Домакини 77/ На младо вино и сладка раздумка

• 49 988
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Светло ти небе,Раде!
Обичаме те!Много ни липсваш!

# 631
  • при късмета
Добро утро!

Снощи класната на шефа писа, че днес трябва да си останат вкъщи, има съмнения за едно дете и може да ги карантинират. Трябваше първите 2 часа да са онлайн, останалите свободни, още не се е включила. Седим и чакаме какво ще стане.
Ангелче, браво на мъжа ти, като си заслужава хвалбите, заслужава ги

# 632
  • София/Севлиево
Добро утро!
Ангелче,прекрасна постъпка от страна на ТМ.
Вале, вече няма секрет,отваря си очето,но пък още чакам резултати от изследването.Вчера звъняхме,но не бе готово,само казаха,че почти няма бактериален растеж.Аз само с тампонче с преварена вода го почиствам когато го храня.

# 633
Да почива в мир!
   Ели, кажи повечко за Росен- спокоен,плачка ли, как е баткото,ти как си?Кучето?
   Стискайте палци,дъщеря ми днес има обещание за преглед и ако всичко е наред да я изпишат!
Синът ми е онлайн от днес, снощи мрънка,иска присъствено,ама аз какво да направя?!?!Иначе дискотеката работи, събота и неделя до 8 сутринта.Собственикът казал,че работи в знак на протест.
   Ангелче, браво за жеста,който сте направили!Доброто винаги се връща!

# 634
Добро утро!
Марулета стискам силно!
Стади стискам и за теб мила!
Ангелче добрите хора се разбират в тежки моменти Hands Clap
Хората живеят докато има кой да си спомня за тях - Раде Gift Heart

# 635
Карам на тъгъдък, дами. Поне успявам да ви прочета по някое време на деня.

# 636
А, добро ви петъчно, мокро и студено утро.
Днес да ни стискате палци, че има голяма вероятност(ако не спира тока, ако всичко е ок) да вадят два мъдреца(все още не са се показали) на щерката.

# 637
  • в сърцата на децата <3
Добро утро!
Мария, 🤞🍀
Марулета, как е дъщеря ти? Ще я пускат ли? Сина ти как е?
Ели, как е бебчо?
Ма ко, шефа дистанционно ли остава?
Ста ди, при вас как са нещата?

Мога да цитирам тази сутрин великият Буковски: "Прекрасно време! Човек не знае чай ли да си направи или да се обеси..." 🤣🤣🤣 Заложих на сигурно и си направих... Кафе!
Дребоса е вкъщи с гнойна ангина, но вече е добре. Назначих му антибиотик от сряда, налепите вече ги няма, но за всеки случай го оставих и днес вкъщи. Преди някой да се възмути защо аз "изписвам" лекарствата - при личната преди понеделник няма вариант да се вредим, а и понеделника е под въпрос заради многото пациенти. Тя просто само в този ден "работи с болни", при това от 13:30 до 16 часа 🤦 Да, знам, ще я сменим декември...

За днес имам да правя 20 кг свинско на буркани - знам, че вече не е "модерно", но ние много си ги обичаме и са ми адски удобни за бърза манджа. Стерилизирам в големия казан с газовата горелка на двора, няма да му пречи, че вали.

# 638
Сноу, и ние бяхме така с личния,но го сменихме.Относно мръвката в буркани аз слагам заешко и домашни бройлери.Хем после е лесно,хем става вкусно.Слагала съм сурово свинско, но без да го варим.запечатваме с олио,но не става да се държи дълго време.
   Лейди,циркът при щерката продължава.Вчера докторката казала на сестрата да й каже,че няма да се занимава точно този ден с нея.Днес пак чакаме.Боже, все едно някакма мафия я държи.Един път да се махне от там,един път.Със зет ми,на сестра ми съпруга,подготвяме писмо - сигнал до МЗ, пациентски оранизации и някоя телевизия.Не съм сигурна ще се вземат и мерки, най-вероятно не,но ми писнАААА.А на дъщеря ми не знам вече какво й е,освен че психиката е разцентрована към момента.
   Времето е само за чай и диван,но уви, аз трябва и да работя.
  Айде,чакам ви на раздумка.
  Мари, стискам палци за мъдреците,смело дете!!!

# 639
Обожавам свинско месо от буркан. Сигурно мога да изял цял буркан(не съм пробвала, де).
Марулетка, дано да я освободят вече от този плен на щерката. Момчето и гаджето му как са?

