Домакини 77/ На младо вино и сладка раздумка

• 49 987
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Мако, стискам палци и се моля да се оправите бързо и безпроблемно да минава!!!
   Нашите вчера ме информираха,че са се ваксинирали с еднократна доза.Надявам се да са обмислили с личната добре,защото баща ми миналата година беше с белодробна емболия.
    Няма ли край това чудо ковид?????
   Сега говорих с щерката,изписали са я, у сестра ми е. Зет ми е тръгнал да я вземе.Поръча ми какво й се хапва , да готвя за довечера.
  Синът ми не е от тия дето много заслужават хвалби , щото все знае,все аз нищо не разбирам. Просто обича да си има парички, омръзна му при нас на фуражите-бачкане си е.Но като не виждам амбиция за учене в училище,поне тук да се бута.То понякога нещата се научават навън,не в училище.Благодарение на баща си,има създадени трудови навици от малък и добра финансова дисциплина.Аз не можах да го науча да обича да чете.
    Пожелавам ви уют,топлина и здраве!!!!
   ДА си допиша - в унисон със заглавието на темата - на ММ виното хич не ще да завира.Казах му, че лично аз ще го удавя в бидона,ако съсипе 100 кила грозде.А на мен ми мрънка за 7 зелки.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 09:06 от марулета

# 646
  • в сърцата на децата <3
Момичета, благодаря за идеите, но правя буркани основно защото са готови за ядене и ми спестяват време. Иначе фризери - наспорил Господ вкъщи - голяма 400 литра ракла, малък 200 с рафтове и чекмеджета, на хладилника е 150 фризерната част... Но не ми харесва като постои замразено, има ми дъх, а и отнема адски много време - да се размрази, та да се сготви... Буркана и така натюр може да си го хапнеш (и аз много обичам!), и манджа да забъркаш за минути. Винен кебап с гарнитура ориз когато е с буркан става за 20 минути - заради ориза. Мятам го да се вари в кукъра, в това време правя кебапа и след максимум 30 минути вече ядем. Ако знаете други рецепти за буркани - може и на лични. Свекървата е правила пържени кюфтета, но не знам колко издържат... Правя си "готварска книга" с такива рецепти, защото се оказва, че вече изпадат в забрава... А баба едно време 99% от храните ги правеше на буркани, останалите - туршия или сушено (месо, зеленчук). Знам, че днес има всичко прясно целогодишно, но нямам време и желание да пазарувам всяка седмица. Месечно и по-рядко ми е идеално.

# 647
Ангелче - за всяко домакинство е различно. Важното е на теб да е удобно и да ти спестява време.
Аз говоря за отминали времена, когато собственото производство трябваше да се прибере за кратко време и да издържи възможно дълго, а още нямаше фризери....
Аз не купувам продукти за зимнина. Правя лютеница, че обичаме и по начина, който ни харесва, но в малки дози и целогодишно. Ако ни се прияде туршия - правя от днес за утре 1 порция...
Единствено с къпини се занимавам, че са ми в двора и е грехота да зарежа разкошния плод. А - и бъз Grinning

# 648
  • при късмета
Личната освен ПСР реши и кръвен да правя. Пуснах и двата, чакам резултати. И на снимка ме парти, която хич не е добра. Даде ми АБ и някакво лекарство за отхрачване и каза след резултата, ако е положителен, както очаква да звънна да изпише още лекарства.
Шефа днес кашля много по-малко, надявам се с това да мине. При мен положението също не е за паника и също се надявам така да си остане. С последните 2 бронхита още от началото бях доста по-зле.

# 649
ма ко бързо възстановяване!
муралета браво на младежа, за болницата няма да коментирам, само да е спокойна дъщеря ти до колкото е възможно.
При нас тази седмица е кошмарна. Заради всички мерки сме три вечери на родителски срещи и един съвет. Отделно след контролните трябваше и анализ преди срещите да направим, та от понеделник от 3:00 до 7:00 съм на компютъра. След това в училище и двете вечери се прибирам след 18ч. Последната среща е в понеделник ( на моя клас) и от вторник вече мисля че ще мина в по-нормален режим. Сега се прибрах и буквално легнах.
♥snow_angel♥ и аз правя буркани заешко и пилешко, но домашни. И на мен ми е лесно да се прибера и след 20 минути да имам вечеря.

# 650
  • в сърцата на децата <3
Ма ко, бързо да минава 🤞🍀❤️

# 651
  • Бургас
Ангелче,много добре си направила,че си дала лекарство на детето!
Обожавам буркани с месо още от студентските си години.Сега не правя,но купувам понякога от едни био-мио,но са много вкусни.Пусти мързел!Сигурно домашните са супер!

Макич,дръж се!ТВоята лична ми звучи като много добра лекарка.Ще ви мине на теб и детето!

