Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 614
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • Между гори и планини
Стивън имаше съученици с непопълнени тетрадки и граматики по английски и им сложиха двойки. Моя гледа да прави домашното по английски още в междучасията. Само есета и разни разкази ги пише след училище.
Интересна учебна година се очертава. Или ще се обърна към алкохола, или към религията, в краен случай към езотерика, черни магии и вудо 🤣

# 466
Мен не ми пречи ако младежът е ДО. Вероятно на него ще му е по-леко да е ПО, тъй като вкъщи казарменият режим е по-строг от един евентуален училищен такъв. Joy
Неприятното ще е, че няма да се познават учители и ученици, защото няма да се видят в началото на учебната година. Ще има само 3-4, които са му преподавали миналата година, другите ще са нови. Трудно ще им е и на учители, и на ученици да си общуват непознавайки се.

Аз все пак си тая надежда четвъртата вълна да е кратка и лека.

# 467
И при нас настана лудо преписване при последното връщане. Не знам как точно детето, което в начален курс си пишеше домашните още в клас и имаше забележки в бележника за това занимание, се превърна е младеж, който никога не е разбрал какво имат за домашна работа... Вероятно от липсата на казармен режи Joy
И аз съм впечатлена от "Физика на тъгата".

# 468
Хич е не го вълнува предстоящо училище. Сега е на вълна прически. Направи си една тип паница. През седмица-две я дооформя. Онзи ден го стрига баща му, а днес вече е решил, че ще е навсякъде почти нула номер. Баща му му уйдисва на акъла и действа с машинката. Да го остриже сега като новобранец, че да миряса за няколко седмици с прическите.
Хванала ме е нервата в последно време, а даже и бира не ми се пие. Sad

# 469
Същата работа - вълнува се само от външния си вид. Имал  вид на "заспал гоблин", трябвало нещо да направи да не изглежда така

# 470
JoyJoyJoy
Как изглежда един заспал гоблин?
Страхотни деца имате!

# 471
  • Между гори и планини
И у нас е казармен режим и единствено за да се отърве от мен, моя е готов да е по цял ден на училище. Не че е ученолюбив!
Обаче стола пред бюрото у дома е толкова удобен, че като се върна в училище само мрънкаше и се оплакваше колко са дървени и неудобни столовете и чиновете. Колко му е шумно и не може да чуе едно, да види друго, много го разсейвали в час по време на контролните, кой от класа, коридора, двора...

# 472
И моят много се оплаква от столовете в училище. Ужасно неудобни били според него.

# 473
  • Sofia
Столовете в училище СА ужасно неудобни. Я стойте вие на такъв твърд стол да работите по осем часа пред компютъра...

# 474
  • Пловдив
Честит рожден ден на jasmin tea, жива и здрава да си, Джаси, много късметна и много обичана от близките! Страхотен празник днес!
Набора си е открил прическа 2 номер подстрижка и сега пак е така. С по-дълга коса изглежда като детенце, с къса си е като голям. Не мисли за училище, но иска да ходи, за да може да ходи по-често на фитнес 😀. Голяма мотивация 🤣🤣🤣 Иначе, днес ще ходи на урок по математика при общата ни приятелка с Туиг, но веднъж няма как да му стигне. Беше обещал лятото да навасксва, уви, не. Вчера му беше скучно и се занимава със сестрите си, нещо, което не е правил никога. Помпил гумата на колелото на малката (звънял на мъжо 100 пъти, щото не знае как) и я заведе на разходка с колелото. Изобщо някой ми смени детето за 1 ден. Аз съм доволна, че изведнъж на 15г. реши, че да се седи вкъщи пред компа е скучно и се опитва да го избягва. Сега остава и сестрите му така да решат, но за тях не съм оптимист. Малката е толкова срамежлива, че чак и приятелки няма от срам, какво ще я правя, не знам. Щях да я записвам на английски, защото е много зле и нищо не знае, ама ако са ДО, изобщо няма смисъл. И спорт искам да я запиша, ама не знам какъв. Признавам, че основния проблем е да не се налага да я водим вечер, и събота и неделя, някаква такава егоистична работа:grinning: Просто всички близки с деца, които ходят сериозно на спорт, са ангажирани и уикендите. Ние явно не сме готови да си жертваме уикендния живот редовно.
Лек и усмихнат ден на всички!

# 475
Миличките те! Ето за това трябва да си останат у дома, може да учат легнали в кревата Simple Smile
Предполагам, че столовете не са по-различни от тези на които ние сме седяли. И в училището и в университета. Дървени столове в най лошият случай. Е, не може да се излегнеш, като в кресло и да останеш с часове върху опашната кост.
Аз съм учила на стар дървен чин и съм жива. Много ги жалим тези деца, а те само лукса търсят. Литературата им скучна, задачите -тегави, столовете неудобни... Ако играят на игри, може и на челна стойка да останат с часове, няма проблеми. Виж, в училището е друго...

jasmin tea, здрава, щастлива и много слънчева да си! Честит празник!

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 14:00 от citron

# 476
Честита да си, Jasmin tea!
Да си здрава и късметът винаги да бъде с теб! Нека ти се случват безброй чудеса!

Люба, друго си е да имаш голям бати❤ Колко мило, че е завел сестричката си на разходка! Като по филмите, вече рядко се случва🙂

Ние още не си знаем учебниците и пак ще се редим на опашка, като за банани приз 80- те.

# 477
Благодаря ви, момичета!
Люба ме издаде..🤗
Отивам да се подготвям за празнуване и минавам само да пусна официалните препоръка на СЗО:
“СЗО препоръчва училищата да останат отворени
30.08.2021

Училищата трябва да останат отворени без прекъсване. Това препоръчват от Световната здравна организация. Според тях това е от основно значение за обучението, за психичното здраве и за социалните умения на децата.

"Целта е училищата да дадат на нашите деца средствата да бъдат щастливи и продуктивни членове на обществото", подчерта Ханс Клюге, регионален директор на СЗО за Европа, според когото пандемията е предизвикала най-катастрофалното объркване в образованието в историята.

Преподавателите и училищният персонал трябва да бъдат сред приоритетните групи за ваксиниране срещу COVID-19. А за да останат училищата отворени, бюрата на СЗО и УНИЦЕФ за Европа призовават към ваксинация на деца над 12 години с придружаващи заболявания, както и към подобряване на училищната среда - вентилация, физическа дистанция, редовни тестове на учениците и учителите.”

От frognews

# 478
  • у дома
Честит рожден ден и от мен,jasmin tea!от сърце желая здраве и прекрасни моменти с любимите хора!❤️❤️❤️

# 479
  • София
Честит и весел празник, Jasmin!

Успех днес на всички, борещи се на фронта за ПО! Ще дойда и аз на протеста.

Стиснете днес и утре едни палци за Соня за отрицателни Ковид тестове…

Общи условия

Активация на акаунт