Канелони

  • 22 753
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 2 210
Аз също не ги варя, нито ги топя във вода. Правила съм няколко варианта (на Барила все):
синьо сирене, броколи и сметана
Болонезе (кайма, лук и пр)
зеленчуци с бекон
Правя плънката по-сочна и водата извира, а канелоните се сваряват. А и повечко бешамел като направиш пак става.
Подсети ме, утре ще направя -имам една кутия Дивела, ще ти пиша как са се "държали".
Поздрави Wink

# 16
  • Мнения: 1 455
Еми,  Hug ! Ще чакам да споделиш как са станали Дивела-та. Ако стават без варене или потапяне във вряла вода, още по-добре.

# 17
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Бу може би ти е бил малко соса ? Аз никога не сварявам предварително канелоните.. нито пък корите за лазанята и си стават идеално.
Всичко по рецепта беше... Нье, нье, не вярвам аз. И корите за лазаня и канелоните - поне потопени във вряща вода.

# 18
  • София
  • Мнения: 2 210
Бу може би ти е бил малко соса ? Аз никога не сварявам предварително канелоните.. нито пък корите за лазанята и си стават идеално.
Всичко по рецепта беше... Нье, нье, не вярвам аз. И корите за лазаня и канелоните - поне потопени във вряща вода.
Мойте сега се пекат, ще докладвам след 40 мин Simple Smile

# 19
  • София
  • Мнения: 2 210
Такааа...Хапнахме моите "Есенни цветни канелони" (тва го измислих току що Wink)
Продукти:
кайма
кис.краставички
моркови
царевичка
домати
канелони

Плънката:
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1436241

Моят метод за пълнене е с две лъжици-подлагам си едната, за да не изтича плънката, а с другата пълня  Laughing :
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1436242

После ги нареждам в тавичка  (с нищо не я мажа)
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1436243

Заливам с вода

След около 30-40 минути са ето така :
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1436283

Поръсвам с настърган кашкавал и връщам във фурната:
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1436284

И ето така ги хапваме  Wink
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1436285

Мисля, че се вижда , че няма нужда да се варят предварително Wink
Дано ви харесат!

Последна редакция: чт, 26 окт 2006, 08:53 от Emi

# 20
  • Мнения: 1 455
Емииии, направо лигите ми потекоха!
Благодаря за подробното обяснение и снимковия материал   bouquet

# 21
  • Мнения: 1 455
Канелоните станаха страхотни (на вкус много наподобяват лазаня). Направих два вида, за да не измъчвам месоядните  Twisted Evil. Аз не ям месо и затова едните бяха с плънка от сирене, топ. сирене и спанак, отгоре ги залях със сос "Бешамел" и ги запекох с кашкавал. Другите ги направих с плънка от кайма, зеленчуци и дом. сос и пак ги залях с Бешамел + гъби и запекох с кашкавал. Гостите бяха много доволни, всичко си изпапкаха  Grinning.
Момичета, благодаря още веднъж за помощта - за никъде съм без вас  Heart Eyes!
  bouquet  bouquet   bouquet

# 22
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Еми, страхотни са. Гледам, че не слагаш бешамел? Т.е и така може, нали?
Не съм правила досега канелони, но май е време да опитам.  Laughing

# 23
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Емииии, направо лигите ми потекоха!
Благодаря за подробното обяснение и снимковия материал   bouquet
Мммммм!   bouquet за Еми

# 24
  • Мнения: 7 640
може и без бешамел. Аз така правя лазанята и канелоните, просто защото не мога да го приготвям Confused

# 25
  • София
  • Мнения: 2 210
може и без бешамел. Аз така правя лазанята и канелоните, просто защото не мога да го приготвям Confused

Ами аз съм ги правила и с бешамел, ама ми се струва, че те тестени, и в бешамела брашно...няма нужда Simple Smile

# 26
  • Мнения: 527
за прав пат направих канелони станаха супер.благодаря емии......срашни снимки и много вкусно  Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт