Обсъждане на имотни обяви-24

• 40 063
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
А пред банката как се оформя това?
Ясно е че банката отпуска кредит на базата на продажната цена- тоест трябва ли да им казвам че ще доплащам 20к евро за мебели и довършителни работи.. или им казвам че сделката ще бъде на x- 20к.. и те отпускат да речем до 80% от сумата?
Банката така или иначе ще ти иска пазарна оценка - оценителят ще оцени имота, а не обзавеждането в него. Сумата на кредита се определя и от реалната цена на сделката, и от пазарната оценка. Банките искат определен процент самоучастие (примерно 20%, което значи, че ще финансират 80% от цената по нотариален акт), но само до определен процент от оценката, който варира от банка до банка грубо между 75% и 90%. Кредитната сума ще е по-малката от двете суми - реалната цена на сделката, минус самоучастие, и процент от пазарната оценка. Вече в твоя случай кое от двете ще се окаже по-малко, зависи от хиляди фактори...

# 256
Все многостайни се коментират напоследък тук, та и аз да пусна една обява за коментари Smirk

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1e160811188985223

11-та снимка ме впечатли - този спайдър дизайн на кабелите по тавана Laughing Дано новите собственици да не решат да местят лампите там...

# 257
Не е ли скъпо за Студ. град за вида в който е обявена?

# 258
  • София
На мен ми е странен - стои ми като коридори и производствени помещения и от снимките грам не ми дойде и бегла идея как бих обзавел. А кабелите по тавана, окачен ще сложат и там и не мисля, че би се получил гаф с тях - каквото и да решиш да правиш, първо ще си свалиш плоскостите и ще ги видиш, дори да нямаш идея че са там.
Цената е много, ама много добра за описаното.

# 259
Нямам никаква представа за цените там, ама обсъждахме разпределения на многостайни, възможности, затова реших да пусна и аз нещо. А и 2 гаража има в цената, знам ли ...

# 260
  • София
Не е ли скъпо за Студ. град за вида в който е обявена?
Предава се завършен по БДС, това е още работен процес.
Скъпо не е, на мен подозрително евтино ми идва чак.

# 261
На тази агенция реални ли са обявите? Аз съм попадала на доста изгодни техни и като съм звъняла винаги нещо не  беше момента за огледи. Смисъл колкото обяви харесах, нито един оглед при тях не съм имала.

# 262
  • София
Аз не мога да се сетя къде точно в студентски град е това. Не виждам ни едно общежитие на снимката.

# 263
Просто в СГ предлагането е огромно, търсят се най-вече 2ст, 3ст. Огромен апартамент изобщо няма таргет група в този квартал, а и по принцип 350к са много над възможностите на 90% от купувачите. От там и цената му е такава. Ако му искат повече то отива към къща с двор в отсрещната страна на околовръстното.

# 264
Обща площ - 299м2 нето! 256м2 + общи части 42м2, което означава: Само 6% за ново строителство, а е обявен като 340 кв.м
Тия квадрати за нищо ги нямат... Гаражите ли са до 340 или пак чета през ред Thinking

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 16:20 от blackcat6

# 265
Аз за тези пари ще си продам моя многостаен в топ  центъра...за студентски кой ще се изръси?!

# 266
  • София
Може и да бъркам, но наскоро отказахме една позната да си купи подобен апартамент. На думи и като изпълнение - голяма квадратура, на документи обаче, се оказа, че част от покривна тераса е приобщена към апартамента. В НА щеше да пише квадратура над 2 пъти! по-малка от реалната. Което на практика означава, че щеше да се окаже завзела едни общи части.
Та може и тук да има нещо подобно с тоя стъклен покрив.

# 267
На мен точно това стъкленото не ми харесва, защото изглежда като нещо недообмислено, леко грозновато даже, малко като парник.

# 268
Определено прилича на остъклен балкон. Дори да е към апартамента, а не обща част, пак е съмнително дали това остъкляване е направено законно, със съответните изменения в строителната документация, ако са допустими.

Според мен то затова и изглежда грозно, като кръпка, защото е направено непланирано по документи. Вярно, че това остъкление тип зимна градина е скъпо, но не ми харесва и на мен.

# 269
Ами какво да кажа, първото ми впечатление като гледах снимките беше, че прилича на оранжерия, нали те са така скосени в един момент  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт