Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 418
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
И ние сме се насочили към профил МАТ като чувам от единадесетокласниците (ЕГ), че не било много трудно, да видим.

# 331
И ние сме се насочили към профил МАТ като чувам от единадесетокласниците (ЕГ), че не било много трудно, да видим.
аз от познато дете в английската чух точно обратното, профил мат се учело математика на университетско ниво, дали е така , нямам представа

# 332
  • Пловдив
The Invisible
споделям НЕ от първо лице, така че ...

mimiiva,
аз пък от абитуриентката 12 - класничка, която записа профил МАТ и се явява на матура по (сложната, на университетсо ниво) математика, разбрах, че матурата за профилиралите математика била трудна. Е, момичето (вчера стана ясно) е изкарало 5,62 и е доволна като цяло. Но тя си е учещо момиче (5-7 клас беше в МГ-то... има афинитет към МАТ)

# 333
  • Пловдив
Значи паралелката с програмиране е ПРОФЕСИОНАЛНА! Те държат БЕЛ и изпит по професия! Същото е и за графиката! В този ред, ако в 10 клас реши някой от тези паралелки да  следва медицина се оказва леко прецакан, заради ограничените възможности! За всички други паралелки-1. ДЗИ БЕЛ 2. ДЗИ по избро от профилите-дали език, дали инф. дали МАТ-детето избира
И сега нещо, което се дискутира в дванадесетокласната и което аз не знаех-може да се избира и 3. ДЗИ отново от профила, аз си мислех, че избираемите са само от ООП. Та тазгодишните ДЗИ 2 и ДЗИ 3 по МАТ са били с различна трудност-избираемото е било мнго опо-лесно и на него е имало 67 човека! Това е много, на другите избираеми е имало до 5 човека. Та сега оценките от тези две ДЗИ-та са с еднаква тежест при кандидатстването, а пък едното е било по-лесно...
Радвайте се, че децата ви са още 8 клас, и се надявайте унитата да оправят до тогава всички каши, които забъркаха.

# 334
Какво съвпадение...аз влизам с въпрос за смените, но къде са на срокове...
ПГХТТ са само първа смяна 👍

# 335
viara_iv това нещо ново
значи "лесната" и "трудната" матура по мат са все от профил
не можеш да избереш трето дзи от ООП и излиза, че нищо ,че синът ми учи в МГ, не може да се яви на ДЗИ мат
то верно ни е далечно, но от неинформираният избор, който направихме след 7 клас, ще зависят много неща след 12

# 336
Профилите на математическите паралелки с език в МГ са 1. математика 2. информатика, но 3 и 4 профил се избират допълнително и не е задължително те да са езика, който се е учил в 8 клас.
Интересното е, че сегашните десетокласници получиха възможност да избират между 3 или 4 профила. Така в немската паралелка има деца, които са избрали:
1. математика (задължителен с приема)
2. информатика (задължителен с приема) и
3. немски език или физика (т.е. те са с три профила), но в същата паралелка има и следната комбинация:
1. математика (задължителен с приема)
2. информатика (задължителен с приема) и
3. биология
4. химия
(те ще бъдат с 4 профила, но са в една и съща паралелка с тези с 3 профила).
Мислех, че в едно училище се предлагат или 3, или 4 профила, но явно в МГ може да бъдат или 3, или 4 даже за една и съща профилирана паралелка.
В двете ЕГ-та (ИВ и Пловдив) на сегашните десетокласници се дава избор само за още един профил, т.е. стават 3 с двата езика, с които са приети първоначално, а имат някакви часове, които се водят разширена подготовка, но тези им часове не им дават право да се явят на ДЗИ в 12 клас по този предмет, който е с разширена подготовка, единствено допълвал хорариум, ако на някого е необходим.

# 337
  • Пловдив
Тох-а, Тет-а, СТроителния и Търговската са на срокове.
Що се отнася дали МАТ профил е труден или лесен нямам представа, но че се учи висша математика е вярно и това всеки може да види в МОН където е публикувана програмата на всеки един профил.

# 338
  • Пловдив
The Invisible, аз бях на отворените врати в МГ. Разбрах, че професионалните паралелки могат да изберат да се явят на трета матура по математика. Но тя ще е върху материал от общообразователната подготовка. Оценката от тази матура има различна стойност при кандидатстване.

# 339
  • Пловдив
The Invisible, за вас вече се знаеше как стои въпросът с ДЗИ за професионалните паралелки. Сегашните абитуриенти бяха приети по тази програма и с тези условия за ДЗИ. Няма как изборът да е бил неинформиран.
МАТ и език са също профил в МГ за професионалните паралелки.
Но ДЗИ по МАТ може да бъде само по избор, а преди беше обратното - задължително ДЗИ по общообразователен предмет и държавен изпит по избор.
Зе медицина - МУ визмат ДЗИ по БЕЛ като балообразуващ, важни ще са си отново изпитите в МУ. Там няма и как да бъде по друг начин.

# 340
  • Пловдив
The Invisible, ако МАТ ти е профил и избереш да държиш ДЗИ по МАТ, то то е на профилното съдържание. Ако МАТ не ти е профил, може да избереш ДЗИ по желание, което ще ти е на ОПП. Вие сте в МГ-на вас МАТ ви е профил-това означава, че може да го избере или като второ или като трето ДЗИ-но и в двата случая ще е на профилната подготовка, но тази година се оказа че третото е по-лесно от второто.
Assita да, за първа година в МГ дават и физика, явно под натиск на родителите, които се оглеждат за чужбина. Моето е в ЕГ ИВ-само три профила и РП, който избра да е БЕЛ, поне нещо за ДЗИ да му помогне. Профил ще е МАТ-доста деца са го избрали. По профила ще се събират от различните паралелки

# 341
  • Пловдив

Аз мисля, че това не е така. Професионалните паралелки нямат профили. Тяхните часове в 11 и 12 клас са запълнени с часове по специалните предмети.

# 342

Аз мисля, че това не е така. Професионалните паралелки нямат профили. Тяхните часове в 11 и 12 клас са запълнени с часове по специалните предмети.
Профили имат само профилираните паралелки. Професионалните НЯМАТ профили, те излизат с професия и по сегашния закон 2ро ДЗИ им е по професията, вече нямат право на избор дали да е по професията или по общообразователен предмет, до минатала година можеха да избират.

# 343
  • Пловдив
The Invisible, ако МАТ ти е профил и избереш да държиш ДЗИ по МАТ, то то е на профилното съдържание. Ако МАТ не ти е профил, може да избереш ДЗИ по желание, което ще ти е на ОПП. Вие сте в МГ-на вас МАТ ви е профил-това означава, че може да го избере или като второ или като трето ДЗИ-но и в двата случая ще е на профилната подготовка, но тази година се оказа че третото е по-лесно от второто.
Скрит текст:
Assita да, за първа година в МГ дават и физика, явно под натиск на родителите, които се оглеждат за чужбина. Моето е в ЕГ ИВ-само три профила и РП, който избра да е БЕЛ, поне нещо за ДЗИ да му помогне. Профил ще е МАТ-доста деца са го избрали. По профила ще се събират от различните паралелки

Не може, детето е в професионална паралелка. Второто ДЗИ задължително е по професията.

# 344
Но може да го изберем за 3 ДЗИ и да се кандидатства с него в български университет, нали?
Знам , че има по-малка тежест, но пък е по-лесно
За чуждите гледат ли матури и дали правят разлика между 2 , 3 и т.н. Дзи

Общи условия

Активация на акаунт