Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 397
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Има разлика, разбира се. Едно е да си в среда от момичета, друго - от момчета. Еми масово ходят по анцузи младежите, че и в университета така се влачат. И ако момчетата се псуват на висок глас, девойките интригантстват, ама и те се посбиват понякога.
Гледайте с какъв бал приемат в ПГХТТ и не виждам какво изненадващо има в това, което сте видели. Все едно аз да се изненадам, че в Ана Май са предимно девойки от Аджасана, а момчетата от същия квартал слизат на тумби от автобуса и се насочват към бившето Антон Иванов, не му знам името в момента на това училище.
Имам познато дете, което завърши ПГХТТ, супер доволни си бяха, от ученик средна хубост в училище на село, стана отличник, взимаше стипендия, занимаваше се в някакви клубове. Та и там не всичко е чак толкова зле предвид средата и нивото на учениците.
Къде трябва да се смесват учениците от дървото и НТГ? Освен в автобуса, в мола или да пушат по алеите на тепето?
За ПГЕЕ, и аз познамам един баща, който се потресе от това, че на пръвия учебен ден в кафенето до гимназията младежи откривали учебвата година с твърд алкохол и бира. Но синът му си завърши училището, нито се е пропил, нито е пропаднал. Същото го видя братовчедка ми на откриване на учебна година в едното ЕГ - момчета с бира от по 2 л. Сутринта, към 10 часа. После в 10 клас се наливаха по разни купони, докато не паднат под масата. Абе станаха човеци и тези младежи.
Няма училище, в което всичко да е супер и всички ученици да са топ.
Та първо си вижте бала. Ако му стига за НТГ, където влиза в конкуренция с момичета, а те традиционно са с по-високи резултати, не виждам какво ще търсите в ПГХТТ.
А дали е безопасно около НТГ? В центъра на града, до един от моловете, няма малцинствени квартали наоколо ... освен ако не се щурат посред нощите по тепето, не виждам нищо опасно там.

# 391
  • Пловдив
Племенничката ми е 9 клас в НТГ. Мисля, че в нейния набор имаше още едно форумско дете, но беше в друга специалност. Не е говорила нищо за Дървото - да са имали някакви проблеми досега. И да се омесват, по-скоро е в посока опознаване.

За сестра ми пък всичко извън НТГ беше компромис, ако не успее детето да влезе там. За две години от нашия набор мисля, че само 2 или 3 деца по някаква причина са се преместили.

# 392

....Та първо си вижте бала. Ако му стига за НТГ, където влиза в конкуренция с момичета, а те традиционно са с по-високи резултати, не виждам какво ще търсите в ПГХТТ. ...

Да, чакаме да видим резултати.
Той прояви интерес към ПГХТТ защото се увлича от химията и искаше училище с "истински кабинети с лаборатории" Освен това беше привлечен точно от клуба, който имат с история /страст голяма за него/ и училищното радио, та отидохме да видим как е базата и обстановката.

# 393
Има разлика, разбира се. Едно е да си в среда от момичета, друго - от момчета. Еми масово ходят по анцузи младежите, че и в университета така се влачат. И ако момчетата се псуват на висок глас, девойките интригантстват, ама и те се посбиват понякога.
Гледайте с какъв бал приемат в ПГХТТ и не виждам какво изненадващо има в това, което сте видели. Все едно аз да се изненадам, че в Ана Май са предимно девойки от Аджасана, а момчетата от същия квартал слизат на тумби от автобуса и се насочват към бившето Антон Иванов, не му знам името в момента на това училище.
Имам познато дете, което завърши ПГХТТ, супер доволни си бяха, от ученик средна хубост в училище на село, стана отличник, взимаше стипендия, занимаваше се в някакви клубове. Та и там не всичко е чак толкова зле предвид средата и нивото на учениците.
Къде трябва да се смесват учениците от дървото и НТГ? Освен в автобуса, в мола или да пушат по алеите на тепето?
За ПГЕЕ, и аз познамам един баща, който се потресе от това, че на пръвия учебен ден в кафенето до гимназията младежи откривали учебвата година с твърд алкохол и бира. Но синът му си завърши училището, нито се е пропил, нито е пропаднал. Същото го видя братовчедка ми на откриване на учебна година в едното ЕГ - момчета с бира от по 2 л. Сутринта, към 10 часа. После в 10 клас се наливаха по разни купони, докато не паднат под масата. Абе станаха човеци и тези младежи.
Няма училище, в което всичко да е супер и всички ученици да са топ.
Та първо си вижте бала. Ако му стига за НТГ, където влиза в конкуренция с момичета, а те традиционно са с по-високи резултати, не виждам какво ще търсите в ПГХТТ.
А дали е безопасно около НТГ? В центъра на града, до един от моловете, няма малцинствени квартали наоколо ... освен ако не се щурат посред нощите по тепето, не виждам нищо опасно там.
Сравнението с момичешката паралелка в Дървото го направих в смисъл, че щом тази паралелка не се притеснява от средата в същото училище, то защо съседно училище, което няма нищо общо с тях, освен известно общо пространство в междучасията, да се притеснява от тях.
Иначе и аз най-големите изцепки с ученически къркания в учебно време ги знам за Английската, да не кажа, че имам почти личен сблъсък с това (много близко приятелско дете) Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 394
Иначе и аз най-големите изцепки с ученически къркания в учебно време ги знам за Английската, да не кажа, че имам почти личен сблъсък с това (много близко приятелско дете) Stuck Out Tongue Closed Eyes
Еми аз имах съученик (в английската), който задължително идваше леко подквасен на класните Simple Smile Беше един от отличниците. Завърши МИО + магистратура, след което в техническия друга магистратура и в момента е в IT сферата доста нависко с материала...
Изобщо не виждам връзката.. такъв им е на някои пубертета Simple Smile
А това, че са прилежни и кротки в училище, не им гарантита и занапред, че ще са по конец... все избива нанякъде Simple Smile Simple Smile

# 395
Някой друг, да се е насочил към ФЕГ? Знам, че не е най-популярният избор,но синът ми(от най-енергоспестяващите е) си е харесал паралелките с първи език английски там.

# 396
Някой друг, да се е насочил към ФЕГ? Знам, че не е най-популярният избор,но синът ми(от най-енергоспестяващите е) си е харесал паралелките с първи език английски там.
Племенницата ми също' макар че балът и стига и за по=елитни училища.
Даже единственото и желание  е френски език.
Аз съм ЗА',бал не се хаби, трябва просто да напишеш желанията
Честно казано съм разочарована от прехвалени гимназии, които лежат на стара слава.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 09:11 от The Invisible

# 397
  • Пловдив
Според вас нивото в НТГ паднало ли е?

# 398
  • Пловдив
Според вас нивото в НТГ паднало ли е?
В какъв смисъл?
Ако питаш дали е като някога, ами никое училище не е като преди.

# 399
В НТГ тази година бала от математиката е х2,за разлика от миналата х3.В тази връзка бал около 400 дали ще е достатъчен ?

# 400
  • Пловдив
Синът ми завършва 8-ми клас там. Доволни сме. Нивото на преподаване на английски е добро. Имайте предвид, че няма квоти и има по 5-6 момчета в клас.

# 401
  • Пловдив
Писах го снощи и в темата на 7 клас - в НТГ от 2020 година досега оценките от НВО се удвояват. Статистиката за миналата година вероятно може да се открие в архива на сайта на РУО, но по спомени - сякаш и под 400 беше паднал за последните приети.

# 402
Цитат на: Mira_V
Синът ми завършва 8-ми клас там. Доволни сме. Нивото на преподаване на английски е добро. Имайте предвид, че няма квоти и има по 5-6 момчета в клас.
А на френски?
Разбрах даже' че някои предмети им преподавали на френски' което ме изненада
Това и в английската го няма

# 403
  • Пловдив
А на френски?
И в трите езикови гимназии в 9-ти и 10-ти клас имат по три предмета на изучавания първи език. За френски във ФЕГ не мога да дам мнение. Има деца приети с много висок бал, които са искали да учат точно там и такива с нисък, които са отишли, защото за там им е стигнало.

# 404
  • Пловдив
А на френски?
Има го Blush. Синът ми учи Биология и История на английски и е в 9 клас.

Общи условия

Активация на акаунт