на септември. Въобще не обвързват въвеждане на ДО с брой заболели. Имат маски, но и безплатни тестове. И въобще тази година целта им е децата да не учат дистанционно.

# 56
 • Пловдив
 • Мнения: 4 103
И аз идвам да изкажа възмущението си от видяното. А на повечето места децата изобщо не бяха толкова дълго ДО като тук. Не разбирам кой натиска за ДО, след като поне за това по света хората са единодушни. Не мога да го приема. Наистина. Уж правим като другите...

# 57
 • софия
 • Мнения: 16 840
При нас целта е да не са повече от 50% от времето ДО.
Нямам коментар. Единствено се надявам, че тук се прави всичко под натиск и по пример отвън.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 07:12 от zvаnchе

# 58
 • Мнения: 3 486
Никак не искам ДО, по различни причини за двете ми деца- едното се скатава,а при другото обездвижване би се отразило много  зле, но си давам сметка, че при такова ваксинационно покритие, силен отпор към маски и тестове, в България не ни чака много дълъг период с нормален учебен процес.
Любче, аз исках да проверя доколко е прав Симидчиев да твърди, че в Израел са. ваксинирани 60 процента, един приятел ми показа някакви карти, които към вчерашна дата показва малко над 60 на сто напълно ваксинирани.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 21:05 от Amanda.D

# 59
 • Мнения: 386
Днес реших, че няма да се ядосвам и завися от решенията на други за детето. Взех нещата в свои ръце и записах на английски, че бяхме спряли курсове 2 години. Входния показа 91% на В2. Можеше да изберем.В2 или С1. С оглед на натрупване на речник се разбрахме със учителката да си кара В2 тази година. И без това има доста време докато ще ни трябва  CAE сертификат. Утре записвам и на А2 за втория език. Ще си ходи и на една хоби школа за разкош. Толкоз стига. Доволна съм. Ако ще и по пижами да сме цяла зима Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт