Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ваучер карта и злоупотреби с нея

  • 1 002
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 99
Купих на един познат ваучер карта от Виваком за 8лв, защото си бил купил две и нямал право на повече (така ми обясни той) И  се съгласих да я купя на мое име. Казах си, че това е ваучер и като свършат минутите няма какво да стане. Но сега се притеснявам дали може да злоупотреби и да си имам неприятности. Например да прави телефонни измами...? Искам да ида и да я прекратя. Мога ли? Какво може да стане? Много се притеснявам, чак треперя!
Това не е ваучер, а предплатена карта. Ваучер се казва зареждането на допълнителни пари. Лимитът мисля, че беше 10 на човек, а не 2. Така че явно те е излъгал с умисъл. Можеш да отидеш и да я закриеш или просто да я обявиш за изгубена, да му я деактивират и да ти дадат нова карта. Само че този познат трябва да е крайно прост, ако ще прави измами и оставя следа да го открият. Който прави измами ще купи карта(карти) от човек, който изобщо не го познава и не може да го посочи.
Не е пързалка темата, просто нямах възможност да се включа и да отговоря на коментарите. Ами нямам представа защо му трябват три, и само това ме успокоява, че го знам кой е, но наистина ми каза ваучер. И аз реших, че няма как да имам проблеми, свършват минутите и толкова....

# 16
  • Мнения: 1 039
Като свършат минутите той си дозарежда нови и може да си държи картата 10г. Докато ти не предприемеш нещо. Отиваш при оператора, обявяваш картата за изгубена и искаш нова. Лошото, че сигурно ще ти искат 2-5-10лв за тази процедура.

# 17
  • Мнения: 5 756
Не е нужно, просто я дерегистрира.

# 18
  • Мнения: 647
Щом картата( това не е ваучер)е на ваше име, винаги може да проверите баланса по телефона към съответния оператор или в офис. може да си поискате картата от човека и да му платите баланса. Да, рискувате да си развалите отношенията. но щом нещо ви притеснява, може и да си имате вашите си основания. Ако не иска да ви я върне, кажете му че Ще в дерегистрирате в оператора и дотам. Не е редно за такива работи да живеете в притеснение.

https://www.vivacom.bg/bg/residential/polezni-syveti/chesto-zada … tkradnat-telefona

В краен случай направете това по горе

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 02:27 от Dimana12

Общи условия

Активация на акаунт