# 652
Здравейте милички!
Нямах време да ви посетя. Родителите ми вече се подобряват, изписани са от болницата. Искам накратко да ви попитам какво е нужно за сключване на брак и какви са процедурите? С ММ искаме да подпишем лятото.

# 653
Ма ко - дръж се! И тази гадория ще мине... И на много близка приятелка по същия начин - уж добре, а на снимката двойна бронхопневмония.

Карамелка - сигурно има тема за брак във форума. Аз съм се женила преди толкова години, никакъв спомен нямам какви точно документи искаха. Със сигурност имаше някакво медицинско и документ от есграон за актуално гражданско състояние. Но имаше и още... Страхотно, че вашите вече са добре.

# 654
  • София
Ма ко, бързо да минава!

# 655
  • София
МА КО, приеми и моите пожелания за бързо оздравяване. Ще го бъде, така да знаеш!!!
КАРАМЕЛКА, взели сте чудесно решение! Когато аз се омъжвах има няма преди 100 години, не помня да са ни искали от есграона дЮкимент, но тогава в паспортите отбелязваха семейното положение. Задължително е медицинското, а в него и отчетен Васерман. (кръвна проба за Сифилис). Е това можеше да откаже някой мъж от бракуване. Мъжете знаете колко са плашливи, когато им взимат кръв. Добра новина е и това, че родителите ти се възстановяват. Слава Богу!
За сега толкова. Лека и спокойна нощ!
МАРУЛЕТКА ще спи като къпана! Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 22:31 от Flo 51

# 656
Фло, Смърфиетка Heart
Ще раздиря из форума.

# 657
Добро съботно утро!
  Аз съм на работа!Момичето ми си е в къщи.Изписаха я,сега ще пази дивана.Качвах се преди работа да й занеса закуска и да я видя,гушат се с кучака и дремят.
   КАРАМЕЛЧЕ, запазвате си дата и час в ритуалната зала.Таксите варират според това дали та на място,или изнесен ритуал искате.От там ви дават листме,или указания какви документи са необходими.Отивате в общината , подавате си заявление и чакате да ви дойде времето.Относно медицинското,някъде правят изследвания на кръв и всичко останало.СТруваше преди 2 години 40-60 лв на човек.На други места, зависи от лекаря ,може да ти го даде и без такива кръвни.Аз вадих на моите деца,че те работеха в София и нямаха свободни дни  преди сватбата.Личният на дъщеря ми даде и двете медицински.За без пари.От моя приятелка, работеща в общината знам, че за тях е важно да има подпис на личния лекар, който удостоверява,че по чл.еди кой си , лицето е годно да встъпи в брак.Това е за нашата община - не гледат кабинетите през които си минал.
    МАКО, как си днес?

# 658

Добър да е денят ви момичета!

Мако как сте днес? Kissing Heart
Джейми дано си починеш.
Марулета спорна да е работата ти! Успокои ли се вече за дъщеричката?
Карамелче радвам се на добрите новини за родителите ти и за взетото решение Kissing Heart Имаш много, достатъчно време да се подготвиш. Аз последния път като сключвах брак ходих до ритуалната зала в нашата община и там питах какво трябва. Медицинското по спомен е стандартна бланка точно за брак и като е готово важи 1месец. Таксите зависят и от това дали ще подпишете събота/неделя, или през седмицата. Вадих и документ за семейно положение.
Според мен първо реши как да е церемонията, къде да бъде и след това попитай там какви дати има, какво да подготвиш и в какви срокове.
Какво се случва с твоето дипломиране?

# 659
  • при късмета
Добро утро!
Първо да сложа кафе

а после и почерпка, че мъжа ми е рожденник

Рано рано ме събуди кашлица, надигнала съм се в 7.30. ПСРа е отрицателен, кръвния тест показва инфекция. Пипнала съм нещо друго и лечението от вчера остава. Докторката каза да ѝ звънна към понеделник, да кажа има ле ефект от АБ или да го сменя, заради лошата снимка. Единствено кашлям, престанах да вдигам Т. Благодаря на всички за пожеланията Heart
Карамелке, добре сте го решили. Отивате в гражданското и там казват какви документи са нужни. И при мен беше отдавна, има промени от време на време, та там е най-сигурната информация. Браво, че вашите са се излекували
марулетка, сега се успокойте, да мине безпроблемно последния период
Майка ми се е притеснила, че ще умрем от глад и е хукнала насам да ми носи сготвени манджи. Естествено, това което моите много обичат, а аз не готвя - шкембе. За шефа допълнение и гювеч, че много го обича. Приятели също звънят да се носи ли нещо, по цял ден звънят телефони. Само от РЗИ още не са се обадили, ще разберат ли изобщо, че сме в карантина или мъжа ми после трябва да се разхожда по бездарни институции да си търси болничния. Та днес се отчитам с добри новини

Общи условия

Активация на акаунт