Ваканцията след ОСМИ клас - част 7!

• 28 647
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Моят прочете " Пътеводител на галактическия стопаджия". Много му хареса, сега мисля, че е на "Ресторант на края на вселената", но може и нея да я е прочел вече... Не го развълнувА учебната литература. Thinking

# 361
  • София
Ей, шмърци, страхотна идея ми даде с Пътеводителя Simple Smile

# 362
Ей, шмърци, страхотна идея ми даде с Пътеводителя Simple Smile
Сега събира смелост, ако учителят по философия попита "какъв е смисълът на живота?", той да му отговори с "42". Joy

# 363
Шмърци, от това което споделяш, ми се струва, че твоят младеж има подобен на моя вкус на тази възраст. Малко по-голяма от него бях и почти всичко на Азимов бях минала. Особено впечатлена от " Краят на вечността". Но това са заглавия от нашето поколение все пак. Моята госпожица (нищо не прочела от задължителното за разлика от брат си) сега чете и се вълнува от Изгревът на Аврора - тийн sci-fi. Взехме и втората част даже  Пламъкът на Аврора.

Скрит текст:

# 364
Cygnus, благодаря за препоръката. Ще му предложа книжките на младежа.
Нашата библиотека е се пука по шевовете с фантастика и фентъзи, защото таткото основно това чете.
Аз чета друг тип литература, която явно само на мен си ми харесва вкъщи. Joy

# 365
  • София
Ееее, Шмърци, как пред Пътеводителя да избере училищна литература, как?!

Дребните отиват на аквапарк с ММ, наборът си гледа кефа в София, а аз ще чистя караваната, че скоро си тръгваме. Пффф, свърши.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 10:54 от milasara

# 366
А те интересите се изменят с възрастта. И аз чета друго в момента, но периодично по някой съвременен sci-fi, към които вече съм доста придирчива.

# 367
Бети,
Ние гледахме тази версие. От 1991 година е. Май имаше някакви номинации.

Дядо Горио е изчетен. Заключение на наборката: Дядо с пари, до които всички искат да се докопат😄 Толкова по анализ частта…
Остават и Евгений Онегин и Дон Жуан.
За Онегин смятам да търся филм, ама Дон Жуан май ще трябва да се чете. Тук филм няма да сработи, защото е бягано от сюжета.

[/b][/b][/b]
О, и аз искам на топлото с вас. Под 20 да не пада Simple Smile . Не обичам другите сезони, въпреки че съм родена в началото на септември. Може би малко пролетта, защото след нея идва лято.
Като бяха малки децата обичах да ги подготвям за училище. Вече не. С големия дори още не сме наясно къде ще учи. Тъкмо излязоха свободните места в СУ.
Коя версия на Мадам Бовари препоръчвахте? Няма да стигнем да я прочетем. Сега мъчим Дядо Горио.

# 368
  • София
В края на дядо Горио коментари-"и тоя умря...."Joy Толкова за отзиви по книги.Останаха и при нас Евгений Онегин и Дон Жуан.И стиховете, които ще чете в движение Но хич не си пада по римите.И аз търся алтернатива.Паисий не знам дали да го предложа.Ще е мъкаааа.По-добре да си чете книги на френски или нещо странично

# 369
УжасТ!
На Дон Жуан има 2 версии. Едната със 720 страници, другата 178. Бая разлика си е.
Някой да дава акъл какво е чело детето му моляяяяяяя. Ако има филм близък до сюжета да дава и него😄

# 370
  • Между гори и планини
Те ученическите версии винаги имат съкращения. Например Декамерон има издание с един абзац на глава. И пак беше потрес от разврат!

# 371
Моника чете това:

# 372
  • Между гори и планини
И Стиви чете него. На издателство Скорпио са много съкратени

# 373
  • софия
Ще се отпиша от темата. Подтискам се и започвам да се притеснявам.

# 374
Zvanche,
Да не си посмяла😄 Сестри по оръжие сме😄
Аз не съм сигурна наборката какво помни изобщо. Сега видях, че от АК са им дали да четат дългата версия на Дон Жуан-700+ страници. Няма да ги прочете…

Общи условия

Активация на акаунт