# 640
Аааа, гаЖето е студеНка, ама си дива всеки петък.И стои повече у нас.А момчето , не знам кво да кажа.Класната непрекъснато ме привиква да се оплаква от него - блее, закъснява,не влиза в час. Нашият ходил миналата седмица при един познат,за мен момче,ама иначе млад мъж , който има бизнес с логистика.А на времето,като ученик бачкаше при нас.И нашият го питал, може би да ходи при него да стажува, да се учи , щото не сика ял живот да работи при нас на фуражите. И този младеж му казал,че почват тренинг на кандидати за работа,да отива да види за какво става дума.И моичкият ходи всеки ден да се обучава и онзи ден официално е представен като част от екипа,е вчера с тийм лидерката са обсъждали графика за работа.Та ,представил се е отлично,прескача интервюто,тестовете ги е издържал с добри резултати и ще бачка.Само чакаме да видим кога той ще влезе в болница,за да направят окончателния график.ПАДНАХ!
    Сам,без ние грам да го побутнем . Фирмата е американска,занимава се с логистика на автомобили, нашият ще работи засега само с англ.език,но има перспектива и за немски. Аз съм леко шашинг,леко притеснена, но и доста доволна.Най-после да видя някаква амбиция у този човек.
     И тъй като прекалено ви занимавах с моите терзания, ей сега и звънна щерката.Направили прословутия тест,който показва дали в следващите 14 дни ще има раждане, отрицателен е.Някаква докторка и се е развикала,че независимо от резултата на теста,ще подпише декларация,че си тръгва по свое желание.Тя я попитала защо тогава е бил нужен тест,като така или иначе ще оформят така документите?!
    Пълен абсурд и ....нямам думи.Да не говорим за тона,който държат лекарките.

# 641
  • при късмета
Добро утро!

Ангелче, бързо да се оправя детето и сменете докторката.
марулета, дано бързо се прибереш момичето, изтормози се. Сега те прочетох за момчето ти, браво на него
Шефа, освен, че е дистанционно се оказа положителен. Няколко деца са от класа. Само подкашля, нищо друго му няма. Другите деца и те са така. Повече психически, отколкото физически му се отразява. Като се обадиха другите родители, вчера взех тестове от аптеката. Аз имам лека хрема и предната вечер вдигнах лека Т за малко и кашлях, пак малко. Аз отрицателна, той положителен. Обадих се на неговата докторка, прати ни в ковид център, там същите резултати. И на нея вчера ѝ беше ден само за консултация на здрави бебета, но държеше да има непрекъсната връзка по телефона и според резултата и лекарствата ми даде.
После се обадих на мойта да анулира направленията за ендокринолог и АГ дето ми беше дала, че в понеделник ми беше часа за ендокриноложката, няма да мога да отида, а на друг може да потрябват. Обаче и аз кашлям и тя ме започна. Да ми дадяла направление за ПСР, в центровете правели бързи тестове. Наистина си бях бързи. Каза днес да се обадя до обяд, че е първа смяна и да ми го прати по вайбър. Според нея може отрицателния резултат да се дължи на това, че при мен е рано. Ще взема да я послушам, че май се влошава тази кашлица, Т не съм вдигала повече от онази вечер и носа спря да тече. Поне да знае какво да лекува, а и аз да знам какво е. За кашлицата трябва да взема мерки, но трябва да са адекватни. Мъжа ми е най-прецакан от цялата работа, вкъщи е от днес като контактен, не трябва да прави тест докато няма симптоми, поне така ми обясниха в центъра, обаче ,ако ги прояви по-нататък и покаже положителен тест, отново ще брои пероида и не се знае кога е на работа. И той е при мойта лична, ще я питам днес по-подробно.

# 642
  • в сърцата на децата <3
Ма ко, свеки нали работи в такова отделение, та тя ни каза да пием Стаматин - дори превантивно. Витамини са, не пречи да си вземете. Дано се размине на всички ви!

# 643
Ма ко, леко и бързо да ви мине.
Марулетка, поздравявам те за добрите ти деца. Добре си се справила като родител. И моята пикла отива на училище и работи, ама още вятър я вее на бяла кобила. Извинявам я с годините ѝ.

# 644
Добро утро!
Мако щом имаш симптоми си направи ПСР. Не знам дали са различни бързите тестове тук и в България, но тук бърз тест се прави на безсимптомни "профилактично". При симптоми - ПСР.
Бързия тест хваща в самото начало и ако е положителен, задължително се прави ПСР.
Тъй като Дългун прави 2 пъти седмично бърз тест, от него знам, че има деца, които са били "+" на бързия, а после "–" на ПСР и продължават да си ходят на училище.
Стискам палци бързо да преминете Kissing Heart
Марулета браво на момчето! Преди години питах племенника ми кога се "освести", че и той беше хей-вей пубер, а после изведнъж рязко "обърна палачинката"... Каза - като навърших 17г. и нещо ми щракна Laughing
С нетърпение чакам следващия месец да "щракне" и на Дългун......
Прибирайте си щерката у дома на спокойствие - ей го месец остана. Сега е най-тежко за нея психически - не е необходимо в болницата да получава и нови страхове.
Мария стискам палци!!!
Ангелче аз навремето съм "запечатвала" прясно свинско с гореща свинска мас в буркани - остава си прясно/без най-горното парче, че то е като пържено/. Режа месото на пържолки, осолявам и редя плътно в буркан, като максимално се "гони" въздуха. След това се "запечатва" с вряла свинска мас /трябва да е поне 1 пръст над месото/, като пак се "гони" въздуха. Със сигурност издържа 3-4 месеца, че за повече не ни е оставало.

Общи условия

Активация на акаунт